Иста Galaxy ДНК. Поинаков став.

Front and side view of the Galaxy A5 (2017) to highlight its uniform design with zero protrusion.

Едноставно создаден за вас

Новата генерација телефони Galaxy A е избор за ваш идеален сопатник во секојдневниот живот. Било да е во прашање елегантниот компактен Galaxy A3 (2017) или малку поголемиот и помодерен Galaxy A5 (2017), овие телефони се дизајнирани за вашето секојдневие.

Das Samsung Galaxy A3 (2016) und das A5 (2016)
 • Super AMOLED (12.04 cm / 4.74“)
 • Тенок и модерен дизајн од стакло и метал
 • 13 MP главна и 8 MP предна камера
 • Одлична заштита од вода и прав во согласност со сертификатот IP68
 • Дополнителна безбедност со скенер на отпечаток на прст
 • Проширување на меморијата до 256 GB
 • Super AMOLED (13,22 cm / 5,2“)
 • Тенок и модерен дизајн од стакло и метал
 • 16 MP главна и предна камера
 • Одлична заштита од вода и прав во согласност со сертификатот IP68
 • Дополнителна безбедност со скенер на отпечаток на прст
 • Проширување на меморијата до 256 GB
 • Брзо вчитување, подолг век на траење

Едноставно елегантен

Модерната линија што се протега од задната камера до копчето home, кое е длабоко вградено во куќиштето, обезбедува куќиштето на Galaxy A (2017) совршено да лежи во раката.

Product shown is the Galaxy A5 (2017).
Product shown is the Galaxy A5 (2017).

Бои што го одземаат здивот

Не следете ги трендовите - поставeте ги!
Бои инспирирани од природата што совршено се вклопува во дизајнот.

Заштитете се од неочекуваното

Сигурната заштита прави секогаш да се чувствувате сигурно каде и да сте. Со сертификатот IP68, серијата Galaxy A (2017) е заштитена од влага и прав.

Сликата покажува високо ниво на отпорност на вода на Galaxy A5 (2017) благодарејќи на неговата класа IP68.
IP68

Едноставно складирање на повеќе содржини

Едноставен баланс, силни перформанси. Со меморија од 256 GB не само што може да се проширува може и да зачувате големо количество омилени содржини.

SD Card slot for the Galaxy A5 (2017).
 1. Заштита под постојано потопување на длабочина на водата од 1,5 метри за период од 30 минути и тоа само во чиста вода. Заштитата не важи за солена вода и за други течности, посебно за течни сапуни, алкохол и/или загреани течности. Држачот на SIM-картичката / мемориската картичка секогаш мора да биде целосно затворен со уред, така што да не може да навлезе вода.
 2. Достапни само со брз полнач Samsung што е вклучен во испораката. Вредностите може да варираат во зависност од статусот на полнењето, нагодувањето на телефонот, телефонската конфигурација, условите на средината и однесувањето на корисниците.
 3. Samsung Electronics (Makedonia) Limited: Локални правила за приватноста