Upoznajte se sa izvršnim direktorom

Izvršni direktor i predsednik, Samsung Electronics

 
This image is Samsung Electronics' vice chairman. Kwon, Oh Hyun profile picture.

Dr Oh-Hyun Kwon

Glavni izvršni direktor i predsednik
Predsednik, Samsung napredni institut za tehnologiju

Odbor direktora je zvanično postavio Dr. Oh-Hjun Kvona za glavnog izvršnog direktora kompanije Samsung Electronics Co. 8. juna 2012.
Otkako se Dr. Kvon priključio kompaniji Samsung Electronics u poslovanju sa poluprovodnicima 1985. godine, odigrao je ključnu ulogu u brzom napredovanju kompanije Samsung Electronics u ovoj delatnosti. Uspešno je predvodio razvoj prvog DRAM-a od 64 MB 1992. godine i unapređen je u potpredsednika Samsung jedinice Memory Device Technology čime se bavio tri naredne godine. Godine 1998. Dr. Kvon je unapređen u starijeg potpredsednika i rukovodioca poslovnog sektora u System LSI diviziji koji se bavi ASIC poslovanjem. Godine 2000. postao je izvršni potpredsednik i rukovodilac dela LSI Technology. Januara 2004. Dr. Kvon postaje predsednik i generalni direktor System LSI divizije. Tokom 10 godina provedenih u System LSI diviziji Dr. Kvon je stekao posebna priznanja za osvajanje najvećeg udela na tržištu IC drajvera za displej, procesora za aplikacije i CMOS senzora za slike. U maju 2008. Dr. Kvon postaje predsednik segmenta Semiconductor Business (sada je to Device Solutions). U decembru 2011. postaje potpredsednik kompanije Samsung Electronics.
Dr. Kvon je objavio brojne radove na konferencijama i simpozijumima uključujući i ISSCC, VLSI Symposium i IEDM. Svoju ekspertizu je stavio na raspolaganje brojnim tehničkim časopisima na teme koje se odnose na poluprovodnike.
Dr. Kvon je stekao fakultetsku diplomu u oblasti elektrotehnike na nacionalnom Univerzitetu u Seulu, magistrat u istoj oblasti na KAIST-u (Korea Advanced Institute of Science and Technology) dok je doktorat odbranio na elektrotehničkom fakultetu na Stanford Univerzitetu.