Naš odgovor na COVID-19

Globalnoj Samsung zajednici,

Tokom pandemije virusa COVID-19, mislimo na svakog od vas. Znamo da ova situacija na svakog od vas utiče na drugačiji način i da će COVID-19 ostaviti trajan trag na naše društvo. Uprkos ovom vremenu izazova, polažemo nade u svoju izdržljivost. Pokazujemo da kao globalna zajednica možemo da se udružimo – bez obzira na lokaciju i okolnosti – kako bismo odgovorili na jedan od najvećih izazova sa kojima smo se dosad sreli.

U ovim turbulentnim vremenima, kompanija Samsung veliki značaj pridaje brizi o svojim zaposlenima, pružanju podrške svojim klijentima i pomaganju svojim zajednicama. Odredili smo resurse za pomoć onima kojima je pomoć potrebna, ali i da bismo kao društvo u celini iz ovoga izašli jači.

Podrška našim zaposlenima širom sveta

Širom sveta formirali smo regionalne akcione timove da bismo svojim zaposlenima obezbedili resurse i informacije o najnovijim smernicama zdravstvenih institucija. Poslovna putovanja smo ograničili samo na ona od ključnog značaja za poslovanje i toplo smo preporučili zaposlenima da rade od kuće kad god je to moguće. Sem toga, tamo gde je bilo neophodno zatvorili smo neke naše pogone i prodavnice kako bismo podržali socijalno distanciranje.

Što se tiče kancelarija i pogona koji su od ključne važnosti za obezbeđivanje neophodnih proizvoda i usluga korisnicima, uveli smo zdravstvene preglede i proveru temperature pre ulaska u objekte i organizovali njihovo redovno detaljno čišćenje. Razmatramo načine da širom sveta pomognemo zaposlenima i njihovim porodicama na koje utiče tekuća pandemija.

Učinićemo sve što možemo da zaštitimo svoje ljude koji čine srž našeg poslovanja.

Opsluživanje naših dragocenih klijenata i partnera

Odnosi sa klijentima i partnerima koje smo gradili tokom proteklih 50 godina su nam izuzetno važni.

U prelasku na svakodnevni rad i učenje od kuće, podržaćemo vas i vašu porodicu proizvodima i uslugama koji će vam omogućiti da nastavite sa normalnim životom i budete povezani sa svojim voljenima. Putem sajta Samsung.com pružaćemo vam neprekidnu korisničku podršku. Korisnicima čija proizvođačka garancija ističe tokom nedostupnosti naših usluga, a zbog ograničenja koja nameće COVID-19, nudimo njeno jednomesečno produženje počev od datuma ponovne dostupnosti usluga opravke.

Uzvraćanje podrške našim zajednicama

Kompanija Samsung je od januara ove godine donirala finansijska i materijalna sredstva u iznosu od 29 miliona USD vladama i zajednicama koje su najugroženije virusom COVID-19 kako bi podržala rad njihovih zdravstvenih službi, uključujući i kupovinu medicinskih sredstava i higijenskih kompleta kao što su maske za lice. Pacijentima koji su u karantinu doniramo mobilne telefone da bismo im olakšali kontakt sa porodicom i prijateljima, a bolnicama i centrima za izolaciju bolesnika prečistače vazduha i druge aparate. Uz to, obrazovnim ustanovama doniramo tablet računare da bi deca mogla da nastave sa vanškolskim učenjem i postavljamo svoje CSR obrazovne module na internet da bi deca mogla od kuće da pristupaju bogatijem obrazovnom sadržaju.

U Južnoj Koreji, jednoj od prvih zemalja gde se virus pojavio, lokalnim vlastima smo na raspolaganje stavili objekat koji je poslužio kao centar za zbrinjavanje bolesnika u sklopu napora za ograničenje epidemije u toj zemlji. Takođe, naši timovi inženjera sarađuju sa korejskim proizvođačima maski za lice kako bi im pomogli da povećaju proizvodnju poboljšanjem logistike i proizvodnih procesa u njihovim pogonima, a u nekim slučajevima i izradom kalupa za proizvodnju maski. Zahvaljujući našim naporima, jedna od tih kompanija uspela je više nego da udvostruči svoj dnevni proizvodni kapacitet.

Nastavićemo da koristimo naše tehnologije i resurse kako bismo odgovorili na hitne potrebe onih koji se suočavaju sa pretnjom i uticajem virusa COVID-19. To se zasniva na jednom nepokolebljivom načelu kojim smo se oduvek vodili: da stvaramo tehnologije koje doprinose stvaranju boljeg globalnog društva.

Sada više nego ikad pre moramo da se udružimo, ne samo da bismo prevazišli ovaj izazov, već i da bismo zajedno bili još jači. Ovo su izazovna vremena za sve nas i nastavićemo da vas obaveštavamo u skladu sa razvojem situacije. Iskreno zahvaljujemo svim našim zaposlenima za sve što čine, a naročito za svu podršku koju pružaju jedni drugima, našim partnerima i našim klijentima.

Zahvalni smo našim klijentima, partnerima i zajednicama na vernoj podršci i obećavamo da ćemo čvrsto biti uz vas u zajedničkoj težnji da osiguramo blistavu budućnost.

Svi mi u kompaniji Samsung želimo vama, vašim porodicama i vašim prijateljima da ostanete jaki i zdravi.