QLED
Создаден за победи

Ослободи ја вистинската моќ на конзолите од следната генерација со Samsung QLED, дизајниран за најреалистично и интерактивно играње. Со неверојатната слика од 4K и 8K HDR, режимот Auto Low Latency Mode (ALLM) и Object Tracking Sound, можеш да ја играш секоја игра баш онака како што е замислена. Прочитај повеќе и ќе видиш зошто QLED се нашите најдобри телевизори за гејминг.

Cyberpunk qled gaming

Добитник на наградата за најдобра иновација за гејминг 2 години по ред*

CES 2019

Добиена за 82" Q60R

Најобземувачкиот, најреалистичен и најреактивен ТВ кој некогаш бил создаден за гејмери.

CES 2020

Добиена за 85" Q80T

Го засилува звукот врз основа на играта што ја играш за да создаде мултидимензионални звучни ефекти.

*Наградите за иновации кои ги доделува CES се засноваат врз описни материјали кои се доставуваат до судиите. CTA не ја провери точноста на секое поднесување или на секое тврдење и не го тестираше предметот на кој му е доделена наградата.

Запознај го асортиманот

 • High Frame Rate

 • Auto Low Latency Mode

 • Variable Refresh Rate

 • eArc

 • Freesync Premium

 • Dynamic HDR

 • Dynamic Black Equalizer

 • Game Motion Plus

 • Fiche

 • Yes
 • Yes
 • Yes
 • Yes
 • Yes
 • Yes
 • Yes
 • Yes
 • DC
 • Yes
 • Yes
 • Yes
 • Yes
 • Yes
 • Yes
 • Yes
 • Yes
 • DC
 • Yes
 • Yes
 • Yes
 • Yes
 • Yes
 • Yes
 • Yes
 • Yes
 • B
 • Yes
 • Yes
 • Yes
 • Yes
 • Yes
 • Yes
 • Yes
 • Yes
 • BA
 • Yes
 • Yes
 • Yes
 • Yes
 • Yes
 • Yes
 • Yes
 • Yes
 • SA
 • Yes
 • Yes
 • Yes
 • Yes
 • Yes
 • Yes
 • Yes
 • Yes
 • SA
* Енергетската ознака одговара на различните инчи на секоја телевизија. Можете да видите повеќе информации во рамките на секој лист на производот.

Дознај зошто

Спремни за твојата следна генерација на конзола

9.8ms

Најмало задоцнување*

Auto Low Latency Mode

Автоматски режим со мало задоцнување (Auto Low Latency Mode)

High Frame Rate

Висок Frame Rate**

Variable Refresh Rate

Променлива брзина на освежување VRR (Variable Refresh Rate)**

FreeSync Premium

FreeSync Premium

HDMI 2.1

HDMI 2.1

* Доцнењето за влез се мери врз основа на внатрешните услови за тестирање и може да се промени врз основа на поставките на играта или специфичните услови. QLED телевизорите за 2019 година имаат доцнење на влезот од 15,4 ms. ** Недостапно на 49 "Q80T

Играј најдобро што умееш

Уживај максимално во твоите омилени игри и играј подобро од кога било досега, со неверојатно висока осветленост, HDR технологија и голем екран.

Види повеќе од акцијата

Никогаш повеќе не мора да промашиш непријател кој се крие во сенка, бидејќи Dynamic Black Equalizer ја подобрува секоја сцена во реално време за да го оптимизира квалитетот на сликата и да ги оживее и најмалите детали. Без разлика дали влегуваш во зандана, возиш по пат осветлен од месечината или управуваш со авион низ темно и бурно небо, QLED одржува живописен контраст без одложување.

*Содржината на екраните е симулирана и служи исклучиво како пример.

Видео на кое е прикажан Dynamic Black Equalizer
Видео на кое е прикажан Dynamic Black Equalizer

Добиј предност пред конкуренцијата

Со режимот Auto Game Mode, твојата конзола автоматски ги оптимизира поставките на телевизорот за да го подобри играњето - овозможувајќи ти минимално доцнење на екранот и ултрабрза стапка на освежување за да бидеш секогаш еден чекор пред другите гејмери.

Видео на кое е прикажан вклучен Game Mode.
To illustrate QLED TV's Dynamic Black Equalizer feature, a simulated FPS in-game sequence is shown. The sequence shows a user walking through a darkly lit forest while attempting to eliminate the necessary targets . Dynamic Black Equalizer is not enabled and so the dark area details are not easily distinguishable. The sequence continues with Dynamic Black Equalizer enabled. Now, the quality of dark areas has been enhanced and made more visible, and the targets easier to see.

Победувај со непречено играње

Непречена игра значи и поголема шанса за победа. Зголеми ги шансите за победа со помош на Game Motion Plus кој го намалува заматувањето при движење и ефектот „halo“, за да одржи колку што е можно повеќе детали за време на движењата на камерата и секвенците со брза акција.

CyberPunk 2077 High Speed, high stakes

Поголем екран, поголемо доживување

За да го извлечеш максимумот од најновата графика ти треба поголем екран. Дозволи да те обземе неверојатен реализам со телевизорот QLED 75 inch +. Поголем екран значи повеќе детали, повеќе длабочина и, секако, повеќе забава.

Cyberpunk 2077 Love this City

4K и 8K гејминг од највисок квалитет

Види незаборавни моменти со детали кои ја менуваат играта. Samsung QLED и HDMI 2.1 работат во совршена синергија со најновите гејминг конзоли за да овозможат ултрависоки брзини на освежување од 120 Hz и ултраниско доцнење на сликата, за да доживееш реалистични игри како никогаш досега - без кочење и блокирање.
Видео на кое се прикажани мало и големо доцнење на сликата
Видео на кое се прикажани мало и големо доцнење на сликата

Реактивност за победа

Не дозволувај телевизорот да ти застане на патот до победата. Конвенционалните телевизори создаваат големо доцнење на сликата: го зголемуваат периодот од задавање на командата до моментот кога може тоа да се види на екранот. Доцнењето кај Samsung QLED телевизорите е многу мало, 10 ms - а со ALLM, твојот ТВ автоматски се префрлува на намалување на доцнењето веднаш штом ќе добие сигнал за игра од твојата конзола. Тоа значи дека може да се потпреш на твоите брзи рефлекси без да те изневери дисплејот.

*Технологијата FreeSync го намалува доцнењето на сликата, со помалку т.н. кинење и прекинувања.
*VRR (варијабилна стапка на освежување) остава оптимален видео кадар со секоја сцена.

Пресликај го твојот телефон за да добиеш втор екран

Дали некогаш си заглавил на ниво за кое ти била потребна дополнителна помош? А кој не? Multi View го дели екранот на телевизорот на два дела, така што во едниот дел ја става твојата игра, а во другиот дел го става екранот на мобилниот телефон, па така можеш да гледаш видео-туторијали или да го следиш омилениот стример, без да ја прекинеш играта.

Слика која покажува како Samsung Smart телевизор пресликува Samsung мобилен телефон со Multi View

Слушај подобро. Играј подобро.

Динамичен звук што се движи заедно со акцијата

Слушни го секое одекнување на чекорите, секоја промена на брзината и секој проектил што се движи кон тебе како навистина да си внатре во играта, со помош на Object Tracking Sound и Object Tracking Sound+. Звукот патува подинамично со насочени звучници што го движат звукот нагоре и надолу за да можеш да искусиш реалистичен 3D звук што те влече поблиску.

*Не е достапно на моделите Q60T и 49” Q80T.
Видео кое покажува Samsung телевизор и Soundbar-звучник со Object Tracking Sound
Video que muestra el televisor Samsung y la barra de sonido con Object Tracking Sound.
Маж и жена играат игра на Samsung Smart TV

Најдобриот гејминг Soundbar-звучник за најдобриот гејминг телевизор

Поврзи ја твојата конзола со еден од soundbar-звучниците од Q-сериите за да го збогатиш гејмингот со Q-Symphony. Напредната технологија ги синхронизира звучниците на Samsung QLED телевизорот со soundbar-звучниците за поцелосен, пореалистичен звук како во кино.

Кој е вистинскиот QLED телевизор за тебе?

Разни модели на Samsung QLED телевизори, вклучувајќи Q60T, Q70T, Q800T и Q950T, покажуваат квалитет на чиста слика.