Galaxy Tab S4 (2018, LTE)

SM-T835NZAASEE
Боја СиваСива

The item is in the cart.

Продуктивност Samsung DeX без напор

Samsung DeX

Не е исклучен. Во состојба на мирување е.

S Pen

Нурни во забавата

Super AMOLED display

Опкружи се со звук

Dolby Atmos

Извршувај повеќе задачи истовремено без ограничувања

Приспособен на забрзаниот начин на живот дома и во движење, рафинираниот апарат Galaxy Tab S4 е твојот помошник за врвна забава и истовремено извршување на повеќе задачи.

Извршувај повеќе задачи истовремено без ограничувања

Продуктивност Samsung DeX без напор

Galaxy Tab S4 овозможува првпат Samsung DeX да е достапен на некој таблет Samsung. Имајќи мобилност на таблет, оствари продуктивност како на десктоп компјутер. Извршувај повеќе задачи истовремено преку адаптерот HDMI без станица DeX или плоча DeX и додади тастатура, глувче или монитор за уште поголема ефикасност.

Продуктивност Samsung DeX без напор

* Адаптерот, тастатурата и мониторот HDMI се продаваат посебно. **Microsoft Office бара од корисниците да купат лиценца. ***Samsung DeX поддржува видеоизлез и повеќе резолуции (HD+/FHD). Адаптерот HDMI е потребен за поврзување со надворешниот екран со помош на Samsung DeX. ****Некои апликации во таблет режимот може да се разликуваат во режимот Samsung DeX. *****Препорачана дополнителна опрема за Galaxy Tab S4: адаптер Multi Port (EE-P5000B), адаптер HDMI (EE-HG950), кабел DeX (EE-I3100). Точниот број на моделот зависи од земјата.

Подготвен за работа

Подготви се за работа Galaxy Tab S4 работи како десктоп компјутер со лента алатки, можност за прикажување на повеќе прозорци и вообичаени движења, како што се „повлечи и пушти“. Кога сакаш да работиш како на десктоп компјутер, започни со Samsung DeX преку Брзиот панел на екранот и додади тастатура и глувче што се компатибилни со оперативниот систем Андроид.

Подготвен за работа

*Тастатурата и глувчето се продаваат посебно. **Некои апликации во таблет режимот може да се разликуваат во режимот Samsung DeX. ***Функцијата „повлечи и пушти“ моментно работи само во апликациите Пораки, Мои датотеки, Белешки Samsung, Галерија, Е-пошта и Gmail.

Прошири ги своите можности

Твојата продуктивност е заснована врз удобност. Тука на сцена стапува Samsung DeX со надворешниот монитор. Може да продолжиш да го користиш корисничкиот Андроид интерфејс на таблетот, а Samsung DeX да го користиш на поголемиот екран. Исто така, може да гледаш слики на мониторот, а таблетот да го користиш како панел чувствителен на допир, дигитализатор или тастатура чувствителна на допир.

Прошири ги своите можности

* Адаптерот и мониторот HDMI се продаваат посебно. ***Samsung DeX поддржува видеоизлез и повеќе резолуции (HD+/FHD). Адаптерот HDMI е потребен за поврзување со надворешниот екран со помош на Samsung DeX. ****Некои апликации во таблет режимот може да се разликуваат во режимот Samsung DeX. *****Препорачана дополнителна опрема за Galaxy Tab S4: адаптер Multi Port (EE-P5000B), адаптер HDMI (EE-HG950), кабел DeX (EE-I3100). Точниот број на моделот зависи од земјата.

  • *Сликите се симулирани за потребите на илустрирање. **Листа на поддржани апликации за пораки: WhatsApp, Facebook Messenger, WeChat, QQ mobile, KakaoTalk, Line, Telegram, Allo, Blackberry Messenger, Viber, Snapchat.
  • *Достапноста на функциите и карактеристиките зависи од земјата. *Сликите се симулирани за потребите на илустрирање.

Подобрен ефект

Брзините на преносот LTE кај апаратот Galaxy Tab S4 до 1 Gbit/s обезбедуваат повеќе време за работа на други нешта. Благодарејќи на интерната меморија од 64 GB и од 256 GB и дополнителната меморија со големина до 400 GB со употреба на приклучокот MicroSD, имаш изобилство на простор за чување документи и видеоснимки.

Подобрен ефект

*Големината на достапната меморија зависи од земјата. *MicroSD картичката се продава посебно. ***Брзината на мрежата LTE зависи од условите во опкружувањето. *Сликите се симулирани за потребите на илустрирање.

Нурни во забавата

Galaxy Tab S4 обезбедува проширен приказ на компактниот апарат. Екранот со големина од 10,5 инчи овозможен е со употреба на минимални рабови на маската и изоставување на логотипот и копчето за почеток. Екранот sAMOLED со подобрени размери 16:10 обезбедува сеопфатно визуелно доживување кога ја гледаш омилената содржина.

Нурни во забавата

Опкружи се со звук

Четирите звучници нагодени од AKG обезбедуваат целосно реалистичен звук. Сега може да го пробаш автоматското ротирање на стереоизлезите што се усовршени од експертите на компанијата AKG. Dolby Atmos придонесува во технологијата за движечки звук и овозможува 3D опкружувачки звук со дополнителна димензија што го оживува екранот.

Опкружи се со звук

Гледај толку епизоди колку што сакаш

Galaxy Tab S4 има батерија со капацитет од 7.300 mAh што овозможува до 16 часа репродукција на видеоснимки, па сега може да ги гледаш омилените емисии или цели сезони. Ако се испразни батеријата, наполни ја докрај за само 200 минути со помош на брзото полнење.

Гледај толку епизоди колку што сакаш

*Времето на полнење зависи од опкружувањето и од полначот

Корисен дури и во мирување

Galaxy Tab S4 во мирување се претвора во паметен домашен екран. Дневната плоча може да се нагоди да ги покажува омилените фотографии додека се полни на подлогата. Исто така, може да се претвори во корисен помошник што може да ја прикаже не само моментната временска прогноза, туку и актуелното време или календарот.

Корисен дури и во мирување

*Функцијата временска прогноза бара врска со податоците. ** Подлогата за полнење POGO се продава посебно; дневната плоча користи подлога за полнење POGO или приклучок за USB вид С.

Bixby може да помогне

Фокусирај се на важните работи и дозволи Bixby Voice да го заврши другото. Додека ги контролираш апаратите за домаќинство користејќи ја апликацијата SmartThings, Bixby може да го вклучи клима-уредот, да го контролира работењето на машината за перење и др. Bixby Voice ќе биде поддржан преку MR и вклучен во подоцнежното издание на софтверот во текот на 2019 година.

Bixby може да помогне

*Достапноста на функциите и карактеристиките зависи од земјата.

Прошири го твојот поглед на светот

Со Bixby Vision користи ја функцијата Live Result за да побараш информации во реално време. Може да купиш нешто што ќе видиш во излог на продавница, да препознаеш знаменитост и компанија на самото место, па дури и да ги преведеш ознаките и менијата од други јазици користејќи ја иконата Bixby Vision во визирот на камерата.

Прошири го твојот поглед на светот

*GPS мора да биде овозможен за да работи функцијата Bixby Live Result. *Достапноста на функциите и на карактеристиките зависи од земјата.

Твоите очи се клучот

Galaxy Tab S4, освен технологијата за препознавање на лице, сега опфаќа и скенирање на зеница. Брзо скенирање на лице или очи е сѐ што ти е потребно за отклучување на апаратот. Може и да ги заштитиш приватните датотеки и апликации со врвниот систем на шифрирање со користење на биометриско одредување на идентитетот и функцијата безбедна папка.

Твоите очи се клучот

Врвна безбедност

Заштити ги твоите податоци. Врвната безбедносна платформа Samsung Knox почнува од самиот чип, веднаш штом ќе го вклучиш апаратот. Повеќеслојната безбедност во реално време ги сместува твоите податоци во безбедната папка што само ти може да ја отвориш и ги раздвојува твоите бизнис и лични податоци.

Врвна безбедност
  • 2.35GHz, 1.9GHz CPU-брзина
  • 10.5" (267.2mm) Големина (Главен_Дисплеј)
  • 2560 x 1600 (WQXGA) Резолуција (Главен дисплеј)
  • 13.0 MP Задна камера - Резолуција
  • MicroSD (До 400GB) Поддршка на надворешна меморија
  • 483 Тежина (g)

Како се совпаѓа едно со друго

Карактеристиките, спецификациите и визуелните елементи на производот се предмет на промени.

*Достапната корисничка меморија е помала од вкупната корисничка меморија на уредот поради просторот окупиран од оперативниот систем и програмите потребни за нормално функционирање на уредот. Количината на меморија достапна за корисникот може да варира во зависност од мобилниот оператор и може да се промени по ажурирањето на софтверот.

*Мрежата што го поддржува уредот може да се разликува во зависност од регионот и провајдерот.

*Времетраењето на батеријата е базирано на мерења на лабораторијата на компанијата и може да варира во зависност од тоа како уредот е конфигуриран, како се користи и условите во кои работи.