Hoe kan ik mijn Galaxy S7 herstarten als het toestel niet reageert?

Eerdere apparaten kon ik herstarten door de achterklep te verwijderen en de batterij er voorzichtig uit te halen. Bij de Galaxy S7 gaat dat niet omdat de batterij in het apparaat is ingebouwd. Hoe kan ik mijn Galaxy S7 herstarten als hij lijkt te hangen, of niet reageert wanneer ik het aanraakscherm probeer te gebruiken?

Als je toestel vastloopt of blijft hangen, kan het nodig zijn om apps te sluiten of het apparaat uit te schakelen en weer aan te zetten. Als je apparaat niet meer reageert, houd je tegelijkertijd de aan/uit-toets en de volumetoets ruim 7 seconden ingedrukt om te herstarten.

hoe-kan-ik-mijn-galaxy-s7-herstarten-als-hij-niet-reageert

Als je toestel ook na herstarten soms weer blijft hangen of niet reageert, kun je nog meer proberen om dit probleem op te heffen:

1 Gebruik de app Galaxy S7 SMART Manager om het apparaat te optimaliseren en te kijken of er misschien “malware” (kwaadaardige software) op terecht is gekomen. (SMART Manager is mogelijk niet beschikbaar, afhankelijk van het land van aankoop en de telefoonprovider.) Gebruik 'Apparaat Onderhoud' als je Android 7.0 Nougat hebt geïnstalleerd.
2 Maak geheugenruimte vrij.
3 Kijk of er nieuwe software-updates voor je apparaat zijn.
4 Controleer je apparaat in de “veilige modus”.
5 Als je het probleem zo niet kunt oplossen, kan je het apparaat terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Maak eerst een of meer reservekopieën van alle belangrijke gegevens op het apparaat voordat je het terugzet naar de fabrieksinstellingen.

Als het probleem hierna nog steeds niet is opgelost, kan je contact opnemen met een Samsung Servicecenter.

Ontdek de Galaxy S7 / S7 Edge of andere apparaten met Smart Simulator.