Fotografija / Osvetljenje

Neonski sjaj

Obasjaj svoj kanal uz savete za stvaranje atraktivnih fotografija pri neonskom svetlu.

Atraktivne neonske slike snimljene uređajem Galaxy S9

Od Hong Konga do Lolapaluze, neonska svetla su veoma popularna, i nema naznaka da će se to promeniti u bliskoj budućnosti. Neonska svetla su ne samo upečatljiva u umetničkom smislu, već su i veoma atraktivna ako želiš da prikažeš svoje slike sa putovanja ili da „naelektrišeš” svoje buduće slike. Evo nekoliko vrhunskih saveta kako da slikate neonske fotografije.

Fotografija neonskog znaka
SAVET

Fotografija je malo zatamnjena? Slikaj u Pro režimu da sniziš ISO vrednost kako bi slike bile svetlije.

1

Neka i tvoj sjaj traje

Bez obzira da li želiš da privučeš više pažnje na Tinder-u ili LinkedIn-u, slobodno se osloni na fotografije sa neonskim svetlom. Stani tako da svetlo sa znaka pada direktno ili pored ili iza tebe, u zavisnosti od toga koliko svetla želiš da bude na fotografiji. I dok je kod većine profesionalnih kamera potrebno mnogo podešavanja oko blende i brzine zatvarača da biste napravili dobre slike pri lošem osvetljenju, dvostruki otvor blende na uređaju Samsung Galaxy S9+ se automatski podešava. Sve što ti treba da uradiš je da usmeriš kameru i fotografišeš.

SAVET

Fotografija je malo zatamnjena? Slikaj u Pro režimu da sniziš ISO vrednost kako bi slike bile svetlije.

Image
2

Razradi svoje uglove

Kod profesionalnih fotografija neonskog svetla sve je u slikanju najboljeg ugla i puštanja da svetlost sija prirodno. Eksperimentiši sa uglovima—pokušaj da se sagneš ili popneš na stolicu i vidiš neonski znak u potpuno novom svetlu.

Atraktivne neonske slike snimljene uređajem Galaxy S9
3

Osloni se na blur

Neonska svetla pružaju sjajnu šansu za pravljenje portreta sa bokeh efektom. Najvažnija stvar koju treba upamtiti je da što si bliže onome što fotografišeš,
postižeš bolji bokeh efekat

Image
Video alternative text
4

Slikaj ultraljubičasto

Pogledaj ovaj video snimak i saznaj kako da upotrebiš Pro režim da bi koristio osvetljenje i podigao svoje neonske fotografije na viši nivo.

Šta ti je potrebno da zasijaš?

Bez obzira da li si tek počeo da koristiš Instagram ili si već influenser, sadržaj koji slikaš kamerom na tvom telefonu može da poveća ili umanji tvoj uticaj. Dvostruki otvor blende na Samsung Galaxy uređajima pomaže da se tvoje tamnije fotografije istaknu i zasijaju.

Galaxy S9ㅣS9+

Galaxy S9ㅣS9+

Galaxy Note8

Galaxy Note8

Galaxy S9+ Alcantara futrola, crna

Futrola Alcantara za Galaxy S9+, crna

Pogledaj i ove priče