Wat is de Irisscanner en hoe gebruik ik het op de Galaxy S9/S9+?

De irisherkenningsfunctie gebruikt de unieke kenmerken van je irissen, zoals hun vorm en patroon, om je apparaat veiliger te maken. Je irisgegevens kunnen voor verschillende authenticatiedoeleinden worden gebruikt.

Mijn Iris registreren voor irisherkenning

1 Open ‘instellingen'.
2 Tik 'Scherm vergrendelen en beveiliging’.
3 Tik 'Iris scanner' en stel een patroon, pincode of wachtwoord in.
4 Lees de disclaimer, klik op 'Ok'.
5 Lees de instructies op het scherm en tik op 'Doorgaan'.
6 Hou je apparaat 25 tot 35 cm van je gezicht met het scherm naar je gericht en kijk naar het scherm. Hou je ogen open en kijk naar de bovenkant van het scherm. Plaats uw ogen in de cirkels op het scherm en open je ogen. De iris-herkenningscamera scant je irissen
7 Wanneer een irisslotscherm verschijnt, tik je op 'Inschakelen' om je irissen te gebruiken om het scherm te ontgrendelen.

Let op:

-Als je in een willekeurige richting op het vergrendelde scherm swiped, wordt het herkenningsscherm voor iris weergegeven.
-Als je irissen niet worden herkend, ontgrendel je het apparaat met het patroon, de PIN-code of het wachtwoord en registreer je vervolgens je irissen opnieuw.
-Als je de schermvergrendeling methode aanpast naar Swipe of Geen, die niet veilig zijn, worden al je biometrische gegevens verwijderd.
-Als je Samsung Pass of Pay wilt gebruiken, moet je je biometrische gegevens opnieuw registreren.

1 Tik op het scherm Instellingen op 'Scherm vergrendelen en beveiliging'.
2 Tik op de 'Iris Scanner'.
3 Ontgrendel het scherm met de vooraf ingestelde schermvergrendelingsmethode
4 Tik op 'irisgegevens verwijderen'.
5 Tik op 'Verwijderen' . Nadat de geregistreerde irisgegevens zijn verwijderd, worden alle gerelateerde functies ook gedeactiveerd.
1 Wanneer je een sterke bril, zonnebril, gekleurde contactlenzen, of circulaire contactlenzen draagt.
2 Wanneer je een sterke bril, zonnebril, gekleurde contactlenzen, of circulaire contactlenzen draagt.
3 Als je een laser-assisted zichtcorrectie operatie hebt gehad, zoals LASIK of LASEK.
4 Als het lichtsensor gebied is bedekt met scherm accessoires, zoals een schermbeveiliging of stickers.
5 Als er vuil of rommel op de iris camera of LED-sensor zit.
6 Als je in fel zonlicht of bij weinig licht, vochtige of natte omgevingen bent.

Let op: Als de ogen worden blootgesteld aan iris herkenning binnen een afstand van 2 cm langer dan 10 seconden is dat mogelijk schadelijk voor je ogen. De Galaxy S9 zal automatisch stoppen met iris herkenning om je ogen te beschermen als hij een abnormaal gebruik van deze functie herkent.