Нов надмоќен Note
Galaxy Note9

galaxy note9 makedonija

Направи го и тоа што се чини невозможно.

Galaxy Note од секогаш носел моќна технологија во рацете на оние кои сакаат повеќе. Сега сосема новиот Galaxy Note9 ги надминува дури и тие високи очекувања и се фокусира на тоа што е најважно во денешниот секогаш поврзан, мобилен свет.

note9 official introduction
Video note9 official introduction
Перформанси

Teлефонот е доволно моќен за да оди во чекор со тебе.

note9 performance

Батерија

Поседува моќна батерија за целодневна интензивна работа само со едно полнење – во чекор со твојот живот.1

battery 4000mAh note9

Меморија

Сними повеќе. Бриши помалку. Со вградените 128 GB меморија – која може да се прошири за уште 512 GB – ќе имаш простор за сè што ти треба.2

*Дополнителната меморија дo 512 GB со надворешната microSD картичка се продава одделно. Достапноста и датумот на продажба можат да варираат во зависност од земјата.

note9 memorija

*Дополнителната меморија дo 512 GB со надворешната microSD картичка се продава одделно. Достапноста и датумот на продажба можат да варираат во зависност од земјата.

Оптимизиран за gaming

Подобрете го своето gaming искуство на мобилниот уред. Galaxy Note9 постигнува високи перформанси во текот на играњето благодарение на врвниот процесор кој го намалува доцнењето, водено-јаглеродниот систем за ладење којшто спречува прегревање и коректорот на перформанси на база на вештачка интелигенција кој обезбедува беспрекорен тек на играта, без сопирање.3

* Симулирана слика за илустрација.
© 2018 Epic Games, Inc. Имињата Epic Games, Fortnite и нивните логоа се трговски марки или заштитени трговски марки на компанијата Epic Games во САД (регистрирани во Заводот за патенти и трговски марки на САД) и во другите земји. Сите права се задржани.

gaming note9

* Симулирана слика за илустрација.
© 2018 Epic Games, Inc. Имињата Epic Games, Fortnite и нивните логоа се трговски марки или заштитени трговски марки на компанијата Epic Games во САД (регистрирани во Заводот за патенти и трговски марки на САД) и во другите земји. Сите права се задржани.

Дизајн

Види повеќе на досега најголемиот Infinity екран (дисплеј).

note9 dizajn
*Infinity екран (дисплеј): eкран со целосна ширина, со предно стакло речиси без рамка

Бои

Екранот е надополнет со еднобојна метална рамка која е достапна во повеќе живописни бои – со S Pen пенкало со иста или контрастна боја која му одговара на твојот стил.

colors note9
S Pen

Сосема ново S Pen пенкало со Bluetooth. Паметно пенкало за врвна контрола.

note9 s pen
Bluetooth врска и совршена контрола

Сосема новото S Pen пенкало сега ја користи моќната Bluetooth технологија и ти овозможува со кликнување на копче да управуваш со камера, презентации и апликации без да го допреш телефонот.4
Цртањето, пишувањето на белешки и праќањето на пораки со S Pen пенкалото е интуитивно и природно како користење на обично пенкало и хартија благодарение на префинетиот врв и 4096 нивоа на притисок.

Камера

Двојната бленда се прилагодува како човечкото око и во текот на денот и ноќта создава неверојатни снимки.

note9 camera
*Задниот широкоаголен објектив ги поддржува режимите F1,5 и F2,4.

Интелигентна камера

Oваа нова револуционерна функција речиси оневозможува слаба снимка. Galaxy Note9 интелигентно го препознава набљудуваниот објект, го оптимизира подесувањето на боите како што се контраст, баланс на белата боја, експозиција и друго.5 Во случај на откривање на треперење и заматување можеш повторно да снимиш додека моментот сè уште се случува.5,6,7

note9 smart camera

Samsung DeX

Претвори го својот телефон во десктоп компјутер со еден единствен кабел.9

*HDMI aдаптерот се продава одделно.

note9 dex

*HDMI aдаптерот се продава одделно.

Дополнителна опрема

Задржи ги стилот и енергијата со маските и безжичните полначи.

note9 Дополнителна опрема
*Дополнителната опрема се продава одделно. Достапноста зависи од земјата и од провајдерите.

*Сите наведени спецификации и описи можат да се разликуваат во однос на реалните спецификации и описи на производи. Samsung го задржува правото да ги измени овој документ и опишаните производи, во било кој момент, без обврски на компанијата Samsung да издаде известување за таквите измени. Сите функции, карактеристики, спецификации, графички елементи и други информации за производот во овој документ, вклучувајќи, но не ограничувајќи се на предностите, дизајнот, цените, компонентите, перформансите, достапноста и можностите на производите подлежат на промени без известувања или обврски. Содржините напишани на екранот претставуваат симулирани слики и служат исклучиво за демонстрација.
1.Проценка врз основа на просечен/типичен корисник. Независната проценка ја спроведоа компанијата Strategy Analytics 11.–24.7.2018 во Санта Моника, Калифорнија, САД и Милтон Кинс во Велика Британија на пробни верзии на моделот SM-N960 (128 GB). Реалното времетраење на батеријата зависи од мрежната средина, користените функции и апликации, зачестеноста на повици и пораки, бројот на полнења и од многу други фактори.
2.Достапната внатрешна меморија зависи од однапред инсталираниот софтвер.
3.Вклучи го режимот на полн екран во Подесувања поради поголем приказ за време на играњето.
4.Далечинското управување со S Pen пенкалото возможно е на оддалеченост до 10 метри на отворено.
Ефектот зависи од околината.
5,6.Tочноста на оптимизација на кадар зависи од условите на снимање, како што се присуство на повеќе субјекти, нефокусираност или движење на субјектите.
7.Детекцијата на трепкање и заматување најефикасна е кога во кадарот има најмногу три лица на оддалеченост до 1,5 метри од камерата.
8.Заматеност на објективот и на позадинското светло се јавува еднаш во 24 часа во случај на откривање.
9.Некои функции и кориснички искуства можат да бидат поинакви одколку кога се користат DeX Pad и DeX Station.