Hoe maak ik de beste selfie met mijn Galaxy S9/S9+?

Een van de grootste verbeteringen aan de Galaxy S9/S9+ zijn de opnieuw ontworpen camera's, waarmee je de beste foto's en selfies kunt maken.

Beste selfie

Selfie Focus-modusKlik om uit te vouwen

De nieuwe Selfie Focus-modus zorgt ervoor dat je opvalt en benadrukt je beste eigenschappen in elke selfie. Het maakt selfies die zich op je gezicht focussen door de achtergrond onscherp te maken en je huidtint aan te passen voor de perfecte look.

Leer hoe je de Selfie Focus-modus gebruikt op jouw Galaxy S9/S9+.

In deze modus kan je ook de kleur en zachtheid van de selfie aanpassen:

1 Tik op de sparkle-knop (rechtsonder in het voorbeeldscherm).
Sparkle-knop selfie
2 Verplaats de schuifregelaar voor kleuren en tonen om de warmte en zachtheid van de selfie aan te passen.
Kleuren en tonen Selfie
SelfiemodusKlik om uit te vouwen

De selfiemodus van de Galaxy S9/S9+ is ook verbeterd. Het neemt selfies van hoge kwaliteit en stelt je in staat om de belichting handmatig aan te passen door de schuifregelaar naar links of rechts te bewegen:

1 Open 'Camera' en swipe naar boven of naar beneden om de camera aan de voorzijde te gebruiken.
2 Selecteer 'Selfiemodus'.
Selfiemodus selecteren
3 Open camera-instellingen.
camera-instellingen
4 Tik op 'HDR' en selecteer 'Auto'. Het scherm schuift automatisch naar de instellingen 'Camera voor'.
HDR selecteren
5 Tik op 'HDR' in het voorbeeldscherm en plaats de schuifregelaar waar het licht optimaal lijkt.
Lichtregeling Selfie
Kleureffecten en make-up filtersKlik om uit te vouwen

In de selfiemodus kan je ook kleureffecten en make-up filters toevoegen om jouw eigenschappen tot hun recht te laten komen en kleur toe te voegen aan je selfies.

1 Open 'Camera'.
2 Selecteer 'Selfiemodus'.
3 Tik op de sparkle-knop voor make-up filters of de effectknop voor afbeeldingseffecten en kies degene die het beste bij je past.

Make-up filters

Make-up filters
Make-up filters

Effecten

1 Open 'Camera'.
2 Selecteer 'Selfiemodus'.
Selfiemodus selecteren
3 Tik op de 'Effecten knop'.
Effecten knop
4 Kies het effect die je wilt hebben voor jouw foto.
Brede selfieKlik om uit te vouwen

Met de "Brede selfie" functie maak jij een groothoekselfie, zodat je meer mensen of omgeving vast kunt leggen.

1 Open 'Camera'.
2 Selecteer 'BREDE SELFIE'.
Brede selfie kiezen
3 Tik op de opnameknop en draai de telefoon langzaam, zodat een breed beeld wordt vastgelegd.
AR EmojiKlik om uit te vouwen

Je kunt ook leuke fantasierijke selfies met de AR Emoji-modus. Maak je eigen My Emoji of gebruik live stickers om leuke emoji-personages te maken en te personaliseren.

Dit zijn een paar tips die je zullen helpen de beste selfies te maken

1 Kijk naar de lens van de camera, niet naar jezelf op het scherm.
2 Gebruik de burst-modus om uit een selectie van foto's te kiezen.
3 Houd de camera boven ooghoogte, omdat het iets omhoog komen van je kin een mooie hoek creëert.
4 Gebruik geen zoom om selfies te nemen omdat dit de kwaliteit van je afbeelding aantast.