Преземање, полнење и префрлање од една апликација на друга се постигнува со неверојатни брзини. Благодарејќи на најнапредниот процесор 10nm: Тој е прв во светот и се наоѓа токму во телефоните Galaxy S8 и S8+. Galaxy S8 и S8+ може да поднесат истурање, прскање и потопување, па затоа може насекаде да ги носите со себе, на дожд, па дури и под туш.

Прв 10nm AP во светот

Нов стандард за телефони со подобри перформанси

Апликациите побрзо се вчитуваат, батеријата трае подолго, а потрошувачката на енергија е намалена за 20%. Galaxy S8 и S8+ се побрзи и појаки телефони благодарејќи на иновативниот процесор 10 nm. Тој е ефикасен колку што сте ефикасни и вие.

Слика на расклопен телефон Galaxy S8 на која е прикажан неговиот 10 nm AP, брзите CPU и GPU
Видеоприказ на слоевите на Galaxy S8 на кој се гледаат подобрените CPU и GPU
10 nm мобилен AP
20% помоќен CPU
23% поспособен GPU

LTE и Wi-Fi

Побрзо преземање

Galaxy S8 и S8+ се подготвени за Gigabit LTE и Gigabit Wi-Fi. Wi-Fi на Galaxy S8 и S8+ го поддржува 1024-QAM, а тоа значи дека имате 20% поголема брзина на преземање во споредба со претходниот модел. Значи, ако преземате големи датотеки или ги делите вашите податоци, брзината не претставува проблем.

*Galaxy S8 и S8+ се до 20% побрзи од Galaxy S7 на Wi-Fi (802.11ac). Вистинската брзина може да се разликува во зависност од држава, провајдер и од други фактори на употреба. Потребна е поддршка за рутер 1024-QAM.

Galaxy S8 во положба на пејсаж додека на екранот се репродуцира видео
Cat.16Побрз LTE
1024QAMПобрз Wi-Fi

Игри

Игрите преминуваат на ново ниво

Вашите омилени игри преминуваат на ново ниво кога се играат на Galaxy S8 i S8+ на екранот без граници. Благодарејќи на опциите Vulkan API, долгите часови на неверојатна забава ќе ви бидат на дофат на рацете, дури и со графички најсложените игри.

*Ексклузивна понуда на игри за корисниците на Galaxy е достапна во Galaxy Apps.

*Вклучете го режимот преку целиот екран во Нагодувањата за да уживате во поголем поглед додека играте.

Слика на снимка на игра на екранот на Galaxy S8
Слика на снимка на игра на екранот на Galaxy S8
Слика на снимка на игра на екранот на паметниот телефон
Need for Speed No Limits logo

Аудио

Јасни звуци

Аудиофили, обединете се: можете да слушате музика така како што е замислена да се слуша, благодарејќи на опцијата на Galaxy S8 и S8+ со PCM од 32 бита со висок квалитет и поддршка за репродуцирање DSD64/128. Покрај тоа, вклучените нови слушалки не нудат само врвен звук што ви го дава AKG, туку подобро се вклопуваат и попријатни се за носење додека ја слушате омилената музика.

*Репродуцирањето на DSD64 и DSD128 може да биде ограничено во зависност од форматот на датотеката.

звучник 11Φ 8Φ Tweeter
Слика на расклопени слушалки Samsung AKG
Видео во кое се прикажани расклопени новите слушалки Galaxy S8 од AKG за да се видат внатрешните делови и подобрениот квалитет на звукот
Логотип за музика Google

Музика за секоја пригода

Пристап до 40 милиони песни и илјадници плејлисти приспособени за секое расположение или пригода. Префрлете и чувајте до 100.000 песни и зачувајте ги песните офлајн, така што секогаш со себе да ја имате својата музика.

Отпорен на вода и на прав

Работи и на дожд и на сонце

Можете да заглавите на дожд без чадор, но, сепак, да го пронајдете вашиот пат до дома. Повеќе нема да губите нерви кога ќе истурите вода на вашиот телефон. Galaxy S8 и S8+ има ист IP68 степен на заштита од вода и од прав што се очекува од телефонот Galaxy.

*Водоотпорен на до 1,5 метри вода за време од 30 минути.

Galaxy S8 на силен дожд

Хибриден SIM

Опции што прават разлика

Секогаш е корисно да имате опција, било да е во прашање чување или дополнителен број на телефон. Чувајте ги вашите важни датотеки, слики и видеоснимки на меморија што може да се прошири до 256GB или ставете локална SIM-картичка кога патувате во странство.

Лежиштето за SIM ѕирка од S8
Микрокартичка SD во лежиштето за SIM

Батерија

Енергија што трае

Можете подолго да го користите вашиот Galaxy S8 или S8+ со секое полнење благодарејќи на посилниот процесор што овозможува поефикасен животен век на батеријата. Благодарејќи на опциите на безжично полнење и на брзо полнење, полнењето на батеријата стана едноставно и соодветно.

Хоризонтален поглед на предната страна на Galaxy S8 додека се полни
Видеоприказ на Galaxy S8 додека се полни
Видеоприказ на Galaxy S8 додека се полни

Брзо полнење

Готово за миг

Дури и ако целосно ја испразните батеријата, Galaxy S8 и S8+ нема долго да останат без струја благодарејќи на опцијата за брзо полнење.

Страничен поглед на Galaxy S8 што се полни безжично со приспособливиот безжичен полнач
Видеоприказ на приспособлив безжичен полнач во исправена положба и Galaxy S8 што слизнува во лежиштето

Безжично полнење

Нема повеќе жици

Безжичното полнење е многу едноставно, треба само да го спуштите телефонот. Ако сте гледале нешто на вашиот телефон, само потпрете го полначот. Благодарејќи на брзото полнење на Galaxy S8 и S8+, телефонот повторно ќе ви биде в раце за миг.

USB кабел Тип C

Како и да го свртиш, горе е

Прикажан збор Тип C со поглед надолу на Galaxy S8 што служи како цртичка

Приклучете го и полнете го телефонот без размислување. Со Galaxy S8 и S8+ кабелот за полнење можете да: USB Тип C значи дека нема горна или долна страна.