98" 8K QLED TV Q950R (2019)

QE98Q950RBTXXH

 • Нурни се во вистинска резолуција 8K
 • Преубави сцени без оглед на тоа каде седиш
 • Процесор Quantum 8K

Одбери големина

 • Нурни се во вистинска резолуција 8K
  Вистинска резолуција 8K
 • Незамислив HDR со брилијантноста на резолуцијата 8К
  Quantum HDR 32X
 • Процесор Quantum 8K
  Процесор Quantum 8K

QLED 8K, Совршена реалност

QLED 8K, Совршена реалност QLED 8K, Совршена реалност

* Дизајнот и спецификациите на производите може да се разликуваат во зависност од моделот и од големината на телевизорот.

Реалност усовршена со длабочина и детали

Реалност усовршена со длабочина и детали Реалност усовршена со длабочина и детали

* Дизајнот и спецификациите можат да се разликуваат во зависност од моделот и големината на телевизорот

Нурни се во вистинска резолуција 8K

Samsung QLED 8K Q900R те води во нова реалност што речиси нема граници. Имаш чувство како да одиш низ секоја сцена и може толку реално да го доживееш секој детал како да го чувствуваш под прсти. Тоа е целосно нова димензија на квалитет на слики и супервисока резолуција.

Нурни се во вистинска резолуција 8K Нурни се во вистинска резолуција 8K

Величествена резолуција од 33 милиони пиксели

Што е, всушност, резолуција 8К? Тоа е супервисока резолуција што е 4 пати поголема од резолуцијата 4K UHD и 16 пати поголема од резолуцијата FHD. Со повеќе од 33 милиони пиксели, Samsung QLED 8K Q900R ти овозможува извонредно визуелно доживување, каде што изгледа дека сликата воопшто не е составена од пиксели. Тоа е вистинска резолуција 8К.

Величествена резолуција од 33 милиони пиксели Величествена резолуција од 33 милиони пиксели

Искуси уште поголема длабочина

Доживеј ја далечината на сосема нов начин. Samsung QLED 8K Q900R има висока резолуција што ти овозможува да ги видиш дури и најситните детали во секоја сцена и со подлабока и побогата слика уште повеќе да запливаш во новата реалност 8К.

Освен тоа, сѐ изгледа пореално

Samsung QLED 8K Q900R има јасна слика каква што обично се очекува од поголем екран и нема видливи пиксели, без оглед на тоа колку си блиску до екранот. Само чисто задоволство во реалноста што те опкружува.

Прецизност и совршенство рака под рака

Direct Full Array 16X

Уживај во новата класа на прецизност. Секој поединечен детаљ е јасно видлив, затоа што функцијата Direct Full Array 16X прецизно го контролира заднинското осветлување и го оживува секое делче на сликата. Да не можеш да им поверуваш на своите очи - секој кадар добива во длабочина. Подготви се за супериорно доживување на гледањето.

Прецизност и совршенство рака под рака Прецизност и совршенство рака под рака

* Нумеричкиот индекс на функцијата Direct Full Array е заснован врз технологиите на заднинско осветлување и зголемување на антирефлексивноста и контрастот.

Незамислив HDR со брилијантноста на резолуцијата 8К

Quantum HDR 32X

Quantum HDR 32X сликата на телевизорите QLED пружа динамичен HDR израз кој се прилагодува на секој кадар и ги разоткрива намерите на режисерот. Гледај како реалноста се одвива пред твоите очи.

Незамислив HDR со брилијантноста на резолуцијата 8К Незамислив HDR со брилијантноста на резолуцијата 8К

* Интензитетот на осветлувањето кај палетата телевизори Quantum HDR е потврден со интерните стандарди на тестирање и подложен е на промени во зависност од визуелното опкружување и конкретните услови.

Види поширока слика

На поголем екран сѐ е пореално. Ќе ја доживееш радоста од секој гол, ќе ја почувствуваш секоја експлозија и ќе бидеш во центарот на секоја акција. Толку блиску... како никогаш досега.

Види поширока слика Види поширока слика

Преубави сцени без оглед на тоа каде седиш

Повеќе не мора да седиш директно пред телевизорот. Функцијата за ултраширок агол на гледање на телевизорите QLED рамномерно ја распоредува светлината и го намалува нејзиното протекување за да се обезбеди прекрасно доживување на гледањето од различни агли. Сега секое место е најдобро место за гледање ТВ.

Извонреден процесор од кој започнува сѐ

Процесор Quantum 8K

Уживај во процесорот Quantum со резолуција 8К кај телевизорот QLED. Неговиот единствен алгоритам на скалирање нагоре создава појасна слика, а осветленоста и јачината на звукот се приспособуваат на просторијата и на сликата што е прикажана на екранот. Моќниот процесор на телевизорот QLED обезбедува напредна резолуција и неверојатно визуелно доживување.

Извонреден процесор од кој започнува сѐ Извонреден процесор од кој започнува сѐ

8K AI Upscaling

Скалирањето нагоре со помош на вештачката интелигенција прави огромна разлика. Телевизорите QLED користат вештачка интелигенција и машинско учење за да ја намалат бучавата, да ги вратат изгубените детали, дури и да ги изострат рабовите околу предметите и текстот. Сега може да уживаш во содржината во резолуција што е приближно еднаква на 8К.

* Квалитетот на гледањето зависи од видот на содржината и од големината на екранот. Скалирањето нагоре со помош на вештачката интелигенција можеби нема да ја поддржи врската со компјутерот и некои од условите во режимот за играње.

Интелигентен режим

Условите во просторијата се променливи, па телевизорот мора да се приспособи соодветно на тоа. Интелигентниот режим на телевизорот QLED ги приспособува осветленоста и јачината на звукот во согласност со тоа. Дури и јачината на звукот може да ја приспособи на содржината, на пример, појасно ќе ги слушнеш дијалозите во информативните емисии, а гласот на пејачот ќе биде поистакнат во однос на другите изведувачи на концертот.

Интелигентен режим Интелигентен режим

Гледај ја сликата, а не телевизорот

Увери се дека Samsung QLED 8K Q900R може да го унапреди твоето доживување на гледањето со својата елеганција и стил.

Гледај ја сликата, а не телевизорот Гледај ја сликата, а не телевизорот

Секој аспект на дизајнот. Изработен од врвни мајстори.

Секој аспект на дизајнот. Изработен од врвни мајстори. Секој аспект на дизајнот. Изработен од врвни мајстори.

* Реалниот производ може да се разликува од прикажаниот. Погледни ја нашата галерија на производи.

Една незабележлива врска

Сега сѐ – вклучително и кабелот за напојување – може да се управува со помош на еден единствен речиси незабележлив кабел. Новиот незабележлив приклучок One Invisible Connection овозможува прикривање на апаратот од погледите, спојувајќи ги на апаратот One Connect Box. Сега може по желба да го дизајнираш својот ентериер со Samsung QLED 8K Q900R.

Една незабележлива врска Една незабележлива врска

Нема повеќе црн екран

Амбиентален режим

Дури и кога е исклучен, телевизорот QLED никогаш не мирува. Благодарејќи на амбиенталниот режим на работење, телевизорот QLED совршено природно се вклопува во твојот декор. Наместо здодевниот црн екран, на располагање имаш многу опции што со лесни приспособувања ти овозможуваат чисто уживање во квалитетните слики усогласени со твојот животен стил.

Декор Декор

Декор

На екранот постави интерактивна слика што совршено ќе се вклопи во декорот на просторијата.

На убавата заднина може да читаш корисни информации, како што се точно време и датум. На убавата заднина може да читаш корисни информации, како што се точно време и датум.

Информации

На убавата заднина може да читаш корисни информации, како што се точно време и датум.

Мој албум Мој албум

Мој албум

На телевизорот гледај ги сите твои омилени фотографии од мобилниот телефон. Тоа е твоја лична галерија.

Уметнички дела Уметнички дела

Уметнички дела

Ако си љубител на уметноста, уживај во преубавите дела на познатите фотографи и уметници и групирај ги според темата.

Направи сопствена позаднина

 • * Резултатите зависат од местата на кои се наоѓа телевизорот, како и од дизајнот, шарата и/или од бојата на ѕидот.
 • * Резултатите зависат од местата на кои се наоѓа телевизорот, како и од дизајнот, шарата и/или од бојата на ѕидот.
 • * Резултатите зависат од местата на кои се наоѓа телевизорот, како и од дизајнот, шарата и/или од бојата на ѕидот.
 • * Резултатите зависат од местата на кои се наоѓа телевизорот, како и од дизајнот, шарата и/или од бојата на ѕидот.

Со QLED сѐ е полесно

Smart Hub и еден далечински управувач

Телевизорот QLED е уште попаметен со Smart Hub и далечинскиот управувач Samsung One Remote. Благодарејќи на нив, целата содржина ти е на дофат на рацете, почнувајќи од приемникот, па сѐ до конзолите за игри, апликациите и гледањето во живо. Еден далечински управувач е сѐ што ти е потребно.

Smart Hub и еден далечински управувач Smart Hub и еден далечински управувач

* Паметните услуги и GUI (графички кориснички интерфејс) може да се разликуваат во зависност од моделот и од регионот.* Некои услуги и функции што ги обезбедуваат поврзаните апарати можеби не се поддржани или нивното користење е ограничено.

Опфаќа и барање на омилената содржина

Универзален водич: Само за UK, FR, DE, IT, ES

Пребарувај помалку, уживај повеќе. Универзалниот водич на телевизорите QLED ти помага брзо и лесно да ја пронајдеш својата омилена содржина. Тој учи што сакаш, па потоа управува со сите работи на едно место.

Универзален водич: Само за UK, FR, DE, IT, ES Универзален водич: Само за UK, FR, DE, IT, ES

* Услугите за давање содржини зависат од регионот и подложни се на промени без претходно најавување.

Изгради свој паметен дом со телевизорот QLED.

SmartThings

Навистина паметен дом, по твоја мера. Благодарејќи на вградената апликација Samsung SmartThings, телевизорот QLED те поврзува со твоите апарати и сензори IoT. Може да ја вклучиш светилката, да провериш што има во фрижидерот, па дури и да управуваш со роботска правосмукачка.

Изгради свој паметен дом со телевизорот QLED. Изгради свој паметен дом со телевизорот QLED.

* Достапноста на апаратите што се компатибилни со концептот на Samsung SmartThings зависи од регионот.

Беспрекорно поврзување

Користи

Телевизорот QLED може да биде центар на новиот и поудобен животен стил во кој сѐ е поврзано. Беспрекорно се согласува со паметните звучници и со мобилните апарати – дури и со производи од други производители.

* Некои услуги и функции што ги обезбедуваат поврзаните апарати можеби не се поддржани или нивното користење е ограничено.* Функцијата на вклучување на телевизорот зависи од моделот.

Помошник Google

Новите телевизори QLED ја користат апликацијата помошник Google и навистина ти го олеснуваат животот. Менување канали, приспособување на јачината на звукот, контрола на репродукцијата и уште многу повеќе - користејќи само гласовни команди.

* Зборот Google и другите поврзани ознаки и логотипи се печати на компанијата Google LLC.* Оваа услуга можеби нема да биде истовремено достапна со претставувањето на телевизорот QLED на пазарот, а достапноста на услугата зависи од регионот.* Достапноста на оваа функција и графичкиот кориснички интерфејс (GUI) зависат од регионот. Провери пред употреба.
Помошник Google Помошник Google

Amazon Alexa

Новите телевизори QLED ја користат апликацијата Alexa, што значи дека твојот живот станува многу поедноставен. Alexa, твојот личен помошник, лесно се поврзува. Со компатибилноста што ја нудат телевизорите QLED, Alexa сега може да го вклучи телевизорот, да ги менува програмите, да ја приспособува јачината на звукот и уште многу повеќе.

* Зборовите Amazon и Alexa и сите со нив поврзани логотипи се печати на компанијата Amazon.com или нејзините поврзани друштва.* Оваа услуга можеби нема да биде истовремено достапна со претставувањето на телевизорот QLED на пазарот и достапноста на услугата зависи од регионот.* Достапноста на оваа функција и графичкиот кориснички интерфејс (GUI) зависат од регионот. Провери пред употреба.
Amazon Alexa Amazon Alexa

AirPlay 2

Телевизорите QLED првпат соработуваат со компанијата Apple. Со поддршка за AirPlay 2 може да вршиш пренос во живо или да делиш содржини од апаратот Apple директно на твојот голем паметен телевизор. Без воопшто мака пушти видео или музика, гледај фотографии и други содржини преку својот iPhone, iPad или компјутер Mac и сето тоа на телевизорот QLED.

* Оваа услуга можеби нема да биде истовремено достапна со претставувањето на телевизорот QLED на пазарот, а достапноста на услугите зависи од регионот.* Сликите се симулирани и служат само како илустрација.* Достапноста на оваа функција и графичкиот кориснички интерфејс (GUI) зависат од регионот. Провери пред употреба.
AirPlay 2 AirPlay 2

Рецензии & Награди

Forbes Forbes

Forbes

"Најдобриот QLED телевизор досега... се чувствувате како да гледате во реалниот свет, а не во екранот на телевизорот" 20 март 2019 Samsung Q900R

Од Forbes.com. © 2019 Форбс. Сите права се задржани. Се користи под лиценца.
Trusted Reviews Trusted Reviews

Trusted Reviews

"... Втората генерација на 8K телевизори на Samsung поставува нови стандарди“ 3 април 2019 Samsung Q950R

Спецификации

 • Резолуција 7,680 x 4,320
 • Димензии на комплетот со постоље 2183.5 x 1323.1 x 463.3 mm
 • Тежина на комплетот со подлога 87.1 kg

{{family.currentModel.displayName}}

{{family.currentModel.modelCode}}

{{model.prices.currentPriceDisplay}}
Од {{model.prices.monthlyPrice}} / месечно за {{model.prices.months}} мин
или {{model.prices.currentPriceDisplay}}
{{model.prices.priceDisplay}} {{model.prices.savePrice}}
 • {{summary.title}}

  {{summary.value}}{{summary.unit}}

 • {{summary.title}}

Спореди ги моделите

Спореди со слични предмети

НЕОДАМНА ПРЕГЛЕДАНО

From $159.00/mo or $125,900.500
$1,000.00 Save $1,000.00

Карактеристиките, спецификациите и визуелните елементи од производот се предмет на промена.