Hoe kan ik het batterijverbruik van mijn tablet beheren?

Gaat je batterij snel leeg? Een mogelijke oorzaak kan zijn dat er een aantal applicaties onnodig op de achtergrond draaien. Het is mogelijk om na te gaan welke applicaties onnodig veel batterij gebruiken.

Ga naar 'Applicaties' → 'Instellingen' → 'Applicaties' → 'Batterijverbruik'. Applicaties sluit je af via 'Taakbeheer'. Je zult zien dat je aanzienlijk langer kunt genieten van je telefoon tussen oplaadbeurten door.

Applicaties afsluiten
1. Open 'Taakbeheer'

2. Sluit alle applicaties tegelijkertijd door op 'Alles sluiten' te tikken of sluit de applicaties die je op dat moment niet nodig hebt handmatig

Ook kun je de widget 'Programma monitor' op een van je startschermen plaatsen. In één oogopslag zien hoeveel applicaties actief zijn op je tablet.

Programma monitor op je startscherm plaatsen
1. Druk je startscherm een aantal seconden in
2. Ga naar 'Widgets' → 'Programma monitor'
3. De widget wordt op een van de startschermen geplaatst
4. Als je op de widget tikt, verschijnt het scherm 'Taakbeheer'. Je kunt de actieve applicaties in één keer of per applicatie afsluiten

Meer handige tips over het verlengen van de batterijduur, bekijk deze How-to video.

Meer informatie over batterijgebruik en andere mogelijke oplossingen

Heb je nog vragen?

Neem dan contact op met onze Nederlandse of Belgische Service- en Informatielijn. Wij helpen je graag persoonlijk verder.

Klik op de verzendknop hieronder om feedback met ons te delen. Bedankt voor je deelname.