Problemen met mobiele gegevens oplossen

Als je problemen hebt met het gebruik van mobiele gegevens, kan er een probleem zijn met je mobiele dekking of met de instellingen. Bekijk de onderstaande gids om je probleem op te lossen.

Voordat je de onderstaande aanbevelingen uitprobeert, moet je controleren of de software van je telefoon en de bijbehorende apps zijn bijgewerkt tot de laatste versie. Volg deze stappen om de software van je mobiele telefoon bij te werken:

Stap 1. Ga naar Instellingen > Software-update.

Stap 2. Tik op Download en installeer.

Stap 3. Volg de instructies op het scherm.

Controleer of mobiele gegevens zijn ingeschakeld op je telefoon

Controleer eerst of Mobiele gegevens is ingeschakeld op je telefoon.

Stap 1. Veeg naar de onderkant van het scherm.
Stap 2. Vanuit het menu, controleer of Mobiele gegevens aan staat.

Veeg omlaag om te controleren of mobiele gegevens is ingeschakeld

Als Mobiele gegevens is ingeschakeld, maar je ondervindt nog steeds problemen, probeer dan je telefoon geforceerd opnieuw op te starten.

Druk op de Volume omlaag-toets en de Zijtoets om de telefoon uit te schakelen Druk op de Volume omlaag-toets en de Zijtoets om de telefoon uit te schakelen

Stap 1. Schakel je telefoon uit door de Volume omlaag-toets en Zijtoets tegelijkertijd ingedrukt te houden en vervolgens Uitschakelen te selecteren.

Houd Volume omlaag en de Zijtoets ingedrukt Houd Volume omlaag en de Zijtoets ingedrukt

Stap 2. Nadat het scherm is uitgeschakeld, houd je de Volume omlaag-toets en Zijtoets tegelijkertijd ingedrukt.

Laat de toets los zodra het Samsung-logo verschijnt Laat de toets los zodra het Samsung-logo verschijnt

Stap 3. Zodra het Samsung-logo op het scherm verschijnt, laat je de toetsen los.

Let op:

• Je gegevens en bestanden blijven bewaard, zelfs als je je telefoon geforceerd herstart.
  • De locatie van de Volumetoets en Zijtoets kan verschillen afhankelijk van het model telefoon.

Als je mobiele netwerkverbinding instabiel is en je geen mobiele gegevens kunt gebruiken, probeer dan je netwerkinstellingen opnieuw in te stellen.

Algemene beheerinstellingen Algemene beheerinstellingen

Stap 1. Ga naar Instellingen en navigeer naar Algemeen beheer.

Selecteer Reset Selecteer Reset

Stap 2. Selecteer Resetten.

Selecteer Netwerkinstellingen resetten Selecteer Netwerkinstellingen resetten

Stap 3. Selecteer Netwerkinstellingen resetten.

Tik op Instellingen resetten Tik op Instellingen resetten

Stap 4. Controleer de informatie op het scherm en tik op Instellingen resetten.

Tik op Resetten Tik op Resetten

Stap 5. Tik op Resetten.

Let op:

• Let erop dat het resetten van de netwerkinstellingen ook wifi, Bluetooth en andere netwerkinstellingen zal resetten.

Als je de bovenstaande methoden hebt geprobeerd, maar nog steeds geen mobiele gegevens kunt gebruiken met je telefoon, heb je mogelijk te maken met een probleem met de mobiele dekking. Als je onlangs van provider bent veranderd maar dezelfde telefoon hebt gehouden, moet je mogelijk contact opnemen met de provider om je telefoon opnieuw in te stellen. Neem contact op met je serviceprovider voor assistentie.

Let op:

• Probeer na elke stap mobiele gegevens te gebruiken met je telefoon.
  • Als je de bovenstaande stappen hebt gevolgd maar het probleem blijft bestaan, raadpleeg dan het Servicelocaties voor relevante informatie.
  • De schermafbeeldingen en het menu kunnen variëren, afhankelijk van het model en de softwareversie van je telefoon.

De Samsung Members-app gebruiken

Als je problemen ondervindt met je Samsung-mobiel, -tablet of -wearables, kun je ons een vraag sturen in de Samsung Members-app. Meer informatie over het verzenden van een foutenrapport.