Waar vind ik de model code, serienummer of IMEI nummer van mijn Samsung smartphone?

Wat is een IMEI-nummer?

Het IMEI-nummer is een unieke code voor SIM-kaart dragende product. Het IMEI-nummer bestaat alleen uit 15 cijfers. De reeks nummers bevatten geen spaties, streepjes etc.

Let op: Als je telefoon Dual SIM is, geeft het 2 IMEI-nummers op het scherm weer.

Modelcode, Serienummer en IMEI-nummer achterhalen (Android 8.0 en hoger)Klik om uit te vouwen

De modelcode, serienummer en IMEI-nummer vind je terug op de verpakking of bij de instellingen van je smartphone.

Om het serienummer, modelcode of IMEI nummer te achterhalen ga je op je mobiele toestel vanuit het startscherm naar: 'Apps' > 'Instellingen' > 'Toestel-info'. Hier vind je het modelnummer, serienummer en IMEI-nummer.

imei vinden 8.0
Modelcode, Serienummer en IMEI-nummer achterhalen (Android 7.0 en lager)Klik om uit te vouwen

Het serienummer en IMEI-nummer vind je terug op de verpakking of bij de instellingen van je smartphone.

Om het serienummer, modelcode of IMEI nummer te achterhalen ga je op je mobiele toestel vanuit het startscherm naar: 'Apps' > 'Instellingen' > 'Toestel-info'.

waar-vind-ik-de-model-code-serienummer-of-imei-nummer-van-mijn-samsung-smartphone

Het modelnummer is weergegeven in het ‘Toestel-info menu’.

waar-vind-ik-de-model-code-serienummer-of-imei-nummer-van-mijn-samsung-smartphone

Tik nu op 'Status' om meer informatie te zien. Hier kun je het Serienummer bekijken van je toestel. Kies vervolgens voor ‘IMEI-informatie’ om het IMEI-nummer te achterhalen.

waar-vind-ik-de-model-code-serienummer-of-imei-nummer-van-mijn-samsung-smartphone

Oudere toestellen met uitneembare batterij

Bij oudere toestellen (Galaxy S5 en lager) verwijder je de achterklep en de batterij. Onder de batterij vind je een sticker met:

1 Model Code.
2 IMEI-nummer.
3 Serienummer.
waar-vind-ik-de-model-code-serienummer-of-imei-nummer-van-mijn-samsung-smartphone
EAN-code van mijn product vindenKlik om uit te vouwen

De EAN-code staat voor Europees Artikel Nummer en is een unieke code die bestaat uit alleen cijfers (zonder spaties, streepjes etc.) en start altijd met een 88 of 87. Je kunt de EAN-code vinden op de verpakking van je toestel. Tevens het IMEI-nummer kun je hier vinden.

waar-vind-ik-de-model-code-serienummer-of-imei-nummer-van-mijn-samsung-smartphone

Modelcode, Serienummer en IMEI-nummer achterhalen (Android 7.0 en lager)