Hoe gebruik je Kids Home

Kids Home bevat leuke en veilige kinderinhoud in een speelse leeromgeving.

Hiermee kan je speeltijdlimiet instellen, machtigingen controleren en en het kan gebruiksrapporten maken, zodat je weet wat je kind leert.

Let op: Kids Home is beschikbaar op de Galaxy S10's en de Tab S4. Op andere apparaten met Android versie 9.0 is het beschikbaar om te downloaden via Galaxy Apps.

Kids Home is eenvoudig in te stellen en bevindt zich in het notificatiepaneel van je telefoon.

1 Trek het meldingspaneel naar beneden en schuif het naar links.
2 Tik op het pictogram Kids Home om de installatie te starten en tik op "Starten" om te downloaden.
Tik op het pictogram Kids Home in het meldingspaneel om de installatie te starten
3 Tik op "Volgende" en stel een pincode in. De standaard pincode is 0000.

Met de Kids Home pincode kan je ouderlijk toezicht instellen, gebruiksrapporten controleren, maar het allerbelangrijkste: kinderen kunnen Kids Home niet verlaten zonder de pincode.

4 Het hoofdscherm van Kids Home verschijnt dan.
5 Bij het eerste gebruik is het mogelijk dat je elke app op het startscherm moet downloaden.

Nu je Kids Home hebt opgezet, kan je de belangrijkste functies leren kennen.

• My Phone: kinderen kunnen hun contactpersonen bellen op basis van een vooraf gedefinieerde lijst die door de ouders is toegestaan.
  • My Camera: kindercamera om foto's te maken, en bevat ook stickers.
  • My Gallery: voor foto's of tekeningen die in Kids Home zijn gemaakt of door ouders zijn toegestaan.
  • My Browser: voor veilig browsen binnen bepaalde websites die door de ouders zijn toegestaan.
Overzicht van de belangrijkste kenmerken van Kids Home

Kinderen kunnen dan kiezen uit een scala aan creatieve content, waaronder kleuren, een stickermaker, stemveranderende software, spelletjes en video's. Er is zelfs een programmeerspel dat creatief en logisch denken aanmoedigt.

Hier heb je toegang tot de instellingen, kan je kinderprofielen aanmaken, dagelijkse speeltijden instellen en het gebruik en de activiteiten controleren.

Dit zijn de belangrijkste kenmerken:

• Dagelijks speeltijd instellen: stel de dagelijkse speeltijd in voor weekdagen en weekenden.
  • Dagelijks gebruik: toont het dagelijks gebruik per dag en datum voor elk profiel.
  • Activiteit: toont welke apps zijn gebruikt.
  • Toegestane inhoud: geeft alle inhoud weer die door de ouders is toegestaan.
  • Galaxy Store voor kinderen: deze is alleen toegankelijk na het invoeren van het scherm Ouderlijk toezicht met jouw pincode.
Belangrijkste kenmerken van Ouderlijk toezicht in Kids Home
1 Open “Kids Home”.
2

Tik op het voorbeeldscherm op het pictogram instellingen.

3 Selecteer "Ouderlijk toezicht".
Activeer Ouderlijk toezicht in Kids Home
4 Voer je pincode in.

Let op: Je kunt maximaal zes kinderprofielen aanmaken.

Als je je pincode bent vergeten en je Kids Home niet kunt verlaten, moet je de onderstaande stappen volgen om de app te resetten.

1 Houd de aan/uit-knop aan de zijkant van je telefoon ingedrukt totdat de optie "Uitschakelen” verschijnt.
2 Raak het pictogram "Uitschakelen" op het scherm aan en houd het vast totdat de optie "Veilige stand" verschijnt.
3 Tik om "Veilige stand" te openen.
4 Nadat de telefoon klaar is met herstarten, ga je naar "Instellingen".
5 Zoek naar "Kids Home" en selecteer vervolgens de Kids Home app uit de zoekresultaten.
6 Tik op "Verwijderen" en bevestig dit door op "OK" te tikken.
7 Druk nogmaals op de aan/uit-knop en tik op "Opnieuw opstarten" om je telefoon opnieuw te starten en de veilige modus te verlaten.
8 Je telefoon staat niet meer in de modus Kids Home.

Let op: Dit proces zal alle informatie, profielen en instellingen verwijderen. De app moet nu opnieuw worden geïnstalleerd en opnieuw worden ingesteld.