Hoe voer je een videogesprek met de Duo app op een Galaxy telefoon?

Je kan op elk moment face-to-face in contact komen met vrienden en familie via wifi of mobiele data. Wanneer je een videogesprek voert op een Galaxy-telefoon, kan je standaard de Google Duo-app gebruiken. Lees in de gids hieronder een eenvoudige manier om met je Galaxy-telefoon een videogesprek te voeren.

Voordat je de onderstaande aanbevelingen uitprobeert, moet je eerst controleren of de software van je toestel en de bijbehorende apps bijgewerkt zijn tot de nieuwste versie. Volg om de software van je mobiele apparaat bij te werken, de volgende stappen:

Stap 1. Ga naar Instellingen > Software update.

Stap 2. Tik op Downloaden en installeren.

Stap 3. Volg de instructies op het scherm.

Geniet van face-to-face-contact met Duo, de eenvoudige app voor videogesprekken

Als je Galaxy-telefoon Android OS versie 10.0 (Q) of hoger is, kan Google Duo als ingebouwde videobel-app worden gebruikt. Ja kan videogesprekken voeren met audio en video van hoge kwaliteit met iedereen die de Duo app gebruikt. Voor de basismethode van het maken van een video-oproep, volg je de onderstaande stappen.

Let op: De beschikbaarheid van de Google Duo-dienst kan variëren, afhankelijk van de netwerkprovider en het model toestel.

Stap 1. Open de Telefoon-app en tik vervolgens op het Toetsenbord-tabblad.

Stap 2. Kies het telefoonnummer van de persoon die je wilt videobellen en tik vervolgens op het pictogram Duo links van het telefoonpictogram.

Duo videobellen.

Je kan ook rechtstreeks een videogesprek voeren met opgeslagen contacten in de app Contact. Selecteer de contactpersoon die je wilt bellen en tik vervolgens op het pictogram Duo .

Duo videobellen in contact app.

Let op:

• Op sommige apparaten kan het pictogram voor een videogesprek verschijnen in plaats van het pictogram van Google Duo.
  • Zorg ervoor dat zowel je telefoon als de ontvangende telefoon een internetverbinding hebben, via een wifi-netwerk of via een mobiel datanetwerk.

Wat als de Duo-app niet de standaard app voor videobellen is?

Zelfs als de Duo-app op je Galaxy-telefoon niet de standaardapp voor videobellen is, kan je de app vinden in de Google-map op het scherm Apps. De Duo-app is al geïnstalleerd op de meeste Galaxy telefoons, maar je kan de app ook downloaden uit de Google Play Store. Wanneer je de Duo-app voor het eerst gebruikt, vereist het een extra instelling, maar het is eenvoudig. Log gewoon in op je Google-account en volg een paar snelle stappen.

Stap 1. Selecteer de landcode en voer je telefoonnummerin.

Stap 2. Zodra je de verificatiecodekrijgt, voer je de code in.

Duo app instellen.

Let op: Schermafbeeldingen en menu's van het toestel kunnen verschillen, afhankelijk van het toestelmodel en de softwareversie.

Als je problemen ondervindt met je Samsung mobiel, tablet of wearables, kun je ons een vraag sturen in de Samsung Members-app.

Dit stelt ons in staat om beter te kijken naar wat er gebeurt. De gegevens worden geanonimiseerd en alleen voor de duur van het onderzoek bewaard. Lees meer over het versturen van een foutmelding via ‘Hoe gebruik je de Samsung Members-app’.