Pokaži nam svoj grad
#withGalaxy

Vodič za fotografisanje tvog grada za naše mesečne izazove.

Divlja strana Londona snimljena telefonom Samsung Galaxy

U svakom gradu postoje mesta koja su slikana milion puta. Ali, ti ćeš ih predstaviti drugačije, zar ne? Voleli bismo da vidimo tvoje neočekivane perspektive u našim mesečnim izazovima #withGalaxy na Instagram-u. Koristi #withGalaxy kada postavljaš svoju jedinstvenu fotografiju i možda će baš ona biti istaknuta na našem kanalu i sajtu. Pročitaj savete o tome po čemu se dobra fotografija izdvaja u moru drugih.

Fotografije Los Anđelesa i Njujorka snimljene odozdo telefonom Samsung Galaxy
1

Pronađi ugao koji niko do sada nije uspeo da pronađe

Većina tema koje se obično pojavljuju na fotografijama se snima na isti način. Na primer, pogledaj slike tvoje omiljene zgrade na Instagram-u. Većina ljudi je tu zgradu slikala na potpuno isti način. Šta nedostaje tim fotografijama? Jednostavno rečeno: ti.

Na tim fotografijama nema tvoje vizije, tvog stila, ni tvog iskustva. Kako da fotografiji daš svoj lični pečat? Pokušaj da snimiš građevine iz novog ugla ili se fokusiraj na detalje na fasadi koje drugi često previde. Možda ćeš pronaći skrivenu lepotu koja drugima izmiče. To je ono što čini dobru fotografiju.

Putnici u Londonskom metrou, snimljeno telefonom Samsung Galaxy
2

Potraži objekat koji te zanima

Naravno, nisu samo popularne znamenitosti izazov za fotografisanje. Svaki objekat može biti dobar i sve zavisi od toga kako ga ti vidiš.

Dok istražuješ grad, ne gledaj kroz kameru: ostavi telefon, otvori oči i potraži objekat koji ti je interesantan – nikad ne znaš odakle će ti doći inspiracija. Kad ti se pogled zadrži na nečemu, fotografiši to iz što više uglova, položaja i kompozicija. Biće ti drago zbog toga kasnije, kada počneš da biraš najbolju fotografiju.

Fotografija Los Anđelesa sa refleksijom, snimljena telefonom Samsung Galaxy
3

Izaberi najbolju

Kada dođe vreme da izabereš najbolju fotografiju, pregledaj ih sve i pronađi onu za koju će se drugi zapitati kako li je slikana. Zapitaj se, kakva fotografija bi te navela da kažeš: „Vau, vidi ovo!” Tražiš sliku koja će te navesti da nešto osetiš, a ne samo vidiš. Kada se to desi, to znači da imaš stvarno posebnu fotografiju. Razmisli šta bi to moglo biti i prati svoj osećaj.

Fotografija stare železničke pruge u Njujorku, slikana telefonom Samsung Galaxy, prikazuje hladne boje
Samsung Galaxy Note9 sa žutom Note olovkom naslonjenom sa strane
Dvostruka blenda

Dvostruka blenda uređaja Note9 se prilagođava svetlosti kao ljudsko oko i možeš da slikaš neverovatno dinamične fotografije
i danju i noću.

SAZNAJ VIŠE
4

Neka ta slika iskoči iz ekrana

Izbor temperature boje je prvi korak ka pravljenju zadivljujuće objave na Instagram-u i slika će definitivno biti istaknuta ako boju uskladiš sa uslovima snimanja. Da li je fotografija slikana kada je bilo oblačno ili sunčano? Hlađenjem ili zagrevanjem boje objekat će na ekranu izgledati isto kao u prirodi.

Ne oslanjaj se samo na filtere u telefonu – koristi alatke za uređivanje i daj lični pečat svojoj fotografiji. Igraj se sa kontrastom, zasićenjem, senkama i istaknutim delovima slike. Na Instagram-u postoje mnogobrojne opcije za uređivanje, a na raspolaganju imaš i obilje aplikacija za uređivanje: VSCO, Snapseed i Adobe Lightroom, za početak.

Samsung Galaxy Note9 sa žutom Note olovkom naslonjenom sa strane
Dvostruka blenda

Dvostruka blenda uređaja Note9 se prilagođava svetlosti kao ljudsko oko i možeš da slikaš neverovatno dinamične fotografije
i danju i noću.

SAZNAJ VIŠE
SAMSUNG Galaxy

Podeli i istraži

Kako učestvovati u izazovu

Poseti nas na Instagram-u da dobiješ malo inspiracije, a onda podeli sa nama najbolje fotografije svog grada #withGalaxy.

Vrhunske alatke za urbanu fotografiju

Opremu u ruke, izađi napolje i podeli sa nama lepotu #withGalaxy.

Samsung Galaxy Note9 sa žutom Note olovkom naslonjenom sa strane

Galaxy Note9

Ikona aplikacije za uređivanje VSCO

Aplikacija za uređivanje VSCO

Pročitaj sada ove priče