Samsung HMD Odissey predstavlja najnovije Windows iskustvo mešovite realnosti

04/10/2017
Samsung Odyssey

Samsung HMD Odissey pruža izvanredan doživljaj uz Dual AMOLED ekran visoke rezolucije, polje vidljivosti od 110 stepeni, AKG slušalice i ugrađeni 6 DOF za sveobuhvatno praćenje položaja

Seul/Beograd, 4. oktobar 2017 – Samsung Electronics predstavio je, u partnerstvu sa kompanijom Microsoft, Samsung HMD Odyssey, najimpresivniji uređaj sa Windows sistemom za sadržaj mešovite stvarnosti (MR) na tržištu. Samsung HMD Odyssey je brzo i lako podesiv, a donosi premium iskustvo virtuelne stvarnosti, sa superiornim kvalitetom slike i ekranom sa najvišom rezolucijom.

“Samsung HMD Odyssey je headset visokih performansi koji, kao i svi naši proizvodi, donosi smislene inovacije u živote naših potrošača”, rekao je YG Choi, viši potpredsednik Odseka PC Business Team u kompaniji Samsung Electronics. “Dizajniran u partnerstvu s Microsoftom, Samsung HMD Odyssey vodi potrošače do same granice Windows mešovite stvarnosti, koja ih uvodi u novo iskustvo virtuelne realnosti, najbolje u ovoj industriji”.

S dvostrukim 3,5-inčnim AMOLED ekranom, Samsung HMD Odyssey donosi življe boje i dublje nijanse crne, pružajući pritom oštrije, živopisnije slike. Vidno polje od 110 stepeni omogućava korisnicima da oko sebe otkriju vrhunske doživljaje virtuelne stvarnosti.

Kada je reč o zvuku, Samsung HMD Odyssey ima sistem 360o Spatial Sound, za zvuk koji dolazi iz svih pravaca korisnikovog okruženja (complete surround), kroz premium ugrađene AKG slušalice. Korisnici mogu razgovarati i sa drugim igračima, bez potrebe za uklanjanjem slušalica, koristeći ugrađeni mikrofon.

Iskustvo Windows mešovite stvarnosti sa ovim uređajem osmišljeno je tako da korisnicima pruži najbolje iskustvo odmah nakon raspakivanja. Za razliku od tipičnih headset ekrana, nije potrebno instalirati nikakve dodatne uređaje za kretanje – dovoljno je jednostavno povezivanje sa računarom. Sa sveobuhvatnim praćenjem položaja, korisnici nisu ograničeni na jedan ograničeni prostor tokom svog doživljaja iskustva u virtuelnoj stvarnosti.

Samsung HMD Odyssey dolazi sa Six Degrees of Freedom1 (6 DOF) senzorima koji omogućavaju intuitivno i prirodno kretanje. Sa podesivim upravljačkim točkićem, Samsung HMD Odyssey je dizajniran tako da pruža udobno i podesno prianjanje.

“Uzbuđeni smo što možemo poželeti dobrodošlicu uređaju Samsung HMD Odissey u Windows porodicu uređaja za mešovitu stvarnost. Ovo je neverovatan proizvod i još jedan važan korak na putovanju mešovite stvarnosti na kojem se mi u Microsoftu nalazimo. Sa Samsungom HMD Odyssey, tim u Samsung je razvio kacigu Windows Mixed Reality koja će oduševiti naše obožavatelje koji žele uroniti u svet mešovite stvarnosti u prazničnom period”, rekao je Aleks Kipman, stručni saradnik kompanije Microsoft.

Samsung HMD Odyssey dolazi zajedno s AKG slušalicama i nizom mikrofona za glasovne komande i dva kontrolora pokreta. Biće dostupan kasnije ove godine u SAD-u, Kini, Koreji, Brazilu i Hong Kongu, a prednarudžbine samo za SAD su počele 3.oktobra.

Za više informacija o Samsung HMD Odyssey, posetite

http://www.samsungmobilepress.com, news.samsung.com/galaxy ili www.samsung.com.

 

*Sve funkcionalnosti, opcije, specifikacije i druge informacije o proizvodu navedene u ovom dokumentu, uključujući, ali se ne ograničavajući na dobrobiti, dizajn, cenu, komponente, performanse, dostupnost i mogućnosti proizvoda podležu promeni bez obaveštenja ili obaveza.

Specifikacije Samsung HMD Odyssey

Samsung HMD Odyssey (headset)

Platforma

Windows Mixed Reality (platforma mešovite stvarnosti)

Ekran           

Dual 3.5” AMOLED

1.440 x 1.600 @90/60Hz

Interfejs

HDMI2.0 + USB 3.0 kabl vezan za interfejs (4m dužina)

Objektiv

Pojedinačni Fresnel

Vidno polje

Φ66, FOV 110º, 6.7X

IPD

opseg od 60-72 mm

Kamera

6 DOF kamera x 2

Senzor

Merač ubrzanja (6 osa)|Žirometar (6 osa)|

Kompas (3 ose)|Senzor blizine| IPD senzor

Akustika

Podrška za 2 mikrofona | Cortana|Ugrađene AKG slušalice

Kontrole i funkcija

Podešavanje jačine zvuka i IPD

Dimenzije

202 mm (š) x 131,5 mm (d) x 111 mm (v)

Težina

645g

Samsung HMD Odyssey (kontroler)

Kontrole i funkcija

Tačped (koji se može kliknuti), taster za meni za Windows/taster za uključivanje kontrolera, okidač, džojstik za palac, svetlo pokazivača

Senzor

Merač ubrzanja (6 osa)|Žirometar (6 osa)|

Kompas (3 ose)

Baterija

AAA baterije x 2ea

Dimenzije

154,2 x 119,1 x 119,1mm

Težina

160g

 

[1] 6 DOF se odnosi na stepene slobode kretanja u trodimenzionalnom prostoru. Za razliku od mnogih VR kontrolera koji prepoznaju 3 ose, 6 DOF vam daje slobodu da se krećete napred i nazad, levo i desno, gore i dole, kao i da se rotirate u sve tri prostorne ose.