Samsung Enterprise Tech Support

Rešenja za mobilnu telefoniiju

Samsung Enterprise Tech Support

Direktna Samsung tehnička podrška za rešavanje problema mobilnih uređaja u IT okruženju za kompanije

Samsung Enterprise Tech Support
Samsung Enterprise Tech Support
Samsung Enterprise Tech Support

O Enterprise Tech Support

Enterprise Tech Support obezbeđuje da vaša organizacija bude opremljena odgovarajućim stručnim znanjem koje obezbeđuju inženjeri za mobilnost kompanije Samsung. Naši stručnjaci su spremni da obavljaju proaktivne procene, da pružaju pouzdanu podršku, da rešavaju eskalacije različitih vrsta/nivoa, kao i da prilagođavaju rešenja da bi izašli u susret jedinstvenim potrebama vaše organizacije.

Pogodnosti za vaše poslovanje

Prekid rada i odsustvo efikasnosti podrazumevaju gubitak produktivnosti. Zato vam Enterprise Technical Support nudi direktan pristup našem timu stručnjaka za mobilnost u poslovanju. Pomoći ćemo vam da vaš IT tim postigne veću vrednost iz vašeg ulaganja u mobilnost. Bilo da rešavate probleme, pripremate se za lansiranje nove verzije operativnog sistema ili nameravate da koristite Samsung telefone, tablete i nosive uređaje na nove i inovativne načine, Samsung je tu da vam pruži podršku.

Vid podrške

Ponuda može sadržati Naprednu (podrška 3. nivoa) i Elitnu podršku (podrška 3. nivoa sa menadžerom za ključne korisnike)

Based on service items and service level, Advanced/Elite/Elite Plus can be provided
Napredna Elitna
Direktan pristup stručnom inženjeru check check
Zamena uređaja check check
Tehnička obuka check check
Pomoćni menadžer za klijente (SAM) false check
Tehnička podrška na vašoj lokaciji false check

*Pogledajte Vodič za usluge zbog ograničenja. Sve usluge koje podležu odredbama i uslovima Samsung Enterprise Tech Support.

Karakteristike

Direktan pristup stručnom inženjeru
Direktan pristup stručnom inženjeru

Samsung poseduje precizne informacije po pitanju uređaja kompanije Samsung. Enterprise Tech Support pruža direktan pristup iskusnom timu stručnjaka za mobilnost.

Samsung informativni servis o ranjivosti mobilnih uređaja
Samsung informativni servis o ranjivosti mobilnih uređaja

Pravovremeno obaveštavanje o novootkrivenim potencijalnim sigurnosnim problemima i koracima koji su preduzeti da bi se oni otklonili.

Tehnička obuka
Tehnička obuka

Kada se lansiraju vodeće nadogradnje za OS ili nova rešenja za poslovanja kompanije Samsung, mi obezbeđujemo tehničku obuku tako da IT administrator vaše kompanije uvek pravovremeno dobija najnovije informacije i u stanju je da reaguje efektivno i efikasno.

Pomoćni menadžer za klijente (SAM)
Pomoćni menadžer za klijente (SAM)

Pomoćni menadžer za klijente, koji se takođe naziva i SAM, posvećeni je pomoćni menadžer. SAM je na raspolaganju u ulozi dodatka vašem timu, menadžera za slučajeve eskalacija kompanije Samsung, kao i pouzdanog savetnika vaše kompanije.

Tehnička podrška na vašoj lokaciji
Tehnička podrška na vašoj lokaciji

Možda nećete znati šta da radite kada se javi kritični problem. Stručni inženjer posećuje vašu lokaciju u cilju analize problema i pruža rešenja.