Wat moet ik doen bij een dode pixel op het LCD scherm van mijn camera?

Het kan voorkomen dat een aantal pixels op het LCD scherm van de camera niet van kleur veranderen. Dit noemen wij dode pixels en dit is een normaal verschijnsel op een LCD scherm van allerlei fabrieken.

Doorloop onderstaande stappen om te controleren of de camera dode pixels bevat, zoals op de volgende foto.

1. Maak een foto en neem een video op met de camera.
2. Controleer de resultaten van de foto of video door deze over te zetten naar een computer.
3. Indien de dode pixels alleen te zien zijn op de computer, dan heeft het LCD scherm van de camera geen dode pixels.
4. Indien de dode pixels alleen te zien zijn op het LCD scherm van de camera, maar niet op de computer, dan heeft de camera waarschijnlijk een aantal dode pixels.