Potrošačka elektronika

Otkriće

Snovi su bezgranični. Samsung Electronics neprekidno otkriva sutrašnjicu u potrazi za srećnijim i bogatijim životima. Mi istražujemo teritoriju nepoznatog da bismo otkrili potencijal i ispunili veća obećanja.

 

Neprekidno razvijamo i proširujemo strateške proizvode u našem poslovnom odeljenju za potrošačku elektroniku.
S obzirom na to da smo prvi put osvojili najveći globalni udeo na tržištu 2006. godine, izuzetna tehnologija i inovativni dizajn su ojačali naše liderstvo bez premca u oblasti televizora i monitora sa ravnim ekranom.
U poslovanju u oblasti Digital Appliances postigli smo izvanredan rast predstavljajući inventivne nove proizvode i istaknuti dizajn na premijum tržištu.

Odeljenje za ekrane

Uz naš novi Lifestyle TV sprovešćemo svoju viziju „Ekran svuda” koja otključava neograničenu slobodu u postavljanju ekrana u bilo kom delu vašeg doma.
Slika koja predstavlja odeljenje za ekrane

2016. godine naše odeljenje za ekrane predstavilo je quantum dot TV čiji je kvalitet slike globalno priznat kao najbolji u klasi, dok je naš Serif TV otvorio novu oblast dizajna u TV industriji i unapredio naš položaj kao lidera u industriji. 2017. godine predviđamo brz rast u oblastiUHD TV-a i TV-a sa zakrivljenim ekranom zahvaljujući upoznavanju potrošača sa visokom rezolucijom i visokim kvalitetom slike. Sa ciljem da svojim potrošačima pružimo najbolji mogući užitak u gledanju, predstavićemo prvi i jedini QLED TV na svetu koji prikazuje 100%-ni volumen boje, novi standar za merenje kvaliteta slike koji može da ojača našu lidersku poziciju na tržištu premijum televizora. Pored toga, ‘The Frame’, koji pretvara bilo koju dnevnu sobu u estetski predivnu galeriju, zajedno sa drugim različitim dodacima za svaku liniju proizvoda omogućiće nam da zadovoljimo različite želje potrošača. Nadalje, Smart TV za 2017. godinu omogućiće korisnicima da uživaju u širokom spektru sadržaja na jednom ekranu i da dožive izvanredan užitak kroz kontrolu set-top box uređaja, konzola za igranje i skoro svih drugih periferijskih uređaja with the One Remote Control.

Odeljenje Digital Appliance

Brilliance to rely on - Briljantna inovacija koju nikada niste očekivali, ali na koju se oslanjate kod kuće, svakog dana.

Samsung Electronics je neumoran u naporima da pruži inovativne proizvode i užitke koji mogu da povećaju praktičnost za korisnike i da živote potrošača učine boljim. 2016. godine zabeležili smo povećanje u prodaji u Aziji zajedno sa rastom prihoda na tržištima premijum aparata u Severnoj Americi, Evropi i Koreji. Povrh svega, udeo na tržištu kompanije Samsung ocenjen je kao najveći u SAD, što je ključno tržište za brendove kućnih aparata. Ove godine smo predstavili inovativne proizvode koji su izmenili tržišne obrasce Family Hub frižider, AddWash mašinu za pranje veša i Wind- free klima uređaj. Oni nastavljaju da prikupljaju pozitivne reakcije naših potrošača. Takođe smo se fokusirali na ojačavanje i proširivanje našeg poslovanja sa novom ugradnom linijom i sistemima klima uređaja. U 2017. godini nastavićemo da donosimo stvarnu vrednost potrošačima tako što ćemo predstaviti različite proizvode i tehnologije. Naši revolucionarni proizvodi sa fokusom na potrošače promeniće rutine i sterotipe i predvodiće na tržištu pomoću prave inovacije i praktičnosti za naše cenjene potrošače. Mi ćemo zadržati našu lidersku poziciju na tržištu sa premijum inovativnim proizvodima, kao što je Family Hub frižider, opremljen naprednom tehnologijom prepoznavanja glasa koja garantuje poboljšanje komunikacije u porodici, zatim FlexWash mašina za pranje veša koja može da podrži dva istovremena ili zasebna pranja različitih kapaciteta odeće i vrsta tkanine, i Wind-free klima uređaj za hladan osećaj bez direktne promaje. Pored toga, nastavljamo da investiramo u revoluciju proizvoda i metoda distribucije za visok rast i visok profit našeg B2B poslovanja.

Slika koja predstavlja odeljenje za digitalne uređaje
Slika koja predstavlja odeljenje za zdravstvenu i medicinsku opremu

Zdravstvena i medicinska oprema

Novo Samsung Healthcare iskustvo kroz „pristup, tačnost i efikasnost“.

Samsung Healthcare razvija i prodaje ultrazvučni sistem, digitalnu radiografiju i mobilni CT u raznim medicinskim ustanovama širom sveta, fokusirajući se na velike uređaje za snimanje slika.
Vrhunski mobilni digitalni radiografski sistem GM85 pruža odličnu udobnost svojim laganim i kompaktnim dizajnom, a značajno je poboljšao dijagnostičku tačnost i unapredio upotrebljivost uvođenjem novih inovativnih aplikacija i AI tehnologije.
Samsung Healthcare je razvio ALND (automatsko otkrivanje plućnih nodusa) funkciju koja kombinuje naprednu tehnologiju obrade signala i AI tehnologiju sa dijagnostičkom opremom. ALND je licenciran kao AI medicinska funkcija.
HERA I10, novi faktor forme* koji omogućava ugodnije okruženje sa rafiniranim tehnologijama za obradu slike za povećanu dijagnostičku pouzdanost, dobio je nagradu za najbolji proizvod na 19. nagradnog takmičenju za ergonomski dizajn pod pokroviteljstvom Udruženja Korea Ergonomics za svoj inovativni ergonomski dizajn.
* Kombinacija ultrazvučnog sistema, ugrađene stolice i stanice za konvertovanje.