Potrošačka elektronika

Otkriće

Snovi su bezgranični. Samsung Electronics neprekidno otkriva sutrašnjicu u potrazi za srećnijim i bogatijim životima. Mi istražujemo teritoriju nepoznatog da bismo otkrili potencijal i ispunili veća obećanja.

 

Neprekidno razvijamo i proširujemo strateške proizvode u našem poslovnom odeljenju za potrošačku elektroniku.
S obzirom na to da smo prvi put osvojili najveći globalni udeo na tržištu 2006. godine, izuzetna tehnologija i inovativni dizajn su ojačali naše liderstvo bez premca u oblasti televizora i monitora sa ravnim ekranom.
U poslovanju u oblasti Digital Appliances postigli smo izvanredan rast predstavljajući inventivne nove proizvode i istaknuti dizajn na premijum tržištu.

Odeljenje za ekrane

Uz naš novi Lifestyle TV sprovešćemo svoju viziju „Ekran svuda” koja otključava neograničenu slobodu u postavljanju ekrana u bilo kom delu vašeg doma.
Slika koja predstavlja odeljenje za ekrane

2016. godine naše odeljenje za ekrane predstavilo je quantum dot TV čiji je kvalitet slike globalno priznat kao najbolji u klasi, dok je naš Serif TV otvorio novu oblast dizajna u TV industriji i unapredio naš položaj kao lidera u industriji. 2017. godine predviđamo brz rast u oblastiUHD TV-a i TV-a sa zakrivljenim ekranom zahvaljujući upoznavanju potrošača sa visokom rezolucijom i visokim kvalitetom slike. Sa ciljem da svojim potrošačima pružimo najbolji mogući užitak u gledanju, predstavićemo prvi i jedini QLED TV na svetu koji prikazuje 100%-ni volumen boje, novi standar za merenje kvaliteta slike koji može da ojača našu lidersku poziciju na tržištu premijum televizora. Pored toga, ‘The Frame’, koji pretvara bilo koju dnevnu sobu u estetski predivnu galeriju, zajedno sa drugim različitim dodacima za svaku liniju proizvoda omogućiće nam da zadovoljimo različite želje potrošača. Nadalje, Smart TV za 2017. godinu omogućiće korisnicima da uživaju u širokom spektru sadržaja na jednom ekranu i da dožive izvanredan užitak kroz kontrolu set-top box uređaja, konzola za igranje i skoro svih drugih periferijskih uređaja with the One Remote Control.

Odeljenje Digital Appliance

Brilliance to rely on - Briljantna inovacija koju nikada niste očekivali, ali na koju se oslanjate kod kuće, svakog dana.

Samsung Electronics je neumoran u naporima da pruži inovativne proizvode i užitke koji mogu da povećaju praktičnost za korisnike i da živote potrošača učine boljim. 2016. godine zabeležili smo povećanje u prodaji u Aziji zajedno sa rastom prihoda na tržištima premijum aparata u Severnoj Americi, Evropi i Koreji. Povrh svega, udeo na tržištu kompanije Samsung ocenjen je kao najveći u SAD, što je ključno tržište za brendove kućnih aparata. Ove godine smo predstavili inovativne proizvode koji su izmenili tržišne obrasce Family Hub frižider, AddWash mašinu za pranje veša i Wind- free klima uređaj. Oni nastavljaju da prikupljaju pozitivne reakcije naših potrošača. Takođe smo se fokusirali na ojačavanje i proširivanje našeg poslovanja sa novom ugradnom linijom i sistemima klima uređaja. U 2017. godini nastavićemo da donosimo stvarnu vrednost potrošačima tako što ćemo predstaviti različite proizvode i tehnologije. Naši revolucionarni proizvodi sa fokusom na potrošače promeniće rutine i sterotipe i predvodiće na tržištu pomoću prave inovacije i praktičnosti za naše cenjene potrošače. Mi ćemo zadržati našu lidersku poziciju na tržištu sa premijum inovativnim proizvodima, kao što je Family Hub frižider, opremljen naprednom tehnologijom prepoznavanja glasa koja garantuje poboljšanje komunikacije u porodici, zatim FlexWash mašina za pranje veša koja može da podrži dva istovremena ili zasebna pranja različitih kapaciteta odeće i vrsta tkanine, i Wind-free klima uređaj za hladan osećaj bez direktne promaje. Pored toga, nastavljamo da investiramo u revoluciju proizvoda i metoda distribucije za visok rast i visok profit našeg B2B poslovanja.

Slika koja predstavlja odeljenje za digitalne uređaje
Slika koja predstavlja odeljenje za zdravstvenu i medicinsku opremu

Odeljenje za zdravstvenu i medicinsku opremu

Pružajući unapređen pristup, tačnost i efikasnost, dijagnostička oprema kompanije Samsung za cilj ima da pruži novo iskustvo u zdravstvenoj nezi medicinskim stručnjacima i pacijentima.

Mi razvijamo i prodajemo uređaje za dijagnostičko snimanje, zajedno sa dijagnostičkim ultrazvučnim sistemima, sistemima za digitalnu radiografiju, mobilnim CT skenerima i in-vitro dijagnostičkim uređajima koji su dostupni u velikom broju globalnih medicinskih ustanova. U 2016. godini predstavljen je naš premijum mobilni digitalni rendgen uređaj GM85 sa funkcijama za korišćenje bez premca: njegov kompaktni dizajn doveo je do smanjenja njegove težine za 40% u poređenju sa postojećim modelima, dok je njegovo trajanje baterije značajno produženo da bi se unapredila praktičnost korišćenja. To je sve omogućeno putem kombinacije naše napredne tehnologije i mogućnosti projektovanja. Pored toga, Samsung je tržištu predstavio različite proizvode koji koriste sopstvenu jedinstvenu inovativnu tehnologiju, kao što su HS60 i HS50 koji predstaljvaju ultrazvučne sisteme visoke i srednje klase sa izrazitom podrškom za snimanje visokog kvaliteta i intuitivnim dizajnom, kao i PT10V, uređaj za testiranje krvi za životinje koji pojednostavljuje postupak i skraćuje vreme testiranja. U aprilu 2017. godine predstavljena je nadograđena verzija uređaja WS80A with Elite, opremljenog softverom za inteligentno i precizno snimanje koji se koristi za akušerstvo i ginekologiju i sadrži integrisano dijagnostičko rešenje za dugoročno zdravlje žena. Naš uređaj HS40 koji je usmeren ka masovnom tržištu takođe je predstavljen u istom mesecu i osvojio je nagradu za dizajn proizvoda na Međunarodnom forumu za dizajn 2017.