Wat is de Geo Nieuws app en hoe gebruik ik deze app?

De Geo nieuws app is een applicatie die standaard op de Galaxy S5 staat. Deze applicatie informeert je over extreme weersomstandigheden of natuurrampen die plaatsvinden in de omgeving waarin je je bevindt (gebaseerd op telefoonlocatie). De melding die je krijgt is afhankelijk van de ernst.

Let op: Er kunnen extra kosten in rekening gebracht worden voor het gebruik van het netwerk of roaming, afhankelijk van het telefoonabonnement.

Hoe schakel ik Geo Nieuws in?
Geo Nieuws is in te schakelen via Apps → Instellingen → Hulp in geval van nood → Geo Nieuws. Schakel hier de functie in door akkoord te gaan met de voorwaarden. Je kunt hier ook kiezen voor melding pop-ups.

Hoe gebruik ik de Geo Nieuws app?
Ga naar het ‘Home’ scherm om de Geo Nieuws app te gebruiken. Houd je vinger op het scherm ingedrukt (2-3 seconde) en klik onderin op ‘Widgets’. Selecteer vervolgens Geo Nieuws en sleep deze naar één van de tabbladen. De widget staat nu op het scherm en door hierop te klikken, zie je de status in je omgeving.

Heb je nog vragen?
Voor vragen kun je terecht bij onze Nederlandse of Belgische Service- en Informatielijn. Wij helpen je graag persoonlijk verder.