Fotografija / #withGalaxy

Vodič kroz Bukurešt

Otkrij top 5 Insta-vrednih lokacija u Bukureštu

Image

Bukurešt, prestonica Rumunije, brzo postaje jedan od najpopularnijih gradova Evrope. Sa svojom očaravajućom arhitekturom, opuštenim kafićima, zabačenim uličicama, prolazima i panoramama kao sa razglednice lako je razumeti zašto. Neka od blaga ovog grada možda jesu skrivena, ali kada znaš gde treba da ih tražiš otkrićeš grad koji pleni lepotom. Ne postoji bolje mesto za jedinstvene fotografije kojima ćeš zadiviti svoje Instagram pratioce.

Umesto glomaznih turističkih vodiča, predlažemo ti 5 najfotogeničnijih lokacija. Planiraš odmor u Bukureštu? Voleli bismo da vidimo tvoj doprinos ovoj listi. Jednostavno, označi fotografije #withGalaxy i obezbedi sebi mogućnost da baš tvoja fotografija bude objavljena na ovoj stranici.

Image
1

Ulica Artura Verone

Vedra i živih boja, ulica Artur Verona je turistički epicentar i lokacija koja se ne propušta ni u jednoj turističkoj turi. Živahni zidovi prekriveni su dinamičnim grafitima, cvetnim dezenima i muralima. Kao žila kucavica ovog grada, ulica Artura Verone je simbol umetničkog izražavanja i prilika za savršenu fotografiju.

Gde se nalazi: Dva minuta hoda od trga Romana.

Tvoj Galaxy S10+ trenutak: Mnoštvo boja, vizuelnih motiva i dezena savršeni su za Live Focus selfije, koji će zamutiti pozadinu za efekat profesionalne fotografije.

Image
2

Pasajul Victoria (Ulica kišobrana)

Nizovi kišobrana duginih boja koji vise iznad ove malene ulice su upečatljiv detalj koji privlači posetioce u pasaž, a sama vedrina postavke će ti pružiti živahnu pozadinu za fotografiju koju ponosno možeš objaviti na Instagram.

Gde se nalazi: Pasajul Victoria, odmah iza ugla od Calea Victoriei (Victory Alley), glavne avenije u centru Bukurešta.

Tvoj Galaxy S10+ trenutak: Postavljanje dobrog kadra u mnoštvu kišobrana iznad glave može biti popriličan izazov. Isprobaj Predloge slika, vodič za kompoziciju na S10+ pametnom telefonu.

Image
Image
Nabavi punu opremu

S10 dolazi sa 5 kamera. Fotografiši sa širokougaonom, ultraširokom i telefoto kamerom i napravi kreativne fotografije uz pomoć zamućenih pozadina.

Saznaj više
3

Manastir Stavropoleos

Još od 1724. godine, ovaj manastir prkosi vremenu. Smešten u srcu Starog grada, ovo remek delo iz 18. veka je danas crkva, u ortodoksnom stilu sa elementima rumunskog arhitektonskog duha. Zaustavi se na trenutak u dvorištu koje odiše blaženstvom i napravi fotografiju pod lipom.

Gde se nalazi: U srcu starog grada, Strada Stavropoleos 4.

Tvoj Galaxy S10+ trenutak: Koristeći ultraširoku kameru zabeleži svaki pedalj spokoja ovog mesta.

Image
Nabavi punu opremu

S10 dolazi sa 5 kamera. Fotografiši sa širokougaonom, ultraširokom i telefoto kamerom i napravi kreativne fotografije uz pomoć zamućenih pozadina.

Saznaj više
Image
4

Palatul CEC

Palatul CEC odlikuje eklektički stil. Specifična je po kupoli izrađenoj od metala i stakla, sa grandioznim ulazom, a svod je kao stvoren za fotografisanje detalja. Ovu prelepu, nekada zgradu banke dizajnirao je francuski arhitekta, pa građevina odiše duhom Pariza.

Gde se nalazi: Centar Bukurešta, Calea Victoriei 13.

Tvoj Galaxy S10+ trenutak: Isprobaj Instagram režim na svom Galaxy S10 uređaju i podeli svoje iskustvo dok šetaš po hodnicima zgrade. Koristeći režim punog ekrana kreiraj i postavi video zapise direktno na Instagram story, a da čak ne moraš ni da otvoriš aplikaciju.

Image
Image
Oživi uspomene

Snimi neverovatne video zapise u 4K UHD formatu, uz funkciju HDR10+ sa puno kontrasta i bogatom paletom boja.

Saznaj više
5

Palatul Şuţu

U Palatul Şuţu nalazi se ogromno ogledalo u kome se ogleda dvostruko spiralno stepenište – savršena scena za neobičan selfi u ogledalu. Takođe, na stepeništu se nalazi i zidni sat čije se kazaljke pomeraju unazad, a vreme se čita iz odraza u ogledalu.

Gde se nalazi: Bulevardul Ion C. Brătianu 2

Tvoj Galaxy S10+ trenutak: Isprobaj funkciju supermirnog snimanja i stabilnosti kamere dok snimaš silazeći niz spiralne stepenice. Možeš da napraviš i video koji teče, a da ne propustiš nijedan detalj u 4K UHD.

Image
Oživi uspomene

Snimi neverovatne video zapise u 4K UHD formatu, uz funkciju HDR10+ sa puno kontrasta i bogatom paletom boja.

Saznaj više

Bucharest #withGalaxy

Toliko toga možeš da radiš u Bukureštu. Podeli svoje inspirativne fotografije sa #withGalaxy i ne propusti priliku da budu objavljene. Srećno slikanje!

Sve što ti je potrebno za fantastične fotografije grada

S10+

Galaxy S10+

Pogledaj i ove priče