Ние се грижиме за вашата приватност. Затоа воведовме ефикасни механизми што спречуваат несакано душкање по вашите информации, а истовремено го прават вашиот живот полесен. Тука се скенирањето на ирисот за врвна безбедност, препознавањето на лицето за брзо отклучување на телефонот и одбранбената безбедност што го чува вашиот телефон во текот на целиот ден.

Десен профил на лице што го скенира ирисот на окото на Galaxy S8
Galaxy S8 во положба за скенирање на ирисот

Скенирање на ирисот

Шарите во вашиот ирис се единствени и карактеристични само за вас и речиси е невозможно да се повторат. Тоа значи дека потврдата со помош на ирисот е еден од најбезбедните начини вашиот телефон да остане заклучен, а вашите содржини приватни.

Илустрација на око во кругот за скенирање на ирисот
 • Илустрација на око во кругот за скенирање на ирисот
  ИРИС
 • Илустрација на фацијално препознавање
  Препознавање на лицето
 • Илустрација на отпечаток од прст
  Отпечаток од прст
 • Илустрација на шара
  Шара
 • Илустрација на лозунг
  Лозунг
 • Илустрација на PIN
  PIN

Три лесни начини за отклучување на вашиот телефон

Животот е многу полесен и поедноставен кога не мора да се мачите да запомните уште еден лозунг, уште еден PIN. Затоа Galaxy S8 и S8+ имаат три лесни начини за отклучување на вашиот телефон.

Скенирање на ирисот

Отворете со вашите очи

Подигнете го вашиот Galaxy S8 или S8+ и израмнете ги очите со двата круга на екранот за да ги скенирате своите ириси. Вашиот телефон се отклучува со поглед.

Круговите околу очите на лицето го покажуваат скенирањето на ирисот
Скенирање на ирисот

Препознавање на лицето

Отворете со вашето лице

Подигнете го вашиот телефон како да правите селфи за да ја искористите опцијата на препознавање на лицето. Тоа е брз и лесен начин да го отклучите вашиот Galaxy S8 или S8+.

 • Лицата на три различни лица препознаени за фацијално препознавање на екранот на телефонот Galaxy S8
 • Лицата на три различни лица препознаени за фацијално препознавање на екранот на телефонот Galaxy S8
 • Лицата на три различни лица препознаени за фацијално препознавање на екранот на телефонот Galaxy S8

Скенер на отпечаток од прст

Отворете со допир

Штом ќе го земете в рака својот Galaxy S8 или S8+, вашите прсти природно се поставуваат на сензорот за отпечатоци на прстите на задната страна на телефонот и телефонот се отклучува со едно едноставно движење. Пред тоа дури не мора прво ни да го разбудите вашиот телефон.

Рака што држи Galaxy S8 така за да се гледа сензорот за отпечатоци на прстите на задната страна на телефонот
Прст на провидниот сензор за отпечаток на прстите на Galaxy S8
Отпечаток од прст

Безбеден фолдер

Обезбедете ги вашите најприватни информации

Ако имате датотеки и апликации што мора да останат сосема приватни, чувајте ги во безбедниот фолдер. Штом ќе ги ставите таму, само вие може да им пристапите. Одбранбениот систем Knox на компанијата Samsung се грижи тоа засекогаш да остане така. За врвна приватност ја имате и опцијата Безбедносниот фолдер да биде видлив само за вас.

Содржина на Безбедносниот фолдер прикажана на Galaxy S8

Одбранбена безбедност со помош на чип

Samsung Knox е апсолутно безбеден и одобрен е од влади низ целиот свет. Неговото ниво на безбедност започнува на нивото на чип. Нешто што може да го направиме само ние како производители на чипови. Безбедноста на нивото на чип вклучува пет клучни слоеви на заштита што функционираат на софтверско и на хардверско ниво. Надградениот Knox 2.8 на Galaxy S8 i S8+ може нонстоп да ги заштитува вашите податоци.

На сликата се прикажани слоевите на безбедноста Knox од чипот нагоре.
Движење што прикажува сини линии околу иконата на штитот
Knox Container Илустративен слој на телефонот Galaxy S8 што прикажува KNOX Container
SE за Android Илустративен слој на телефонот Galaxy S8 што прикажува SE за Android
TIMA Илустративен слој на телефонот Galaxy S8 што прикажува TIMA
Безбедно подигнување & Сигурно подигнување Илустративен слој на телефонот Galaxy S8 што прикажува безбедно подигнување & сигурно подигнување
Хардверска основа на довербата
Илустративен слој на телефонот Galaxy S8 што прикажува хардверска основа на доверба
 • Илустративна икона што прикажува одбранбена безбедностИлустративен слој на телефонот Galaxy S8 што прикажува хардверска основа на доверба
 • Илустративна икона што прикажува заштита во реално времеЗаштита во реално време
 • Илустративна икона што прикажува хардверска енкрипцијаХардверска енкрипција
 • Илустративна икона што прикажува глобална сертификацијаГлобална сертификација

*Knox Container доаѓа како опција

*TIMA е архитектура за мерење на интегритетот заснована врз TrustZone