Voorzorgsmaatregelen bij het gebruik van de Galaxy Z Fold3 5G en Z Flip3 5G toestellen

De Galaxy Fold3 5G en Z Flip3 5G-toestellen zijn uitgerust met infinity flex-display op basis van Ultra-Thin Glass. Aangezien deze toestellen worden gemaakt van vouwbaar glas, hebben ze wat extra zorg en onderhoud nodig om optimaal te presteren. Volg de belangrijke tips hieronder en je opvouwbare toestel zal er geweldig blijven uitzien en goed blijven presteren.

Voordat je de onderstaande aanbevelingen uitprobeert, moet je eerst controleren of de software van je toestel en de bijbehorende apps bijgewerkt zijn tot de nieuwste versie. Volg om de software van je mobiele apparaat bij te werken, de volgende stappen:

Stap 1. Ga naar Instellingen > Software update.

Stap 2. Tik op Downloaden en installeren.

Stap 3. Volg de instructies op het scherm.

Voorzorgsmaatregel 1. Druk niet op het scherm met een scherp voorwerp

Druk niet op het scherm of de camera aan de voorzijde met een hard of scherp voorwerp, zoals een pen of je vingernagel. Oefen er geen overmatige druk op uit. Houd er rekening mee dat overmatige kracht of druk bij het gebruik van het gereedschap op het hoofdscherm krassen of beschadigingen tot gevolg kan hebben.

Opvouwbaar voorzorgsmaatregel.

Voorzorgsmaatregel 2. Verwijder alle voorwerpen van het hoofdscherm

Wanneer je het toestel opvouwt, mag je geen voorwerpen, zoals kaarten, munten of sleutels, tussen de schermen plaatsen, aangezien dit schade aan het hoofdscherm kan veroorzaken. Vouw het apparaat op voordat je het in een tas stopt of opbergt. Zorg ervoor dat je het apparaat niet uitgevouwen opbergt, omdat een ander voorwerp het scherm zou kunnen bekrassen of doorboren. Het is niet aan te raden het scherm te openen door met een vinger tussen het scherm te komen.

Inklapbaar voorzorgsmaatregel2.

Voorzorgsmaatregel 3. Zorg ervoor dat er geen vloeistoffen en stof in het toestel terechtkomen

Galaxy Z Fold3 5G en Z Flip3 5G ondersteunen waterbestendigheid volgens IPX8. Zorg ervoor dat je toestel waterbestendig blijft en dat schade aan je toestel wordt voorkomen.

• Dompel de toestellen niet onder in zoet water dieper dan 1,5 m en niet langer dan 30 minuten. Als je het toestel onderdompelt in een andere vloeistof dan zoet water, zoals zout water, geïoniseerd water of alcoholische dranken, zal er sneller vloeistof in het toestel komen en kan het toestel beschadigd raken.
  • Als het toestel is blootgesteld aan zoet water, droog het dan grondig af met een schone, zachte doek. Als het toestel wordt blootgesteld aan andere vloeistoffen, zoals zout water, zwembadwater, zeepwater, olie, parfum, zonnebrandcrème, handreiniger of chemische producten zoals cosmetica, spoel het dan af met schoon water en droog het grondig af met een schone, zachte doek. Als je deze instructies niet volgt, kan het apparaat beschadigd raken en kunnen de prestaties en het uiterlijk van het apparaat nadelig worden beïnvloed; ook wordt het apparaat dan mogelijk niet gedekt door de garantie.
  • Stel het apparaat niet bloot aan water dat met kracht beweegt.

Bovendien zijn deze toestellen niet stofbestendig. Blootstelling aan kleine deeltjes, zoals zand, kan schade aan het toestel veroorzaken, zoals krassen of deuken op het scherm.

Waterbestendig.

Let op: IPX8 is gebaseerd op testcondities voor onderdompeling in maximaal 1,5 meter zoet water gedurende maximaal 30 minuten. Niet aanbevolen voor gebruik op het strand of bij het zwembad.

Voorzorgsmaatregel 4. Verwijder de screen protector film niet

Het wordt aanbevolen dat je de schermbeschermingsfolie niet verwijdert en geen andere folie of stickers aanbrengt, omdat dit het toestel kan beschadigen. Niet-goedgekeurde schermbeschermers kunnen storingen in de sensoren veroorzaken.

Voorzorgsmaatregel 5. Houd een veilige afstand van magnetische voorwerpen

Jouw toestel bevat magneten. Bewaar een veilige afstand tussen je toestel en voorwerpen die door magneten kunnen worden beïnvloed, zoals creditcards en implanteerbare medische apparaten, omdat de voorwerpen door de magneten in het toestel kunnen worden beschadigd of onbruikbaar kunnen worden gemaakt. Als je een implanteerbaar medisch apparaat heeft, raadpleeg dan voor gebruik je arts.

Voorzorgsmaatregel 6. Zorg ervoor dat het toestel tijdens het draadloos opladen opgevouwen en correct geplaatst is

Wanneer je draadloos oplaadt, vouw je het toestel op en plaats je de achterkant van het toestel op het midden van de draadloze oplader. Aangezien het product een ingebouwde magneet heeft en de plaats van de draadloze oplaadspoel verschilt naargelang het toestel, dient u de positie van het toestel aan te passen zoals hieronder aangegeven.

Anders kan het apparaat niet goed worden opgeladen of oververhit raken. Als je het in een andere positie of richting plaatst dan op de afbeelding, kan het wegglijden als gevolg van de helling van het toestel en de magnetische kracht.

Opvouwbaar oplaadtips.

Galaxy Z Fold3 5G

Opvouwbaar oplaadtips.

Galaxy Z Flip3 5G

Let op:

• Als je een metalen beschermhoes of sticker, of een hoes met metalen ring op het toestel gebruikt, verwijder deze dan voordat je het toestel draadloos oplaadt. Plaats het toestel ook niet op de draadloze lader als er geleidende materialen, zoals metalen voorwerpen en magneten, tussen het toestel en de draadloze lader zijn geplaatst.
  • De plaats van de Draadloos opladen-spoel kan verschillen naargelang het toestel.

Voorzorgsmaatregel 7. Als je de NFC functie gebruikt. Zorg dan dat je Galaxy Z Fold3 5G en Galaxy Z Flip3 5G gesloten is.

Voor je Galaxy Z Fold raden wij je aan het toestel te gebruiken dat is afgesloten voor NCF tags. Bij de Galaxy Z Flip leest het toestel aan de onderkant, dus plaats het toestel met de achterkant op de kaart- of NFC-lezer met de onderste helft.

Opvouwbaar samsung pay.

Let op: De schermafbeeldingen en het menu van het apparaat kunnen variëren, afhankelijk van het model en de softwareversie van het apparaat.

Hoe gebruik je de Samsung Members-app?

Als je problemen ondervindt met je Samsung mobiel, tablet of wearables, kun je ons een vraag sturen in de Samsung Members-app. Meer informatie over het verzenden van een foutenrapport.

Ondersteuning nodig?
Maak gebruik van Hulp op Afstand voor smartphones.