Galaxy Note10 Lite

SM-N770FZSDSEE
Боја Аура сјајнаАура сјајна
Меморија 128 GB
Уреди

The item is in the cart.

Филмски екран на твојата дланка

02. Дисплеј

Моќ да направиш повеќе со S Pen пенкалото

03. Пишувај и цртај со S Pen

All-day battery lasts as long as you do

08. Battery_2

Сликај фотографии со професионален квалитет иако не си професионален фотограф.

13. Mулти-камера систем

ㅤ

*Фотографијата е симулирана.

Добредојде во Galaxy 10

Добредојде во Galaxy 10

Најпопуларните искуства со Galaxy, сега подостапни за тебе

Најпопуларните искуства со Galaxy, сега подостапни за тебе

ДИЗАЈН & ДИСПЛЕЈ―​

ДИЗАЈН & ДИСПЛЕЈ―​
 • *Реалната боја може да се разликува од онаа на фотографијата поради осветлувањето. *Достапноста на боите и моделите може да се разликува во зависност од земјата или операторот.

Филмски екран на твојата дланка

Infinity-O дисплејот на Galaxy Note10 Lite се карактеризира со 6,7"¹ Full HD+ Super AMOLED екран којшто е речиси без рамка за да има поголем простор за гледање, а помалку пречки. Во екранот е вграден скенер за отисок од прст, обезбедувајќи невидлив слој на безбедност како на трезор.

Филмски екран на твојата дланка

1. Измерено дијагонално, големината на екранот е 6,7" како цел правоаголник и 6,6" кога се сметаат заоблените агли; вистинскиот дел за гледање е помал поради заоблените агли и дупката за камера.

S PEN пенкало―​

S PEN пенкало―​
 • *Слики фотографирани со Galaxy Note 10 Lite.**S Pen може да функционира како далечински управувач во радиус од 10 метри од уредот, во зависност од средината.***Поддршката на функцијата Air actions може да се разликува во зависност од апликацијата.

Брзо го претвора ракописот во текст

Запиши ги своите мисли и потоа едноставно допри за да ги претвориш белешките во читлив текст кој можеш да го копираш, залепиш и споделиш.

Брзо го претвора ракописот во текст

*Реалната функција за извоз на текст може да бара одреден степен на обработка за да го претвори ракописот во текст.**Функцијата за извоз на текст е поддржана само во апликацијата Samsung Notes. Достапноста на функциите може да се разликува во зависност од јазикот.

ПЕРФОРМАНС―​

ПЕРФОРМАНС―​

Супер брзо полнење — полнење кое трае еден час, за батерија која ќе трае цел ден

Супер брзото полнење на Galaxy Note10 Lite ти овозможува да ја користиш енергијата од еден час полнење за батерија која трае цел ден.

*Проценката е направена од страна на Samsung. Проценето според просечната брзина на полнење на претпродажната верзија на Galaxy Note10 Lite со користење на полнач заедно со профилот на просечен/типичен корисник. Реалното време на траење на батеријата може да се разликува во зависност од мрежното опкружување, начинот на употреба и други фактори.

Супер брзо полнење — полнење кое трае еден час, за батерија која ќе трае цел ден

*Проценката е направена од страна на Samsung. Проценето според просечната брзина на полнење на претпродажната верзија на Galaxy Note10 Lite со користење на полнач заедно со профилот на просечен/типичен корисник. Реалното време на траење на батеријата може да се разликува во зависност од мрежното опкружување, начинот на употреба и други фактори.

Батерија којашто може да издржи онолку колку што можеш и ти

Galaxy Note10 Lite се карактеризира со батерија од 4500 mAh (типична).¹ Врвната интелигенција ги препознава и се приспособува на твоите навики на користење на мобилниот телефон за да може да издржи во текот на целиот ден.²

1. Типична вредност тестирана во лабораториски услови на трети страни. Типична вредност е проценетата просечна вредност земајќи го предвид отстапувањето во капацитетот на батеријата кај примероците од батерија тестирани според стандардот IEC 61960. Номиналниот (минимален) капацитет е 4.370 mAh. Реалното време на траење на батеријата може да се разликува во зависност од мрежната средина, начинот на употреба и други фактори. 2. Проценето според профилот на употреба на просечен/типичен корисник со целосно наполнет уред. Независно оценето од „Strategy Analytics“ во периодот помеѓу 10.12.2019 – 17.12.2019 во Обединетото Кралство со верзии за пред-издавање на моделот SM-N770. Вистинскиот век на траење на батеријата се разликува во зависност од мрежната средина, користените опции и апликации, фреквенцијата на повици и пораки, бројот на полнења на батеријата и многу други фактори.

Батерија којашто може да издржи онолку колку што можеш и ти

1. Типична вредност тестирана во лабораториски услови на трети страни. Типична вредност е проценетата просечна вредност земајќи го предвид отстапувањето во капацитетот на батеријата кај примероците од батерија тестирани според стандардот IEC 61960. Номиналниот (минимален) капацитет е 4.370 mAh. Реалното време на траење на батеријата може да се разликува во зависност од мрежната средина, начинот на употреба и други фактори. 2. Проценето според профилот на употреба на просечен/типичен корисник со целосно наполнет уред. Независно оценето од „Strategy Analytics“ во периодот помеѓу 10.12.2019 – 17.12.2019 во Обединетото Кралство со верзии за пред-издавање на моделот SM-N770. Вистинскиот век на траење на батеријата се разликува во зависност од мрежната средина, користените опции и апликации, фреквенцијата на повици и пораки, бројот на полнења на батеријата и многу други фактори.

Складирај повеќе, бриши помалку

Благодарение на внатрешната меморија од 128 GB со висок капацитет и можност за дополнително проширување до 1 ТB со помош на microSd картичка¹, сега имаш доволно простор да ги складираш твоите омилени песни, музика и филмови.

Складирај повеќе, бриши помалку

1. MicroSD картичката се продава посебно. Достапноста може да се разликува во зависност од земјата и производителот.

Моќ да направиш повеќе одеднаш

Откриј што сѐ можеш да направиш со смарт телефон што работи брзо, исто како тебе. Galaxy Note10 Lite комбинира импресивен 10 nm процесор со 6 GB/8 GB РАМ за да ти овозможи перформанс со огромна брзина, без разлика дали пренесуваш во живо, играш видеоигра, преземаш содржини или правиш повеќе работи одеднаш.

Моќ да направиш повеќе одеднаш

*Сликата е симулирана за илустрација.**Реалната брзина може да се разликува во зависност од средината на корисникот.

Безбедноста на секое ниво го заштитува она што е твое

Samsung Knox пружа врвна безбедност

Твоите лични податоци се заштитени од злонамерни софтвери и напади со максимално искористување на повеќеслојната безбедносна платформа Knox, поддржана од хардверот.

Безбедноста на секое ниво го заштитува она што е твое

Отклучување прилагодено за тебе

Препознавањето на лице и скенерот на екранот за отисок од прст го штитат твојот уред додека не ги препознаат твоите единствени карактеристики. Исто така, може да користиш и PIN-код, шаблон или лозинка.

ㅤОтклучување прилагодено за тебе

Твојот паметен асистент кој е подготвен во секој момент

 • 1. Достапноста на услугите може да се разликува во зависност од земјата; Bixby препознава избрани јазици и одредени акценти/дијалекти; достапноста на Bixby карактеристиките и провајдерите на содржина може да се разликуваат во зависност од земјата или јазикот; потребно е мрежно поврзување/Wi-Fi за целосно функционирање на Bixby карактеристиките.2. Достапноста на услугите може да се разликува во зависност од земјата или уредот; корисничкиот интерфејс може да се менува и разликува во зависност од уредот; достапноста на Bixby Vision и провајдерите на содржина може да се разликуваат во зависност од земјата; сите информации, содржини, слики или резултати од овденаведените проби се обезбедени од трети страни и таквите содржини може да не ги отсликуваат точно последните ажурирани информации.
 • 1. Достапноста на услугите може да се разликува во зависност од земјата; Bixby препознава избрани јазици и одредени акценти/дијалекти; достапноста на Bixby карактеристиките и провајдерите на содржина може да се разликуваат во зависност од земјата или јазикот; потребно е мрежно поврзување/Wi-Fi за целосно функционирање на Bixby карактеристиките.2. Достапноста на услугите може да се разликува во зависност од земјата или уредот; корисничкиот интерфејс може да се менува и разликува во зависност од уредот; достапноста на Bixby Vision и провајдерите на содржина може да се разликуваат во зависност од земјата; сите информации, содржини, слики или резултати од овденаведените проби се обезбедени од трети страни и таквите содржини може да не ги отсликуваат точно последните ажурирани информации.

КАМЕРА―​

КАМЕРА―​

Сликај фотографии со професионален квалитет иако не си професионален фотограф.

Предната и задните камери на Galaxy Note10 Lite сочинуваат моќен систем од повеќе камери којшто ги подобрува секојдневните фотографии и видеозаписи, давајќи им го квалитетот којшто го заслужуваат со леснотијата и едноставноста кои ги сакаш.

Сликај фотографии со професионален квалитет иако не си професионален фотограф.

*Слика фотографирана со Galaxy Note10 Lite.

Супер-стабилноста овозможува акционите сцени да изгледаат природно и стабилно

Направи забрзан видео запис без да ти се заврти во главата. Камерата предвидува движење, така што избира рамка од библиотека во која се содржани над милион рамки, со што ги намалува вибрациите во твоите видео записи.

Супер-стабилноста овозможува акционите сцени да изгледаат природно и стабилно

*Видеата се снимени со Galaxy Note10 Lite.**Достапно само кога се снима во Full HD.***Резултатите може да се разликуваат во зависност од условите при снимање кои вклучуваат повеќе предмети, предмети кои се надвор од фокус или предмети кои се движат.

Комплетно студио за уредување, сега достапно на твојот телефон

Можеш да уредуваш повеќе видео записи, да вметнуваш премини или преводи, да ја менуваш брзината, па дури и да додаваш илустрации со помош на S Pen пенкалото.

Комплетно студио за уредување, сега достапно на твојот телефон

Комплетно студио за уредување, сега достапно на твојот телефон

 • *Слика фотографирана со Galaxy Note10 Lite.
 • *Слика фотографирана со Galaxy Note10 Lite.

Сликај неверојатни „селфи“ фотографии со само еден клик на S Pen пенкалото

Додај нова димензија на стил и композиција на твоите „селфи“ фотографии со S Pen пенкалото кое се вклучува преку Bluetooth и Galaxy Note10 Lite. Намести ја предната камера онаму каде што сакаш, позирај и, едноставно, кликни го S Pen пенкалото за да ја сликнеш фотографијата. Со помош на S Pen пенкалото, надгради ги своите „селфи“ фотографии во автопортрети.

Сликај неверојатни „селфи“ фотографии со само еден клик на S Pen пенкалото

*Функцијата за оддалечување на S Pen пенкалото достигнува до 10 метри на отворен простор. Перформансот зависи од околните услови. **Слики фотографирани со Galaxy Note10 Lite и S Pen пенкало.

ㅤ3 претприемачи ги реализираат своите соништа со помош на серијата Galaxy Note10

 

ㅤ3 претприемачи ги реализираат своите соништа со помош на серијата Galaxy Note10
 • 2.7GHz, 1.7GHz CPU-брзина
 • 1080 x 2400 (FHD+) Резолуција (Главен дисплеј)
 • 199 Тежина (g)

Како да користам мемориска картичка на мојот паметен телефон?

Како да користам мемориска картичка на мојот паметен телефон?погледни го одговорот

Како да управувате со апликации на вашиот паметен телефон Galaxy

Како да управувате со апликации на вашиот паметен телефон Galaxyпогледни го одговорот

Прирачник за корисниците и содржина за преземање

Како се совпаѓа едно со друго

 • 02. Дисплеј Филмски екран на твојата дланка
 • 03. Пишувај и цртај со S Pen Моќ да направиш повеќе со S Pen пенкалото
 • 08. Battery_2 All-day battery lasts as long as you do
 • 13. Mулти-камера систем Сликај фотографии со професионален квалитет иако не си професионален фотограф.

Како се совпаѓа едно со друго

*Карактеристиките, спецификациите и визуелните елементи на производот се предмет на промени.

*Времетраењето на батеријата е на основа на лабораториски мерења на компанијата и може да варира во зависност од прилагодувањето на уредот, начинот на користење и условите во кој уредот функционира.

*Измерено дијагонално, големината на екранот е 6,7" како цел правоаголник и 6,6" кога се сметаат заоблените агли; вистинскиот дел за гледање е помал поради заоблените агли и отворот за камера.
*Типична вредност тестирана во лабораториски услови на трети страни. Типична вредност е проценетата просечна вредност земајќи го предвид отстапувањето во капацитетот на батеријата кај примероците од батерија тестирани според стандардот IEC 61960. Номиналниот (минимален) капацитет е 4.370 mAh. Реалното време на траење на батеријата може да се разликува во зависност од мрежната средина, начинот на употреба и други фактори.
*Проценето според профилот на употреба на просечен/типичен корисник со целосно наполнет уред. Независно оценето од „Strategy Analytics“ во периодот помеѓу 10.12.2019 – 17.12.2019 во Обединетото Кралство со верзии за пред-издавање на моделот SM-N770. Вистинскиот век на траење на батеријата се разликува во зависност од мрежната средина, користените опции и апликации, фреквенцијата на повици и пораки, бројот на полнења на батеријата и многу други фактори.
* MicroSD картичката се продава посебно. Достапноста може да се разликува во зависност од земјата и производителот.
* Корисничката меморија е помала од вкупната меморија на уредот заради оперативниот систем што се користи за работа и функционалност на уредот. Достапната меморија на корисниците ќе варира во зависност од вашиот оператор и надградбите на оперативниот систем
* Мрежите поддржани од вашиот уред може да се разликуваат според регионот и давателот на услуги.