Hoe lang gaat de batterij van mijn Galaxy S9/S9+ mee in vergelijking met voorgaande modellen?

Onder gelijke voorwaarden is de algehele batterijduur van de  batterij van de Galaxy S9/S9+ vergelijkbaar met vorige modellen, maar kan deze efficiënter worden gebruikt.

Dit zijn manieren om de batterij van je telefoon langer mee te laten gaan.

Energiebesparende stand inschakelenKlik om uit te vouwen

Open het meldingenpaneel door omlaag te schuiven vanaf de bovenkant van het Scherm.

Meldingenpaneel energiebesparende stand
1 Schuif vanuit het meldingenpaneel omlaag om meer opties weer te geven.
Meer opties meldingenpaneel
2 Tik op 'Spaarstand'.
Spaarstand
3 Tik op 'Toepassen' en het proces begint.
Verbeter de onderhoudsstatus van het apparaatKlik om uit te vouwen
1 Open 'Instellingen' en tik op 'Toestelonderhoud'.
2 Tik op 'Batterij'.
Batterij in apparaatonderhoud
3 Hier kan je ofwel de energiebesparingsmodus op 'Max' zetten om de levensduur van de batterij te verlengen, of op 'Bespaar energie' tikken om geopende apps uit te schakelen die niet worden gebruikt.
Energie regelen
Verlaag de helderheid van het schermKlik om uit te vouwen
1 Open het meldingenpaneel door omlaag te schuiven vanaf de bovenkant van het apparaat.
2 Verplaats de schuifregelaar om de helderheid aan te passen.
Verkort de time-out lengte van het schermKlik om uit te vouwen
1 Open 'Instellingen' en tik op 'Beeldscherm'.
2 Tik op 'Time-out scherm' en selecteer een kortere periode.
De Galaxy S9/S9+ in ruststandKlik om uit te vouwen

Soms wordt het apparaat niet gebruikt, maar verbruikt het nog steeds veel batterij. Om dit te verminderen kun je het volgende uitvoeren:

1 Schakel het scherm uit door op de aan/uit-toets te drukken.
2 Deactiveer de Bluetooth, Wi-Fi-functies en indien nodig de Mobiele gegevens Je toestel zal blijven zoeken naar een stabiele verbinding, schakel deze opties dus vooral uit op plekken met slecht bereik.
3 Sluit applicaties wanneer je deze niet gebruikt en deactiveer de automatische synchronisatie van apps.