Izuzetan u radu i igri

Samsung monitori visoke rezolucije su savršen izbor za svaku priliku jer prikazuju više sadržaja, daju jasniju sliku i koriste naprednije displej tehnologije. Visoka rezolucija povećava tvoje performanse bez obzira da li se radi o profesionalnim aplikacijama, multitaskingu ili igranju igara.

Na stolu je monitor na čijem ekranu se vidi ragbi utakmica. Čovek gleda u monitor, a na stolu su tableti, mobilni telefoni, slušalice, miševi, tastature, kamere, saksije sa cvećem i knjige.

Čemu visoka rezolucija?

Više sadržaja na ekranu, jasniji prikaz

Rezolucija naših WQHD monitora je 2,25 puta veća od gustine piksela Full HD monitora. Serija UHD odlikuje se gustinom piksela 4 puta većom nego Full HD. Jasniji prikaz nije jedina pogodnost visoke rezolucije: na ekranu monitora veće rezolucije može se prikazati više sadržaja.

Na ekranu je fotografija prirodnog jezera. Rezolucija ekrana se menja redosledom FHD-WQHD-UHD i omogućava gledanje šireg kadra na jednom ekranu.
Na ekranu je fotografija prirodnog jezera. Rezolucija ekrana se menja redosledom FHD-WQHD-UHD i omogućava gledanje šireg kadra na jednom ekranu.

Veća efikasnost

Visoka rezolucija ne podrazumeva samo oštre slike, već i prikaz više sadržaja istovremeno. Što je veća rezolucija, to više sadržaja se može prikazati u celini. Radi sa Excel datotekama i pregledaj veb-sadržaje uz manje skrolovanja. Photoshop i uređivanje postaju lakši uz manje zumiranja.

Na ekranu se vidi grafički program u kome se uređuje fotografija deteta u cvetnoj bašti. Rezolucija ekrana se menja redosledom FHD-WQHD-UHD i omogućava gledanje šireg kadra na jednom ekranu.
Na ekranu se vidi grafički program u kome se uređuje fotografija deteta u cvetnoj bašti. Rezolucija ekrana se menja redosledom FHD-WQHD-UHD i omogućava gledanje šireg kadra na jednom ekranu.

Visoka rezolucija je novi minimum

Sadržaji rezolucije 4k su sveprisutni. Sve slike i video snimci snimljeni mobilnim telefonima su rezolucije UHD, a internet usluge poput Netflix-a emituju filmove u rezoluciji UHD. Mnoge igre koje igramo koriste rezoluciju UHD. Uživaj u svim ovim sadržajima na monitoru visoke rezolucije, a još bolje na Samsung monitoru visoke rezolucije.

Saznaj kako da više uživaš u 4K sadržajima uz pomoć Samsung monitora visoke rezolucije. Mnogi sadržaji su konfigurisani za prikaz na takvom monitoru, kao što su filmovi i igre sa mobilnih uređaja.

Izuzetno inovativan

Samsung monitori visoke rezolucije koriste inovacije poput nove Quantum Dot tehnologije. Samsung Quantum Dot ekrani podržavaju širi spektar boja od klasičnih tehnologija slike i omogućavaju ti da uživaš u prirodnijim i životnijim slikama.

Spoj visoke rezolucije i kvantnih tačaka

Samsung vrhunski monitori visoke rezolucije poseduju još nešto osim same rezolucije. U pitanju je Quantum Dot tehnologija. Boje se prikazuju kvantnim tačkama nanometarske veličine i izuzetno su realistične i živopisne, a detalji oštriji.

Na ovoj fotografiji vidi se vatromet na noćnom nebu iznad zgrada, gde se vidi efekat tehnologije kvantnih tačaka. Na njoj se vidi i tekst koji ukazuje na poređenje rezolucije uobičajene visoke rezolucije i QLED visoke rezolucije.
Ovaj video predstavlja Quantum Dot tehniku. Ivice monitora napravljene su nakon što je ekran kombinovan sa Quantum Dot panelom. Ekran je podeljen na deo „Visoka rezolucija” niskog kvaliteta i na deo „QLED visoka rezolucija” sa prikazom visokog kvalit

Šta znači pouzdano ime?

Samsung-ovo vođstvo u izradi ekrana zasnovano je na dugotrajnom poverenju i iskustvu naših klijenata sa našim monitorima. Realno je očekivati da će vrhunski monitor visoke rezolucije koji želiš da kupiš biti marke Samsung.

Ova slika pokazuje pouzdanost Samsung monitora. Prikazana je istorija razvoja Samsung monitora i monitori za pojedine godine, a slika monitora za 2017. godinu je prikazana nešto veća. Godine 1981, prva generacija monohromatskih adapterskih monitora. Godine 1997, prvi svetski TFT-LCD monitor. Godine 2002, prvi svetski monitor sa dve šarke. Godine 2003, prvi svetski Touch of Color (ToC) monitor. Godine 2011, prvi svetski bežični centralni monitor. Godine 2012, profesionalni monitor. Godine 2014, prvi svetski zakrivljeni monitor. Godine 2017, 49-inčni superultraširoki profesionalni monitor razmere 32:9.

Prvi izbor

Samsung je najpopularniji svetski proizvođač UHD monitora četiri godine uzastopno, počev od 2014. godine.

Slika koja prikazuje Samsung monitore UE590 i UD590, najpopularnije na tržištu ultravisoke definicije (UHD) četiri godine zaredom, tekst „Br. 1” krupnim slovima i dva velika monitora. Godine 2014, UD590. Godine 2015, UD590 i UE590. Godine 2016, UD590 i UE590. Godine 2017, UD590 i UE590

* Izvor: gfk, avgust 2017, u smislu jedinične prodaje i prihoda

Izuzetno komforan

Naš režim rada Eye Saver Mode (režim koji štedi oči) smanjuje zamor očiju i pruža prijatniji doživljaj gledanja. Postolja sa podešavanjem visine, vertikalnog i bočnog okretanja i nagiba omogućavaju optimalno postavljanje monitora radi manjeg naprezanja vrata u slučaju dužeg sedenja pred ekranom.

Izuzetno brz

Samsung monitori visoke rezolucije imaju brz odziv od 1 ms (MPRT, odziv kod pokretne slike) i brzinu osvežavanja ekrana od 144 Hz radi postizanja minimalnog zamućenja pri kretanju i glatkih prelaza između kadrova. Sem toga, sasvim sigurno ćeš uživati u glatkom pregledu veb i  video sadržaja.

Superbrzi odziv osigurava neometano kretanja i prelaze.

Brzina odziva Samsung monitora od 1 ms prikazana je u poređenju sa ekranom običnog monitora. Odgovarajuće vreme je prikazano pomoću slike bicikliste. Prikazane su tekstualne oznake „Klasičan monitor” i „Monitor Samsung CHG70”.
* Neki monitori nemaju sve pobrojane funkcije.

Izuzetno funkcionalan

Samsung monitori visoke rezolucije koji imaju priključke USB tip C su multifunkcionalni. Mogu da funkcionišu kao stona čvorišta koja prikazuju sliku i pune uređaje, a uz to imaju DP, Mini DP i USB priključke.

Uz pomoć univerzalnog priključka USB tip C možeš prenositi električno napajanje, podatke i video signale između uređaja.

Na ovoj slici prikazan je priključak USB tip C, gde vod USB tip C ide od monitora do ulaza u laptop radi prenosa podataka, DP signala i napajanja, a uz to je prikazan i tekst.
* Neki monitori nemaju sve pobrojane funkcije.

Izuzetan za multitasking

Monitori visoke rezolucije imaju više prostora na ekranu od Full HD ekrana i predstavljaju idealan izbor za multitasking. Samsung Picture-By-Picture (slika pored slike) funkcija, Picture-In-Picture (slika u slici) i Easy Setting Box (lako podešavanje) omogućavaju prikaz i upravljanje većim brojem radnih površina u tren oka.

Široki ekran razmere 21:9

Ultraširoki zakrivljeni ekran pruža više prostora za velike ideje i ne zahteva postavljanje dodatnog monitora. Može ostvariti istinski besprekoran multitasking pomoću samo jednog monitora.

Prikazan je opis veoma širokog monitora koji pruža doživljaj kao da stoje dva monitora jedan do drugog. Levo su dva obična monitora i tekstualna oznaka „Klasični udvojeni monitori”, a desno slika i tekst „Monitor Samsung CH89”.

Picture-By-Picture

Tvoj multitasking postaje još tečniji uz funkciju Picture-By-Picture (slika pored slike) koja spaja dve različite ulazne slike.

Slika koja prikazuje funkciju Picture-by-Picture (slika pored slike), gde su spojena dva različita izvora slike. Levo je tekst koji označava HDMI vezu sa laptopom, a desno tekst koji označava DP vezu sa računarom.

Easy
Setting Box

Rasporedi prozore koristeći funkciju Easy Setting Box (lako podešavanje) deljenjem ekrana na manje delove.

Na slici je prikazana funkcija Easy Setting Box (lako podešavanje) koja može da se koristi za deljenje ekrana na više manjih. Levo stoji natpis „Easy Setting Box”.

Paleta monitora
visoke rezolucije

Na ovoj slici dati su prikazi i ocene Samsung monitora. Trusted Reviews ocenio je model UE850 sa 4,5 zvezdica, Digital Trends Educational's Choice ocenio je model CF791 sa 4,5 zvezdica, a ExpertReviews model CF791 sa četiri zvezdice.

Pregled

„Samsung je prevazišao sebe modelom CF791, monitorom koji ne želite da propustite” – Digital Trends

Na slici se vidi pobednička tehnologija Samsung monitora visoke definicije. Oznaka certifikata TUV 1500R i nagrada za finalistu takmičenja IDEA 2017. godine.

Nagrade

Zakrivljeni Samsung monitori visoke rezolucije poznati su po svojoj inovativnoj zakrivljenoj konstrukciji i tehnologiji okružujućeg prikaza.