Samsung Private Lease: Veelgestelde Vragen

Samsung Private Lease - S10

Als je een nieuwe Galaxy huurt betaal je in maandelijkse termijnen. Ook kan je met Samsung Private Lease upgraden naar de allernieuwste Galaxy zodra deze wordt gelanceerd.

Heb je een vraag of wil je weten hoe het werkt? Lees dan hieronder de veelgestelde vragen.

Welke producten kan ik huren met Samsung Private Lease?Klik om uit te vouwen

Je kunt de volgende producten huren met Private Lease: Galaxy Note10, Galaxy Note10+, Galaxy S10, Galaxy S10+, Galaxy S10e, Galaxy A50. (Verschillende memoryvarianten mogelijk).

Verandert mijn leaseovereenkomst als ik upgrade?Klik om uit te vouwen

Als je naar een nieuwe telefoon wilt upgraden moet je eerst een nieuwe leaseaanvraag indienen. Na deze aanvraag wordt de nieuwe leaseovereenkomst voor je opgesteld. Zodra je oude telefoon door Evollis is ontvangen en de éénmalige betaling voor de upgrade is gedaan, zal Evollis je bestaande leaseovereenkomst beëindigen en je nieuwe leaseovereenkomst activeren . Wel moeten eventuele openstaande termijnbedragen en vergoedingen betaald zijn. De termijnbedragen van je nieuwe lening bij Evollis kunnen anders zijn.

Wordt het maandbedrag en de eenmalige betaling hoger als ik (weer) upgrade?Klik om uit te vouwen

Voor een upgrade zal je altijd een éénmalige betaling moeten doen. Het maandelijkse huurbedrag hangt af van het type toestel dat je hebt uitgekozen. Dit geldt zowel voor nieuwe Samsung Private Lease klanten als bestaande klanten.

Waardoor kan je met Samsung Private Lease in termijnen betalen? Klik om uit te vouwen

Als je met Samsung Private Lease een Galaxy aanschaft huur je de telefoon van Evollis. Je wordt geen eigenaar van het toestel. Je betaalt voor het gebruik van het toestel een maandelijkse huur aan Evollis. Om er zeker van te zijn dat je aan die betalingsverplichting kan blijven voldoen, maakt een kredietonderzoek deel uit van je aanvraag.

Krijg ik als bestaande klant bij een upgrade opnieuw een kredietonderzoek? Klik om uit te vouwen

Ja, je sluit een nieuwe leaseovereenkomst af daarom krijg je opnieuw een kredietonderzoek.

Kan ik het nieuwe toestel de volgende dag al ontvangen?Klik om uit te vouwen

Als je huurovereenkomst en de kredietwaardigheid op dezelfde dag als de bestelling wordt goedgekeurd en verzending is die dag nog mogelijk, dan kan het toestel de volgende dag al geleverd worden. Voor pre-orders gelden deze leverdata niet.

Hoe lang kan het kredietwaardigheidsonderzoek duren? Klik om uit te vouwen

Voor bepaalde aanvragen moeten, nadat de aanbetaling is ontvangen, verificatiecontroles plaatsvinden. Evollis streeft ernaar om binnen 72 uur een beslissing over deze aanvragen te nemen.

Kan ik via Samsung Private Lease meerdere telefoons huren?Klik om uit te vouwen

Nee, er is maar één toestel per transactiebeschikbaar.

Heb ik recht op een upgrade als mijn telefoon vervangen is?Klik om uit te vouwen

Als je je telefoon bent verloren en het protection plan heeft je toestel vervangen door exact hetzelfde model blijf je gewoon recht houden op een upgrade naar de nieuwste Galaxy.

Heb ik recht op een upgrade als mijn telefoon beschadigd is?Klik om uit te vouwen

In dat geval moet je je telefoon laten repareren bij een geautoriseerd reparatiecentrum van Samsung of laat het toestel ophalen voor reparatie. Zodra de telefoon is gerepareerd, heb je recht op de upgrade.

Bekijk alle reparatie mogelijkheden.

Is Samsung Private Lease ook beschikbaar binnen het Employee Purchase Programme?Klik om uit te vouwen

Ja, ook als je je telefoon via het Employee Purchase Programme aanschaft, kun je gebruik maken van Samsung Private Lease.

Hoe snel na de upgrade moet ik mijn oude telefoon opsturen?Klik om uit te vouwen

Je moet je oude telefoon binnen 14 dagen na ontvangst van je nieuwe toestel versturen. Gedurende de tijd dat je je oude toestel niet opstuurt na die 14 dagen, zal je moeten blijven doorbetalen voor je oude toestel.

Wat moet ik doen voordat ik mijn oude telefoon naar Samsung stuur? Klik om uit te vouwen

Vergeet geen back-up te maken van je bestanden, foto’s en gegevens, en je simkaart en je eventuele geheugenkaarten verwijderen. Evollis kan geen gegevens van je toestel halen nadat je het verstuurd hebt.

Het product dient opgestuurd te worden met alle bijgeleverde accessoires schoon, werkend en zonder buitensporige slijtage, krassen, beschadigingen en in een verpakking die voldoende bescherming biedt.

Ik wil mijn bestelling annuleren. Hoelang is dat mogelijk?Klik om uit te vouwen

Je hebt 14 dagen de tijd om de leaseovereenkomst te annuleren en 28 dagen om je bestelling van de telefoon zelf te annuleren.

Waarom is mijn aanvraag voor de leaseovereenkomst afgewezen?Klik om uit te vouwen

We begrijpen dat het voor klanten vervelend is wanneer hun aanvraag voor een huurovereenkomst wordt afgewezen. Als eigenaar van het product en drager van het bijhorende risico heeft Evollis bij het nemen van de beslissing gebruik gemaakt van alle gegevens die je in je aanvraag hebt verstrekt en eventuele informatie van een kredietinformatiebureau. Iedere aanvraag wordt individueel en zorgvuldig beoordeeld.

Deze aanvraag is helaas niet door het controleproces van Evollis gekomen, met als gevolg dat deze is geannuleerd. Eventuele aanbetalingen worden binnen 3 werkdagen teruggestort op je bankrekening. Je kunt ervoor kiezen om het toestel te kopen in plaats van te huren. Voor de koop van een toestel kun je ook andere betalingsmogelijkheden gebruiken, zoals een creditcard.

Disclaimer:

De beslissing om je de mogelijkheid te bieden om je toestel binnen Samsung Private Lease te upgraden, ligt bij Evollis. Evollis kan niet garanderen dat Samsung Private Lease op het moment dat een volgend vlaggenschip- of ander toestel wordt uitgebracht nog steeds aangeboden wordt. De staat van het toestel dat je terugstuurt wordt bij ontvangst beoordeeld (ingeval van bovenmatige schade kunnen kosten in rekening worden gebracht en als de reparatiekosten hoger zijn dan de waarde van het toestel, heb je geen recht op de upgrade). Je bent niet verplicht om je toestel na 6 maanden te upgraden. Je kunt de leaseovereenkomst vroegtijdig beëindigen en de rest van de huurtermijnen afbetalen conform de algemene voorwaarden. Je maandelijkse betaling voor toekomstige Samsung Galaxy-toestellen kan variëren. De huurovereenkomst wordt aangegaan met Evollis. Huurovereenkomsten worden alleen verstrekt in Nederland. En aan personen tussen de 18 en 80 jaar, afhankelijk van hun financiële status. Er zijn voorwaarden van toepassing.