Corporate Citizenship

Corporate Citizenship

Together for
Tomorrow!
Enabling People

Together for Tomorrow! Enabling People

Група деца коишто носат жолти маици со синото лого на Samsung си играат заедно и се смеат. Едното дете држи пластичен глобус подигнат нагоре во воздухот. Група деца коишто носат жолти маици со синото лого на Samsung си играат заедно и се смеат. Едното дете држи пластичен глобус подигнат нагоре во воздухот.

Под визијата на корпоративната социјална одговорност на Samsung за „Заедно за иднината!“ При оспособувањето на луѓето, ја оспособуваме следната генерација да го оствари својот целосен потенцијал и да биде двигател за позитивни социјални промени.

  • Визија

  • Заедно за иднината!
    Ги оспособуваме луѓето

  • Тема

  • Едукација
    за идните генерации

Нашата мисија

Ја оспособуваме и поддржуваме следната генерација да го оствари својот целосен потенцијал и да биде двигател за позитивни социјални промени

Младината има неограничен потенцијал.
Тие можат да постигнат иновации кои ќе влезат во историјата. За оваа генерација која може да го промени светот, Samsung Electronics ќе се фокусира на образованието.

Нашите вредности

Најважната суштинска вредност на Samsung е развојот на луѓето

Луѓето и заедничкиот просперитет. Ова е суштината на корпоративната филозофија на Samsung. Ние непрекинато вршиме иновации во корист на луѓето и за нивен просперитет.

Нашата работа

Ние ја оспособуваме идната генерација
преку образование


Создавањето подобар свет е тоа што ги прави иновациите значајни. За да им се пристапи на проблемите на нов начин и за да се најдат решенија, следната генерација ќе мора да биде покреативна. Затоа Samsung се фокусира на образованието.

Во соработка со владите и различни организации во различни региони и земји, Samsung Electronics обезбедува образовни програми во целиот свет.

Ние им помагаме на студентите да ги реализираат своите креативни идеи

Solve for Tomorrow

Негување на следната генерација иноватори

Група од четири средношколци се смеат работејќи заедно во училница со научна опрема и бела табла. Група од четири средношколци се смеат работејќи заедно во училница со научна опрема и бела табла.

Ние обезбедуваме суштинско образование за ИКТ за да им помогнеме на младите луѓе подобро да се подготват за иднината и за своите кариери

Innovation Campus

Дизајнирање за подобра иднина

Поглед од птичја перспектива на група средношколци кои седат заедно во мал круг и разговараат за нешто. Поглед од птичја перспектива на група средношколци кои седат заедно во мал круг и разговараат за нешто.

Ние обезбедуваме најсовремена технологија и образовни решенија за руралните училишта со низок пристап до дигитално образование.

Smart School

Го правиме училиштето достапно за сите, секаде

Маж и младо момче гледаат високотехнолошки електронски уред. Се чини дека мажот го објаснува уредот додека мајката на момчето стои во заднина. Маж и младо момче гледаат високотехнолошки електронски уред. Се чини дека мажот го објаснува уредот додека мајката на момчето стои во заднина.

Corporate Citizenship

Младо момче држи говор, со микрофон во едната рака и пластичен уред во другата рака, пред табла со написи од весник. Младо момче држи говор, со микрофон во едната рака и пластичен уред во другата рака, пред табла со написи од весник.