65" 8K QLED Smart TV Q900R СеријаQ 2018

QE65Q900RATXXH

The item is in the cart.

Запливај во вистинска резолуција 8K

Вистинска резолуција 8K

Процесор Quantum 8K

Процесор Quantum 8K

Технологија 8K AI Upscaling

Технологија 8K AI Upscaling

Q HDR 4000 / 3000

Q HDR 4000

QLED 8K, Совршена реалност

QLED 8K, Совршена реалност

*Дизајнот и спецификациите на производите може да се разликуваат во зависност од моделот и од големината на телевизорот.

Запливај во вистинска резолуција 8K

Samsung QLED 8K Q900R те води во нова реалност што речиси нема граници. Имаш чувство како да одиш низ секоја сцена и може толку реално да го доживееш секој детаљ како да го чувствуваш под прсти. Тоа е целосно нова димензија на квалитет на слика и супервисока резолуција.

Запливај во вистинска резолуција 8K

Величествена резолуција од 33 милиони пиксели

Што е, всушност, резолуција 8К? Тоа е супервисока резолуција што е четирипати поголема од резолуцијата 4K UHD и 16 пати поголема од резолуцијата FHD. Со повеќе од 33 милиони пиксели Samsung QLED 8K Q900R ти обезбедува извонредно визуелно доживување каде што изгледа дека сликата воопшто не е составена од пиксели. Тоа е вистинска резолуција 8К.

Величествена резолуција од 33 милиони пиксели

Запознај уште поголема длабочина

Доживеј ја далечината на сосема нов начин. Samsung QLED 8K Q900R има висока резолуција што ти овозможува да ги видиш дури и најситните детали во секоја сцена и со подлабока и побогата слика уште повеќе да запливаш во новата реалност 8К.

Освен тоа, сѐ е пореално.

Samsung QLED 8K Q900R има јасна слика каква што обично се очекува од поголем екран и нема видливи пиксели, без оглед на тоа колку си блиску до екранот. Само чисто задоволство во реалноста што те опкружува.

Процесор Quantum 8K

Единствен процесор на компанијата Samsung

Благодарејќи на ексклузивната технологија на компанијата Samsung, новиот модел Samsung QLED 8K Q900R користи многу напредна логика што овозможува содржината со помала резолуција да се префрли во квалитет на слика чија резолуција е речиси 8К. Го оптимизира звукот, ја приспособува сликата на осветлувањето во просторот, дури ти препорачува популарни содржини и информации по пат на гласовни команди.

Процесор Quantum 8K

Технологија 8K AI Upscaling

Гледај го тоа што го сакаш во резолуција 8К.

Благодарејќи на технологијата со машинско учење и вештачка интелигенција, QLED 8K Q900R може да ја унапреди содржината и да ги подобри деталите, да ja намали бучавата и да ги изостри рабовите. Уживај во јасната и прецизна слика во квалитетот на резолуцијата 8К.

Технологија 8K AI Upscaling

*Суперрезолуција со машинско учење (MLSR): Префрла различни видови извори и резолуции во резолуција 8К со обработка со помош на машински креирани формули

Оптимизиран звук

Паметната машина што стои зад моделот Samsung QLED 8K Q900R автоматски ја анализира секоја сцена и го обезбедува најдобриот звук што доаѓа со неa. Без оглед на тоа дали е во прашање важен дијалог во твојот омилен филм или најважниот натпревар во годината, ќе добиеш најдобар можен звук. Како да си таму.

Оптимизиран звук

Поврзани содржини

Гледањето телевизија повеќе никогаш нема да биде исто. Употреби го твојот глас за да пристапиш до својата одбрана содржина. Само изговори и гледај.

Поврзани содржини

Амбиентален режим

Квалитетот на сликата не е единствена карактеристика на овој паметен систем. Samsung QLED 8K Q900R се приспособува на тебе и на сѐ околу тебе. Од широката палета на примероци на ѕидни површини избери ја твојата боја за заднина на телевизорот што ќе се согласува со бојата на ѕидовите во твојата соба. Вклопи го својот телевизор во ентериерот што те опкружува.

* Спецификациите на амбиенталниот режим и графичкиот интерфејс зависат од моделот и регионот.** Функцијата за приспособување на заднината во амбиенталниот режим зависи од опкружувањето во кое се поставува телевизорот, односно од обликот, шаблонот и/или од бојата.

Амбиентален режим

* Спецификациите на амбиенталниот режим и графичкиот интерфејс зависат од моделот и регионот.** Функцијата за приспособување на заднината во амбиенталниот режим зависи од опкружувањето во кое се поставува телевизорот, односно од обликот, шаблонот и/или од бојата.

Реалноста се среќава со 8K

Q HDR 4000 / 3000

Целосно ново осветлување со поширок распон од најсветли до најтемни нијанси. (За ЕУ/Кореја)

Со резолуцијата 8К, технологијата HDR станува уште подобра. Samsung QLED 8K Q900R ти покажува детали што порано биле незамисливи во најтемните и најсветлите сцени. Гледај со очите на режисерот: совршенство на HDR со повеќе од 4.000 cd/m2. Ова е навистина вистинско доживување 8K HDR.

Q HDR 4000 / 3000
Direct Full Array Elite

Direct Full Array Elite

Функцијата Direct Full Array Elite ги нагласува дури и најситните детали директно контролирајќи ја секоја поединечна светлосна единица.

100% Волумен на боја

100% Волумен на боја

Samsung QLED 8K Q900R донесува 100% интензитет на бојата. Тоа значи дека палетата со прецизни, богати и детални бои може да ја видиш на телевизорот при секое осветлување.

Гледај ја сликата, а не телевизорот

Биди сигурен дека Samsung QLED 8K Q900R може да го унапреди твоето доживување на гледање со својата елеганција и стил.

Гледај ја сликата, а не телевизорот

Секој аспект на дизајнот. Изработен од врвни мајстори.

Секој аспект на дизајнот. Изработен од врвни мајстори.

* Реалниот производ може да се разликува од прикажаниот. Погледни ја нашата галерија на производи.

Една незабележлива врска

Сега со сѐ - вклучително и кабелот за напојување - може да се управува со помош на еден единствен речиси незабележлив кабел. Новиот незабележлив приклучок One Invisible Connection овозможува прикривање на апаратот од погледите, спојувајќи ги на апаратот One Connect Box. Сега може по желба да го дизајнираш својот ентериер со Samsung QLED 8K Q900R.

Интелигентен начин за уживање со паметен телевизор.

Пристигни на забавата на побрз, полесен и поинтелигентен начин. Личниот асистент е тука за да ти помогне, далечински да контролира и со едноставен јазол да управува со твоите апарати. Пребарувај помалку, гледај повеќе. Уживањето во телевизијата никогаш не било полесно.

Интелигентен начин за уживање со паметен телевизор.

* Сликите се симулирани и служат само како илустрација. Спецификациите на изгледот и дизајнот што не влијаат врз перформансите на производот се подложни на промени без претходно најавување.** Паметните услуги и GUI (графички кориснички интерфејс) зависат од моделот и регионот.*** Сите апарати мора да бидат на иста мрежа и потребна е интернет-врска.**** Потребно е членство за стриминг Netflix.

Универзален водич

Универзален водич

Универзалниот водич ти ги покажува содржините што би ти се допаѓале, анализирајќи ги твоите гледачки навики во претходните неколку месеци.

* Давањето согласност за условите на користење на апаратот Smart Hub и политиката на приватност се неопходни. * Паметните услуги и GUI зависат од моделот и регионот.
One Remote Control

One Remote Control

Лесно контролирај ги сите приклучени апарати и содржини преку само еден далечински управувач.

* Производот и далечинскиот управувач во живо може да не изгледаат исто како на сликата.
SmartThings

SmartThings

Апликацијата SmartThings го претвора твојот телевизор во центар за сите твои паметни апарати во домаќинството, од фрижидерот до мобилниот телефон.

* Апаратите што се компатибилни со SmartThings може да се разликуваат во зависност од регионот.
Конфигурација на мобилниот телефон

Конфигурација

Подготви го својот TV за работење преку мобилниот телефон, користејќи лесен процес за конфигурација.

* За процесот на конфигурација неопходен е налог Samsung. Телевизорот мора да има интернет-врска.
Steam Link

Steam Link

Беспрекорно играј игри на големиот екран со висококвалитетна графика и звук. Апликацијата Steam Link овозможува пренос на игрите Steam.

One Remote Control

One Remote Control

Лесно контролирај ги сите приклучени апарати и содржини преку само еден далечински управувач.

* Производот и далечинскиот управувач во живо може да не изгледаат исто како на сликата.

1) Врз основа на моментните стандарди 8К за поврзување и декодирање. Можеби нема да ги поддржува идните стандарди за поврзување, емитување и декодирање. Надградувањето за исполнување на идните стандарди може да бара купување на еден или на повеќе дополнителни апарати. 2) Обезбедува дополнително надградување за поддршка за HDMI 2.1, кога е достапна. За повеќе информации обратете се во корисничката служба. 3) Можеби не поддржува одредени стандарди на трета страна.

  • 7680 x 4320 Резолуција
  • 8К квантен процесор Графички процесор
  • 1905,2 x 1155,6 x 398,6 mm Димензии на комплетот со подлога(ШxВxД)
  • 57,7 kg Тежина на комплетот со подлога

Како да користите Remote Access (Далечински пристап) на Samsung Smart TV

Како да користите Remote Access (Далечински пристап) на Samsung Smart TVпогледни го одговорот

Како да ја користите Device Care (Грижа за уредот) на Samsung Smart TV

Како да ја користите Device Care (Грижа за уредот) на Samsung Smart TVпогледни го одговорот

Прирачник за корисниците и содржина за преземање

Како се совпаѓа едно со друго

  • Вистинска резолуција 8K Запливај во вистинска резолуција 8K
  • Процесор Quantum 8K Процесор Quantum 8K
  • Технологија 8K AI Upscaling Технологија 8K AI Upscaling
  • Q HDR 4000 Q HDR 4000 / 3000

Како се совпаѓа едно со друго

Карактеристиките, спецификациите и визуелните елементи од производот се предмет на промена.

ИМАШ ПРАШАЊА? Дозволи да ти помогнеме.

* Ова е задолжително поле

(0 / 2000)

* Внеси го твојот код Captcha

* Ова е задолжително поле