IT i mobilne komunikacije

Inovacija

Samsung Electronics stvara kulturu bezgraničnih mogućnosti koja obogaćuje živote i zadivljuje svet. Duboko poverenje i posvećenost naših klijenata pokreću naš neprekidni trud da predvodimo promene i inovaciju.

 

Tehnološka inovacija u kompaniji Samsung Electronics zaslužna je za naš razvoj i blistavi učinak. To je dokazano na osnovu godišnje prodaje više od 400 miliona mobilnih uređaja širom sveta, koju pokreće naša sjajna tehnologija pametnih telefona. Naša oprema za telekomunikacije i rešenja omogućavaju globalno širenje mreže 4G. A naša tehnologija digitalnog snimanja obogaćuje živote ljudi, ne samo beleženjem posebnih trenutaka, već i omogućavajući da se zabeležene uspomene momentalno podele, u svakom trenutku, na bilo kom mestu.

Slika koja predstavlja poslove mobilne komunikacije

Poslovi mobilne komunikacije

Uz usmerenost na inovaciju koja je inspirisana potrebama ljudi, uvek težimo da produbimo vrednost i praktičnost za klijente.

Vinuli smo se do samog vrha na globalnom tržištu pametnih telefona u 2016. godini pružajući obogaćen užitak korisnicima i inteligentnije mogućnosti proizvoda. čime smo osigurali lidersku poziciju na tržištu. Pored naših vrhunskih modela pametnih telefona, naše linije proizvoda sa srednjom/niskom cenom omogućile su nam da ostvarimo korist zahvaljujući pozitivnim povratnim informacijama korisnika na još širim tržištima širom sveta. Osnažili smo ekosistem svojih proizvoda uz nosive uređaje, IoT (Internet stvari) i dodatke uz osnaživanje konkurentnosti našeg tržišta unapređenjem ponude usluga i poslovnog portfelja B2B u vidu mobilnog plaćanja, bezbednosnih rešenja itd. U 2017. godini planiramo da uvedemo značajnu inovaciju koja obogaćuje kvalitet života kako bismo obezbedili unapređen užitak korisnika uz temeljnu analizu uslova tržišta sa ciljem primene naše strategije za globalnu liniju proizvoda i težeći profitabilnosti. Primenićemo svoje vrhunske R&D sposobnosti da uvedemo inovativne proizvode koji pomeraju granice današnjeg tržišta za mobilne telefone i obezbeđuju neprikosnoveno upravljanje kvalitetom sa ciljem povećanja dobrobiti korisnika. Uz to, naše ulaganje i R&D nastaviće se u oblastima IoT, veštačke inteligencije, usluga vođenih konvergencijom, kao i u B2B, što će biti pokretačka sila za budući razvoj.

Mrežno poslovanje

Obezbeđivanje mrežne infrastrukture za naredne generacije, kao i rešenja uz izvanrednu tehnologiju i uspeh.

Pokrenuli smo projekat greenfield kako bismo izgradili najveću novu LTE (4G) mrežu na svetu sa svojim glavnim klijentom u Indiji i pokrenuli smo prvu indijsku LTE uslugu koja pokriva ceo svet u septembru 2016. U Maleziji smo pokrenuli mrežu TD-LTE , prvu LTE mrežu koja podržava VoLTE (Voice over LTE) na teritoriji države, a koja je usmerene na pružanje usluga na nacionalnom nivou. Dok naši napori da proširimo svoje prisustvo na novim tržištima nastavljaju da budu nagrađivani uspehom, takođe se trudimo da zauzmemo vodeću poziciju na tržištima sa naprednim mobilnim komunikacijama, kao što su tržišta u Koreji, SAD i Japanu. Naši novi proizvodi baznih stanica zauzimaju vodeću ulogu u predstavljanju LTE-Advanced Pro, evolucije tehnologije 4G LTE pre epohe 5G mreže, a sarađujemo sa globalnim vodećim operaterima u testiranju naredne generacije komunikacione tehnologije u okruženju sa realnom upotrebom sa ciljem da postanemo prvi koji će komercijalizovati tehnologiju 5G FWA (Fixed Wireless Access) . Tokom 2017. godine nastavićemo sa projektom ‘Infill & Growth’ u Indiji kako bismo proširili pokrivenost usluga i kapacitet mreže dok povećavamo primenu različitih rešenja za upravljanje kvalitetom mreža za komunikaciju, uključujući VoMA i DMA. Na naprednim tržištima predvodićemo komercijalizaciju prve svetske tehnologije 5-band frequency carrier aggregation , 4x4 Multiple Input Multiple Output (MIMO)i tehnologije narrow-band IoT (NB-IoT) dok najavljujemo svoj portfelj dalekosežnih proizvoda sa malim ćelijama da bismo dopreli do novih klijenata. Radimo na plasiranju komercijalne verzije 5G FWA proizvoda sa sveobuhvatnom primenom koji je predstavljen na Svetskom mobilnom kongresu 2017. godine i istovremeno razvijamo FD-MIMO i druge tehnologije 5G millimeter wave kao i tehnologiju Below 6GHz da bismo nastavili da promovišemo i predvodimo komercijalizaciju naredne generacije telekomunikacionih tehnologija.

Slika koja predstavlja mrežno poslovanje