Hoe kopieer ik video opnamen via de USB aansluiting naar mijn computer?

Indien je een camcorder met een extern geheugen in bezit hebt, verschijnt de camcorder bij verbinding met je computer  als ‘verwisselbaar schrijfstation’. Verbind je camcorder via de USB-aansluiting met je pc en kopieer rechtstreeks bestanden.

Indien je een camcorder hebt die gebruikmaakt van bandjes of dvd’s, kun je deze bestanden openen via het bewerkingsprogramma.

Maakt je camcorder geen verbinding via USB-aansluiting, dan kan het zijn dat de USB-kabel defect is of dat de USB-aansluiting niet voldoende stroomsterkte heeft doordat er teveel apparaten tegelijkertijd zijn aangesloten.
Je lost dit probleem op door de camcorder op de volgende wijze aan te sluiten op je pc.

Gebruik van de camcorder als schrijfstation
- Zet de camcorder eerst aan en sluit de camcorder rechtstreeks, via 1 kabel, op de USB-poort van je pc aan.
- Wordt de camcorder niet herkend door je pc, start de computer dan opnieuw op.
- Wordt de camcorder niet herkend nadat je je pc opnieuw hebt opgestart, neem dan contact op met de Samsung Service- en Informatielijn.

Gebruik van bandjes of dvd’s
- Open het configuratiescherm en kijk onder apparaatbeheer (Het beeldapparaat moet nu in de lijst staan).
- Nadat je het juiste stuurprogramma vanaf de product-cd hebt geïnstalleerd, start je je pc opnieuw op.
- Als de pc geen verbinding maakt met de camcorder, kijk dan of het met een andere pc wel lukt. Als je dit probleem niet kunt oplossen met behulp van de bovenstaande aanwijzingen, neem dan contact op met de Samsung Service- en Informatielijn.