55" UHD TV 2019 RU8000

UE55RU8002UXXH
Големина 55

The item is in the cart.

Dynamic Crystal Color, гледај спектакл во кристално јасни бои и со динамична живост

Dynamic Crystal Color

Процесор UHD, неверојатен квалитет на сликата

UHD процесор

Многу повеќе игри и многу повеќе контрола.

Вистинско доживување на играњето

Универзалниот водич е твој личен кустос

Универзален водич

Најдобар вид забава

Најдобар вид забава

* Дизајнот и спецификациите на производите може да се разликуваат во зависност од моделот и од големината на телевизорот.

Звучникот Soundbar е оптимизиран за телевизорите Samsung

Звучникот Soundbar е оптимизиран за телевизорите Samsung

Dynamic Crystal Color, гледај спектакл во кристално јасни бои и со динамична живост

Запливај во слика со милијарда нијанси. Секој детаљ е тука. Dynamic Crystal Color ти овозможува да видиш сѐ како во реалниот живот.

Dynamic Crystal Color, гледај спектакл во кристално јасни бои и со динамична живост

Процесор UHD, неверојатен квалитет на сликата

Квалитет на сликата што ќе те воодушеви, а кој го овозможува еден чип што управува со бојата, го оптимизира контрастот и го контролира HDR.

Процесор UHD, неверојатен квалитет на сликата
4К  UHD резолуција

4К UHD резолуција

Уживај во јасните остри слики со телевизорот 4K UHD што има 4x повеќе пиксели од телевизорот FHD. Сега може да ги видиш и најситните детали во секој кадар.

Затемнување UHD

Затемнување UHD

Уживај во бојата, острината и во нивото на контраст што се оптимизирани според условите на гледање.

Многу повеќе игри и многу повеќе контрола.

Вистинско доживување на играњето

 

Многу повеќе игри и многу повеќе контрола.

* Auto Game Mode е достапен на одредени конзоли за играње.

Режим за играње со брз одговор

Сега ништо не може да те забави! Телевизорите Samsung UHD ја користат технологијата FreeSync (VRR) што ги намалува сечкањето и раздвојувањето на сликата, а ја подобрува брзината на одговорот, така што сега со поголема брзина во реално време имаш повеќе шанси за победа. Ова е брзина Samsung UHD само за тебе и за твоите епски победи.

* Технологијата FreeSync ги намалува сечкањето и раздвојувањето на сликата.* Променливата брзина на освежувањето (VRR) ја прави сликата стабилна во секоја рамка и овозможува совршено уживање.

Вистинско доживување на играњето

Ако сакаш да ја победиш конкуренцијата, мора да имаш целосна контрола. Динамичниот еквилајзер за осветлување на мрачните сцени овозможува подобра видливост и детално го анализира секој кадар, со што обезбедува оптимизиран квалитет на сликата. Го засилува дури и звукот, па може целосно да се задлабочиш во играта.

* Содржините на екранот се симулирани слики што служат само за илустративни цели.

HDR, пронајди ги скриените детали

Технологијата HDR овозможува поверодостоен приказ на широкиот опсег на осветлувањето и на гледачите им обезбедува чисто задоволство на неверојатен спектар на бои и визуелни детали, дури и во најтемните сцени.

HDR, пронајди ги скриените детали

Види поширока слика

Толку блиску... како никогаш досега. Кога екранот е толку голем, пред очите ти оживуваат уште повеќе детали. На нов начин ќе ја доживееш секоја секунда од натпреварот, ќе ја почувствуваш секоја експлозија и ќе бидеш во средиште на секоја акција. На поголем екран сѐ е пореално.

Види поширока слика

Едноставно елегантен и модерен

Едноставно елегантен и модерен

* Реалниот производ може да се разликува од прикажаниот. Погледни ја нашата галерија на производи.

Тенок екран е новиот стандард за елеганција

Тенкиот дизајн му дава нота на сигурност и отменост на твојот ентериер. Кога екранот ќе оживее во резолуција UHD, рамката полека исчезнува од видното поле, а твоите очи се фокусираат на содржината на екранот.

* Реалниот производ може да се разликува од прикажаниот. Погледни ја нашата галерија на производи.

Тенок екран е новиот стандард за елеганција

* Реалниот производ може да се разликува од прикажаниот. Погледни ја нашата галерија на производи.

Универзалниот водич е твој личен кустос

Универзален водич: Само за UK, FR, DE, IT, ES

Пребарувај помалку, уживај подолго. Универзалниот водич на телевизорите Samsung UHD ти помага брзо и лесно да ја пронајдеш својата омилена содржина. Тој учи што ти сакаш, па потоа ги избира, организира и ги чува сите работи на едно место.

Универзалниот водич е твој личен кустос

* Услугите за обезбедување содржини зависат од регионот и подложни се на промени без претходно најавување.* Сликите се симулирани и служат само како илустрација. Изгледот, дизајнот и спецификациите на графичкиот кориснички интерфејс (GUI) што не влијаат врз перформансите на производот подложни се на измени без претходно најавување.

Smart Hub и еден далечински управувач

Телевизорот Samsung UHD е уште попаметен со Smart Hub и далечинскиот управувач Samsung One Remote. Благодарејќи на нив, целата содржина ти е на дофат на рацете, почнувајќи од приемникот, па сѐ до конзолите за игри, апликациите и гледањето во живо. Еден далечински управувач е сѐ што ти е потребно.

Smart Hub и еден далечински управувач

* Сликите се симулирани и служат само како илустрација. Изгледот, дизајнот и спецификациите на графичкиот кориснички интерфејс (GUI) што не влијаат врз перформансите на производот подложни се на измени без претходно најавување.* Некои услуги и функции што ги обезбедуваат поврзаните апарати можеби не се поддржани или нивното користење е ограничено.

Пристигна твојот помошник. Кажи: „Hi Bixby“

Со телевизорот Samsung UHD може и да разговараш. Bixby е твој личен помошник. Меѓутоа, тој не ти помага само да управуваш со телевизорот. Само постави прашање и ќе добиеш многу повеќе.

Пристигна твојот помошник. Кажи: „Hi Bixby“

* Оваа функција е достапна само за некои јазици. * Содржините на екранот се симулирани слики што служат само за илустративни цели.

SmartThings за твојот паметен дом.

Навистина паметен дом, по твоја мера. Благодарејќи на вградената апликација Samsung SmartThings, телевизорот UHD те поврзува со твоите апарати и сензори IoT. Може да ја вклучиш светилката, да провериш што има во фрижидерот, па дури и да управуваш со роботска правосмукалка.

SmartThings за твојот паметен дом.

* Апаратите што се компатибилни со Samsung SmartThings може да се разликуваат во зависност од регионот.

Беспрекорно поврзување

Се согласува со сѐ

Телевизорот Samsung UHD може да биде центар на новиот и удобен животен стил во кој сѐ е поврзано. Беспрекорно се согласува со паметните звучници и со мобилните апарати - дури и со производи од други производители.

Беспрекорно поврзување

* Некои услуги и функции што ги обезбедуваат поврзаните апарати можеби не се поддржани или нивното користење е ограничено.* Функцијата на вклучување на телевизорот зависи од моделот.

Amazon Alexa

Новите телевизори Samsung UHD ја користат апликацијата Alexa, што значи дека твојот живот станува многу поедноставен. Alexa, твојот личен помошник, лесно се поврзува. Со компатибилноста што ја нудат телевизорите Samsung UHD, Alexa сега може да го вклучи телевизорот, да ги менува каналите, да ја контролира јачината на звукот и уште многу повеќе.

* Зборовите Amazon и Alexa и сите со нив поврзани логотипи се печати на компанијата Amazon.com или нејзините поврзани друштва.* Оваа услуга можеби нема да биде истовремено достапна со претставувањето на телевизорот Samsung UHD во 2019 година на пазарот и достапноста на услугата зависи од регионот.* Достапноста на оваа функција и графичкиот кориснички интерфејс (GUI) зависат од регионот. Провери пред употреба.

Amazon Alexa

* Зборовите Amazon и Alexa и сите со нив поврзани логотипи се печати на компанијата Amazon.com или нејзините поврзани друштва.* Оваа услуга можеби нема да биде истовремено достапна со претставувањето на телевизорот Samsung UHD во 2019 година на пазарот и достапноста на услугата зависи од регионот.* Достапноста на оваа функција и графичкиот кориснички интерфејс (GUI) зависат од регионот. Провери пред употреба.

Помошник Google

Новите телевизори Samsung UHD ја користат апликацијата помошник Google и навистина ти го олеснуваат животот. Менување канали, контролирање на јачината на звукот, на функцијата за премотување и уште многу повеќе - сето тоа само со едноставни гласовни команди.

* Зборот Google и другите поврзани ознаки и логотипи се печати на компанијата Google LLC.* Оваа услуга можеби нема да биде истовремено достапна со претставувањето на телевизорот Samsung UHD во 2019 година на пазарот, а достапноста на услугата зависи од регионот.* Достапноста на оваа функција и графичкиот кориснички интерфејс (GUI) зависат од регионот. Провери пред употреба.

Помошник Google

* Зборот Google и другите поврзани ознаки и логотипи се печати на компанијата Google LLC.* Оваа услуга можеби нема да биде истовремено достапна со претставувањето на телевизорот Samsung UHD во 2019 година на пазарот, а достапноста на услугата зависи од регионот.* Достапноста на оваа функција и графичкиот кориснички интерфејс (GUI) зависат од регионот. Провери пред употреба.

AirPlay 2

Телевизорите Samsung UHD првпат соработуваат со компанијата Apple. Со поддршка за AirPlay 2 може да стримуваш или да делиш содржини од апаратот Apple директно на твојот голем паметен телевизор. Без воопшто мака пушти видео или музика, гледај фотографии и други содржини преку својот iPhone, iPad или компјутер Mac и сето тоа на телевизорот Samsung UHD.

* Оваа услуга можеби нема да биде истовремено достапна со претставувањето на телевизорот Samsung UHD во 2019 година на пазарот, а достапноста на услугите зависи од регионот.* Сликите се симулирани и служат само како илустрација.* Достапноста на оваа функција и графичкиот кориснички интерфејс (GUI) зависат од регионот. Провери пред употреба.

AirPlay 2

* Оваа услуга можеби нема да биде истовремено достапна со претставувањето на телевизорот Samsung UHD во 2019 година на пазарот, а достапноста на услугите зависи од регионот.* Сликите се симулирани и служат само како илустрација.* Достапноста на оваа функција и графичкиот кориснички интерфејс (GUI) зависат од регионот. Провери пред употреба.

  • 8 Серија
  • 3,840 x 2,160 Резолуција
  • 1838.0 x 1115.8 x 384.3 mm Димензии на комплетот со постоље (ШxВxД)
  • 47,7 kg Тежина на комплетот со подлога

Прирачник за корисниците и содржина за преземање

Како се совпаѓа едно со друго

  • Dynamic Crystal Color Dynamic Crystal Color, гледај спектакл во кристално јасни бои и со динамична живост
  • UHD процесор Процесор UHD, неверојатен квалитет на сликата
  • Вистинско доживување на играњето Многу повеќе игри и многу повеќе контрола.
  • Универзален водич Универзалниот водич е твој личен кустос

Како се совпаѓа едно со друго

Карактеристиките, спецификациите и визуелните елементи од производот се предмет на промена.