Er verschijnen witte resten op de vaat na het wassen in mijn Samsung-vaatwasser

Er verschijnen witte resten op de vaat na het wassen in mijn Samsung-vaatwasser

Als er witte resten achterblijven op je serviesgoed en andere items nadat je ze in je vaatwasser hebt gewassen, kan dit worden veroorzaakt door hard water of te veel wasmiddel. Hard water bevat mineralen die vlekken op je vaat kunnen achterlaten. Je kunt, in dit geval, een glansspoelmiddel gebruiken, de instellingen van de waterontharder van je vaatwasser aanpassen of zelfs de hoeveelheid wasmiddel verminderen om te voorkomen dat er resten op de vaat verschijnen.

Let op: Zorg ervoor dat de zoutvulindicator en de instellingen van de ontharder correct zijn en in overeenstemming zijn met de waterhardheid in jouw omgeving. Je lokale waterleverancier kan je verder adviseren over de waterhardheid in jouw regio.

Je moet de waterhardheid van je vaatwasser handmatig aanpassen, afhankelijk van het water in jouw huidige omgeving, en vervolgens de zoutopslagcontainer vullen (behandeld in het volgende gedeelte van dit artikel). Je vaatwasser optimaliseert de benodigde hoeveelheid vaatwasmachinespecifiek zout op basis van de hardheid van je water. Neem voor de juiste instellingen contact op met de plaatselijke waterleverancier voor informatie over de hardheid van jouw watervoorziening.

Let op: De volgende instructies kunnen verschillen, afhankelijk van het model van de vaatwasser. Raadpleeg je gebruikershandleiding voor modelspecifieke stappen.

• DW60B* modellen behalve DW60BB89* modellen:

Druk de knoppen Hygiene Plus en Startuitstel gedurende 3 seconden tegelijkertijd in. Druk de knoppen Hygiene Plus en Startuitstel gedurende 3 seconden tegelijkertijd in.

Stap 1
Druk de knoppen Hygiene Plus en Startuitstel gedurende 3 seconden tegelijkertijd in.

Druk op Hygiene Plus totdat “L0”, “L1”, “L2”, “L3”, “L4” of “L5” wordt weergegeven. Druk op Hygiene Plus totdat “L0”, “L1”, “L2”, “L3”, “L4” of “L5” wordt weergegeven.

Stap 2
Druk op Hygiene Plus totdat “L0”, “L1”, “L2”, “L3”, “L4” of “L5” wordt weergegeven.

Druk vervolgens op Startuitstel om te bevestigen. Druk vervolgens op Startuitstel om te bevestigen.

Stap 3
Druk vervolgens op Startuitstel om het submenu te openen.

Druk op Hygiene Plus om een nieuwe instelling te selecteren. Druk op Hygiene Plus om een nieuwe instelling te selecteren.

Stap 4
Druk op Hygiene Plus om een nieuwe instelling te selecteren. Je kunt kiezen uit L0 (voor zacht water) tot L5 (voor hard water).

Druk op Startuitstel om de nieuwe instelling voor de waterhardheid op te slaan. Druk op Startuitstel om de nieuwe instelling voor de waterhardheid op te slaan.

Stap 5
Druk op Startuitstel om de nieuwe instelling voor de waterhardheid op te slaan.

• Alleen DW60BB89* modellen:

Zet de vaatwasser aan en druk op de Optie-knop. Zet de vaatwasser aan en druk op de Optie-knop.

Stap 1
Zet de vaatwasser aan en druk op de Optie-knop.

Navigeer naar de optie Waterhardheid met behulp van de knoppen Links of Rechts Navigeer naar de optie Waterhardheid met behulp van de knoppen Links of Rechts

Stap 2
Navigeer naar de optie Waterhardheid met behulp van de knoppen Links of Rechts.

Druk op de Startknop om het submenu te openen. Druk op de Startknop om het submenu te openen.

Stap 3
Druk op de Startknop om het submenu te openen.

Selecteer met de knoppen Links of Rechts een waterhardheidsniveau van niveau 0 (voor zacht water) tot niveau 5 (voor hard water). Selecteer met de knoppen Links of Rechts een waterhardheidsniveau van niveau 0 (voor zacht water) tot niveau 5 (voor hard water).

Stap 4
Selecteer met de knoppen Links of Rechts een waterhardheidsniveau van niveau 0 (voor zacht water) tot niveau 5 (voor hard water).

Druk op de Startknop om de nieuwe instelling op te slaan. Druk op de Startknop om de nieuwe instelling op te slaan.

Stap 5
Druk op Startknop om de nieuwe instelling op te slaan.

• DW60A80* en DW60R70* modellen:

Houd de AUTO-knop 5 seconden ingedrukt. Houd de AUTO-knop 5 seconden ingedrukt.

Stap 1
Zet de vaatwasser aan en houd vervolgens de AUTO-knop 5 seconden ingedrukt. Het display toont "0:00" wanneer je de instelmodus opent.

Druk op de toets Startuitstel om het menu voor het instellen van de waterhardheid te openen. Druk op de toets Startuitstel om het menu voor het instellen van de waterhardheid te openen.

Stap 2
Druk op de toets Startuitstel om het menu voor het instellen van de waterhardheid te openen.

De standaardinstelling is H3 of H4 De standaardinstelling is H3 of H4

Stap 3
Het display toont de huidige instelling (de standaardinstelling is H3 of H4).

Druk op de AUTO-knop om de instelling te wijzigen. Druk op de AUTO-knop om de instelling te wijzigen.

Stap 4
Druk op de AUTO-knop om de instelling te wijzigen. Je kunt kiezen uit H1 (voor zacht water) tot H6 (voor hard water). Wacht vervolgens 5 seconden totdat de instelling is opgeslagen.

• DW60A60* modellen:

Houd de AUTO- of Programmaknop 5 seconden ingedrukt. Houd de AUTO- of Programmaknop 5 seconden ingedrukt.

Stap 1
Zet de vaatwasser aan en houd vervolgens de AUTO- of Programmaknop 5 seconden ingedrukt. Het display toont "0:00" wanneer je de instelmodus opent.

Druk op de knop Self Clean of Sanitize om het menu voor het instellen van de waterhardheid te openen. Druk op de knop Self Clean of Sanitize om het menu voor het instellen van de waterhardheid te openen.

Stap 2
Druk op de knop Self Clean of Sanitize om het menu voor het instellen van de waterhardheid te openen.

Het display toont de huidige instelling (de standaardinstelling is H3). Het display toont de huidige instelling (de standaardinstelling is H3).

Stap 3
Het display toont de huidige instelling (de standaardinstelling is H3).

Druk op de knop AUTO of Programma om de instelling te wijzigen. Je kunt kiezen uit H1 (voor zacht water) tot H6 (voor hard water). Druk op de knop AUTO of Programma om de instelling te wijzigen. Je kunt kiezen uit H1 (voor zacht water) tot H6 (voor hard water).

Stap 4
Druk op de knop AUTO of Programma om de instelling te wijzigen. U kunt kiezen uit H1 (voor zacht water) tot H6 (voor hard water). Wacht vervolgens 5 seconden totdat de instelling is opgeslagen.

• DW60M6043F* en DW5043F* modellen:

Houd de Programmaknop 5 seconden ingedrukt. Houd de Programmaknop 5 seconden ingedrukt.

Stap 1
Zet de vaatwasser aan en houd vervolgens de Programmaknop 5 seconden ingedrukt. Het display toont "0:00" wanneer je de instelmodus opent.

Druk op de Hygiene- knop om de instellingen van de waterhardheid te openen. Druk op de Hygiene- knop om de instellingen van de waterhardheid te openen.

Stap 2
Druk op de Hygiene-knop om de instellingen van de waterhardheid te openen.

De standaardinstelling is H3. De standaardinstelling is H3.

Stap 3
Het display zal de huidige instelling tonen (de standaardinstelling is H3).

Druk op de Programmaknop om de instelling te wijzigen. Druk op de Programmaknop om de instelling te wijzigen.

Stap 4
Druk op de Programmaknop om de instelling te wijzigen. Je kunt kiezen uit H1 (voor zacht water) tot H6 (voor hard water). Wacht vervolgens 5 seconden totdat de instelling is opgeslagen.

• Alleen DW60M5042F* modellen:

Houd de Programmaknop 5 seconden ingedrukt. Houd de Programmaknop 5 seconden ingedrukt.

Stap 1
Zet de vaatwasser aan en houd vervolgens de Programmaknop 5 seconden ingedrukt om het menu voor het instellen van de waterhardheid te openen.

De standaardinstelling is H3 De standaardinstelling is H3

Stap 2
Het display zal de huidige instelling tonen (de standaardinstelling is H3).

Druk op de Programmaknop om de instelling te wijzigen. Druk op de Programmaknop om de instelling te wijzigen.

Stap 3
Druk op de Programmaknop om de instelling te wijzigen. Je kunt kiezen uit H1 (voor zacht water) tot H6 (voor hard water). Wacht vervolgens 5 seconden totdat de instelling is opgeslagen.

• DW50R40* modellen:

Houd de knop AUTO of Normale cyclus 5 seconden ingedrukt Houd de knop AUTO of Normale cyclus 5 seconden ingedrukt

Stap 1
Zet de vaatwasser aan en houd de knop AUTO of Normale cyclus 5 seconden ingedrukt. Het display toont "0:00" wanneer je de instelmodus opent.

Druk op de toets Startuitstel om het menu voor het instellen van de waterhardheid te openen. Druk op de toets Startuitstel om het menu voor het instellen van de waterhardheid te openen.

Stap 2
Druk op de toets Startuitstel om het menu voor het instellen van de waterhardheid te openen.

Het display zal de huidige instelling tonen (de standaardinstelling is H4). Het display zal de huidige instelling tonen (de standaardinstelling is H4).

Stap 3
Het display zal de huidige instelling tonen (de standaardinstelling is H4).

Druk op de knop AUTO of Normale cyclus om de instelling te wijzigen. Je kunt kiezen uit H1 (voor zacht water) tot H6 (voor hard water). Wacht vervolgens 5 seconden totdat de instelling is opgeslagen. Druk op de knop AUTO of Normale cyclus om de instelling te wijzigen. Je kunt kiezen uit H1 (voor zacht water) tot H6 (voor hard water). Wacht vervolgens 5 seconden totdat de instelling is opgeslagen.

Stap 4
Druk op de knop AUTO of Normale cyclus om de instelling te wijzigen. Je kunt kiezen uit H1 (voor zacht water) tot H6 (voor hard water). Wacht vervolgens 5 seconden totdat de instelling is opgeslagen.

Bekijk onderstaande informatie en instructies voor het vullen van de zoutopslagcontainer.

Let op:

• Als de hardheid van het toegevoerde water onstabiel is, zet dan de vaatwasser op de hoogste stand. Als de gemeten waterhardheid bijvoorbeeld tussen 6,7 mmol/l en 9,0 mmol/l ligt, stel je de vaatwasser in op 9,0 mmol/l.

• De standaard waterhardheid van de vaatwasser is 3 (2,1-3,0 mmol/l). Als deze instelling overeenkomt met de waterhardheid in jouw regio, hoef je deze niet te wijzigen.

Let op: De volgende instructies kunnen verschillen, afhankelijk van het model van de vaatwasser. Raadpleeg je gebruikershandleiding voor modelspecifieke stappen.

Nadat je de waterhardheid van je vaatwasser hebt ingesteld, kun je het zoutreservoir vullen. Gebruik de volgende stappen:

1 Open de deur van de vaatwasser.
2 Draai de zoutdop linksom om deze te openen.
Draai de zoutdop linksom om deze te openen.

Let op: Bij het openen van de dop kan schoon water dat is opgeslagen eruit lopen. Je kunt zout toevoegen om te voorkomen dat het water lekt.

3 Vul vervolgens het voorraadvat met water.

Let op: Dit is alleen nodig bij het eerste gebruik van de vaatwasser.

4 Voeg het zout toe. Afhankelijk van de grootte van de zoutkorrels kan het even duren voordat het zout is opgelost en de indicator uitgaat.
Voeg het zout toe. Afhankelijk van de grootte van de zoutkorrels kan het even duren voordat het zout is opgelost.
5 Draai de zoutdop met de klok mee om deze te sluiten.
6 Als je zout of zout water uit de vaatwasser moet verwijderen, kun je een snelprogramma uitvoeren.
7 Als er niet genoeg zout in het voorraadvat zit, gaat de zoutindicator branden. Herhaal de vorige stappen om meer zout toe te voegen aan het vat.

Waarschuwingen en opmerkingen voor het gebruik van zoutopslag:

•  Gebruik alleen vaatwasmachinespecifiek zout. Gebruik geen ander type zout of oplosmiddel, aangezien deze de zoutopslag en het onthardingssysteem kunnen beschadigen.
  • De maximale zoutcapaciteit is ongeveer 1 kg. Overschrijd dit gewicht niet. Dit kan de prestaties van de vaatwasser beïnvloeden.
  • Om corrosie door een te grote hoeveelheid zout of zout water te voorkomen, is het belangrijk om altijd de zoutopslag vullen voordat je een cyclus start.
  • Zorg ervoor dat de dop voor de opslag van zout correct is vastgemaakt en vastgedraaid.
Gebruik een glansspoelmiddel

Het gebruik van een glansspoelmiddel verbetert de droogprestaties van je vaatwasser. Je kunt ook proberen een kleinere hoeveelheid afwasmiddel te gebruiken en meer glansspoelmiddel te gebruiken. Gebruik de volgende instructies wanneer je klaar bent om glansspoelmiddel toe te voegen:

1 Open de deur van de vaatwasser en open vervolgens de dop van het glansspoelmiddelreservoir.
Open de deur van de vaatwasser en open vervolgens de dop van het glansspoelmiddelreservoir.
2 Vul het glansspoelmiddelreservoir met het gewenste glansspoelmiddel.
3 Sluit vervolgens de dop van het glansspoelmiddelreservoir.

Waarschuwingen en opmerkingen voor het gebruik van glansspoelmiddel:

• We raden aan om alleen vloeibaar glansspoelmiddel te gebruiken. Glansspoelmiddel in poedervorm kan de opening van het. reservoir verstoppen en storingen in de vaatwasser veroorzaken.

• Vul het glansspoelmiddelreservoir niet te vol, omdat hierdoor het glansspoelmiddel tijdens een cyclus kan overlopen.

• Voeg geen vaatwasmiddel toe aan het glansspoelmiddel.