Entertainment

Potraga za čarobnim misterijama
u umetnosti – Deo II

Pretvori običan prostor u vizuelnu oazu sa lekovitim umetničkim delima sa zalascima sunca.

Porodica opušteno sedi na stenama i divi se lepotama prirode dok posmatra kako sunce zalazi iza udaljene planine. Porodica opušteno sedi na stenama i divi se lepotama prirode dok posmatra kako sunce zalazi iza udaljene planine.

Lako je doživeti preopterećenje u svakodnevnom životu. U tim trenucima umetnost inspirisana prirodom može da opusti naše oči i dušu. Zalazak sunca, jedno od najvećih remek-dela majke prirode, predstavlja jedinstven i veličanstven prizor. Nisko postavljeno sunce obasjava nebo zlatnim nijansama i donosi toplinu i spokoj svemu što dodirne. Zalazak sunca možda traje tek kratko vreme, ali u njegovoj lepoti možeš uživati kad god poželiš zahvaljujući umetničkim delima umetnika koji su se potrudili da uhvate njegov sjaj.

Frame Samsung televizor na Studio stalku prikazuje sliku zalaska sunca na plaži koju je naslikao Džozef Malord Vilijam Tarner, a koja se savršeno uklapa u enterijer dnevne sobe dok se napolju vidi more i stvaran zalazak sunca. Frame Samsung televizor na Studio stalku prikazuje sliku zalaska sunca na plaži koju je naslikao Džozef Malord Vilijam Tarner, a koja se savršeno uklapa u enterijer dnevne sobe dok se napolju vidi more i stvaran zalazak sunca.
Na zidu je slika slikarke Nikol Rene Rajan „Tamo i nazad I” prikazana u Umetničkom režimu na Frame televizoru tako da bude u harmoniji sa zalaskom sunca nad okeanom koji se vidi kroz prozor dnevne sobe. Na zidu je slika slikarke Nikol Rene Rajan „Tamo i nazad I” prikazana u Umetničkom režimu na Frame televizoru tako da bude u harmoniji sa zalaskom sunca nad okeanom koji se vidi kroz prozor dnevne sobe.

- Tamo i nazad I (2016), Nikol Rene Rajan

Kroz oči gledaoca

Vetar i oblaci dan za danom plešu uz narandžastu svetlost zalazećeg sunca kako bi stvorili nepredvidiv nebeski pejzaž. Eterične, kontrastne boje koje vijugaju nebom čine zalazak sunca omiljenom inspiracijom mnogih umetnika. Dela sa zalascima sunca otvorena su za beskrajna umetnička tumačenja i nude ne samo prikaz prirode, već i odraz emocija svog tvorca.

„Umetnost briše sa duše prašinu svakodnevnog života.”

- Pablo Picasso

Delo Džinsoka Lija „Horizont 2” prikazano je na Samsung Frame televizoru okačenom na zid udobne dnevne sobe i pruža emocionalnu stabilnost. Delo Džinsoka Lija „Horizont 2” prikazano je na Samsung Frame televizoru okačenom na zid udobne dnevne sobe i pruža emocionalnu stabilnost.

- Horizont 2, Džinsok Li

Žena sedi na sofi i odmara se uz šoljicu kafe, a Samsung Frame televizor, koji poseduje Umetnički režim, prikazuje umetničko delo „Zalazak sunca u laguni” slikara Arakema Alkantara i omogućava da se razbistri um. Žena sedi na sofi i odmara se uz šoljicu kafe, a Samsung Frame televizor, koji poseduje Umetnički režim, prikazuje umetničko delo „Zalazak sunca u laguni” slikara Arakema Alkantara i omogućava da se razbistri um.

Uživaj u spokojnom sjaju horizonta

Da li si ikada video kako se žuta svetlost sunca proteže i odbija kroz beskrajni horizont dok ono zalazi? Ostavljajući nas bez daha i lečeći, nežno nas podseća na ogromnost prostora i vremena i može da nas vrati na pravi kurs kada izgubimo fokus. To može biti razlog zbog čega toliko umetnika bude privučeno odrazom sunca na vodi. Divite se zalasku sunca koje se ogleda u vodama jezera Gaiba u Južnoj Americi ili talasima Norveškog mora sa plaža Lofotskih ostrva.

Frame televizor prikazuje sliku SERŽA RAMELIJA „Krov Pariza” koristeći Samsung Umetnički režim. Frame televizor prikazuje sliku SERŽA RAMELIJA „Krov Pariza” koristeći Samsung Umetnički režim.

- Krov Pariza (2016), SERŽ RAMELI

Žena uživa u umetničkom delu „Suton nad gondolama” slikara SERŽA RAMELIJA prikazanom na Samsung Frame televizoru u Umetničkom režimu i zadovoljno sređuje misli pre nego što ih zapiše u svesku. Žena uživa u umetničkom delu „Suton nad gondolama” slikara SERŽA RAMELIJA prikazanom na Samsung Frame televizoru u Umetničkom režimu i zadovoljno sređuje misli pre nego što ih zapiše u svesku.
Samsung Frame televizor  prikazuje umetničko delo „Kišni dan u Parizu” (1877) slikara Gistava Kajbota u Prodavnici umetničkih dela. Samsung Frame televizor  prikazuje umetničko delo „Kišni dan u Parizu” (1877) slikara Gistava Kajbota u Prodavnici umetničkih dela.
Prodavnica umetničkih dela
Odaberi svoju personalizovanu kolekciju umetničkih dela iz Prodavnice umetničkih dela na Frame televizoru.

Svetski poznati zalasci sunca

Iako se zalazak sunca može videti bilo gde, određena mesta na svetu su poznata po zadivljujućim zalascima sunca. Na primer, ništa nije nalik Parizu, gradu svetlosti, okupanom toplim, žutim i narandžastim sjajem tokom zlatnog sata. Bogate boje zalaska sunca čine da čak i najobičniji delovi grada deluju nestvarno. Neki bi rekli da je toranj na Monparnasu najbolje mesto za gledanje zalaska sunca u Parizu, uz nezaboravan panoramski pogled na grad od 360 stepeni.

Takođe, putovanje obalom Sredozemlja, kao i savršen za slikanje grad Venecija. Kreni gondolom sa trga Svetog Marka i posmatraj kako zalazeće sunce prekriva grad i more u ružičastoj izmaglici. Trg Svetog Marka u Veneciji Napoleon je proglasio „najlepšom sobom za crtanje u Evropi” i predstavlja jedno od najpoznatijih mesta na svetu za posmatranje zalaska sunca.

„Svetlost se neprestano preliva i to svakog časa menja atmosferu i lepotu stvari.”

- Klod Mone

Frame televizor je okačen na zid dnevne sobe i prikazuje sliku „Stogovi ujutro, efekat snega” slikara Kloda Monea. Žena gleda i uživa u slikama Monea, delima impresionizma koja koriste lepotu svetlosti zalaska sunca. Frame televizor je okačen na zid dnevne sobe i prikazuje sliku „Stogovi ujutro, efekat snega” slikara Kloda Monea. Žena gleda i uživa u slikama Monea, delima impresionizma koja koriste lepotu svetlosti zalaska sunca.

- Stogovi ujutro, efekat snega (1266–1290), Klod Mone

Sjajne svetlosti zalaska sunca

Klod Mone, osnivač francuskog impresionističkog slikarstva, proučavao je efekat svetlosti slikajući istu scenu u različitim trenucima. Impresionisti su bili fascinirani načinom na koji su se boje menjale pri odbijanju svetlosti u različito doba dana, posebno tokom zalaska sunca. Sunčevo zračenje stvara živopisne pejzaže koji nadahnjuju bezbrojne umetnike i sanjare pogleda uprtog u nebo. Ovu čarobnu inspiraciju možeš iskusiti u bilo koje doba dana kod kuće, uz slike zalaska sunca iz Prodavnice umetničkih dela prikazane desno na Frame televizoru.

Slika Japanski most (1899) slikara Kloda Monea prikazana je u Umetničkom režimu na Samsung Frame televizoru koji je okačen na beli zid i usklađen sa mirnim, belim enterijerom dnevne sobe. Slika Japanski most (1899) slikara Kloda Monea prikazana je u Umetničkom režimu na Samsung Frame televizoru koji je okačen na beli zid i usklađen sa mirnim, belim enterijerom dnevne sobe.

* Slike su simulirane i služe samo kao ilustracija. Specifikacije izgleda, dizajna i grafičkog korisničkog interfejsa (GUI) koje ne utiču na performanse proizvoda podležu izmenama bez prethodne najave.
* Prodavnica umetničkih dela možda neće biti dostupna u nekim zemljama.
* Izbor umetničkih dela u Prodavnici umetničkih dela podložan je promeni bez prethodne najave.
* Umetnički režim (Pametne usluge) i GUI (grafički korisnički interfejs) zavise od modela i regiona.
* Potrebna je pretplata za Prodavnicu umetničkih dela.
* Stalak Studio se prodaje odvojeno.

Opusti se uz lekovite prizore na Frame televizoru

Opusti se uz fotografiju ili sliku svoje omiljene scene.

Sada pročitaj ove priče