Fotografija / Osvetljenje

Zlatni sat

Napravi zadivljujuće fotografije sa odmora uz naše savete

Podešavanja kamere za zlatni čas i saveti za fotografisanje zalaska sunca

Zlatni sat je prvi i poslednji sat kada postoji sunčeva svetlost tokom dana i idealno je vreme za pravljenje fantastičnih fotografija. Ovog leta kreni na svoje omiljeno mesto za odmor, slikaj fotografije zalaska i rađanja sunca i dobićeš milion lajkova. Evo kako da mobilnim telefonom slikaš najbolju fotografiju u zlatni sat — nisu potrebna nikakva posebna podešavanja ISO vrednosti.

Skejteri pri zalasku sunca uz Galaxy S8
1

Sve je u tajmingu

Uprkos samom nazivu, zlatni sat obično traje samo 20 minuta i uveliko zavisi od vremenskih prilika i tvoje lokacije. Najbolji način da slikaš ovo magično svetlo je da izračunaš kada će sunce tačno zaći ili izaći, i da nekoliko sati pre toga kreneš na mesto odakle ćeš slikati. (Veruj nam, vredi probuditi se rano.)

Fotografija zalaska sunca slikana uređajem Galaxy S8
Režim rafalnog snimanja na uređaju Galaxy S9
Režim rafalnog snimanja

Fotografiši pravu zlatnu fotografiju. Koristi režim rafalnog snimanja na uređaju Galaxy S9 da jednim dodirom napraviš i do 20 slika.

SAZNAJ VIŠE
2

Kvantitet = kvalitet

Vreme leti tokom zlatnog sata i za samo nekoliko sekundi svetlost se menja od osvetljenog do tamnog. Da bi bio siguran da si napravio pravu fotografiju i da ne bi doživeo neuspeh na Instagram-u, proveri da li si prebacio na rafalno snimanje da bi slikao što više fotografija.

Režim rafalnog snimanja na uređaju Galaxy S9
Režim rafalnog snimanja

Fotografiši pravu zlatnu fotografiju. Koristi režim rafalnog snimanja na uređaju Galaxy S9 da jednim dodirom napraviš i do 20 slika.

SAZNAJ VIŠE
Pro režim ti omogućava da prilagođavaš podešavanja ISO vrednosti na kameri u zavisnosti od toga da li slikaš zalazak ili rađanje sunca
3

Mala igra senki

Iskoristi prednost dužih i nejasnijih senki u zlatnom satu. Neka osoba koju slikaš stane direktno ispred izvora svetlosti kako bi dobio zadivljujuće pozadinsko svetlo. Igraj se sa izvorom svetlosti tako što ćeš ga delimično blokirati rukom i stvoriti sunčeve pege, ili pronađi nove uglove i kreiraj čarobne senke i odraze.

Fotografija zalaska sunca sa krova slikana uređajem Galaxy S7 edge
4

Živeli za uspeh na odmoru

Jednom kada slikaš fotografiju koja ti se sviđa, koriguj je po sopstvenoj želji i postavi je odmah na svoju omiljenu društvenu mrežu. A onda sedi, zavali se u fotelji i gledaj kako dobijaš milion lajkova na kojima ti svi zavide.

Za najbolje fotografije zalaska sunca

Fotografiši svoju narednu fotografiju zalaska sunca sa Galaxy S9. Dvostruki otvor blende se automatski prilagođava jarkom svetlu i izuzetno slabom svetlu u bilo koje doba dana, uključujući zlatni sat.

Galaxy S9ㅣS9+

Galaxy S9ㅣS9+

Galaxy S8

Galaxy S8

Pogledaj i ove priče