Izaberi svoju lokaciju i jezik.
Globalne vesti

Čak pet moćnih, novih uređaja kompanije Samsung

22/07/2020

Inovativnost, agilnost i brojna partnerstva ključni u novoj eri tehnologije

Beograd, 22. jul 2020. godine – Na predstojećem Galaxy Unpacked događaju, Samsung će predstaviti čak pet nesvakidašnjih uređaja, kao deo nove tehnološke ere pod nazivom Next Normal (Novo normalno), najavio je u blog objavi TM Roh, predsednik i direktor za razvoj i istraživanje u odeljenju za IT i mobilne komunikacije u kompaniji Samsung Electronics. Nova era mobilne tehnologije u potpunosti prati okolnosti Novog normalnog, jer ostati povezan i funkcionalan postaje sastavni deo novonastale svakodnevice. Stoga će se ovo novo razdoblje razvijati u tri strateška smera: inovativnost na polju tehnologije, otvorena saradnja sa partnerima i agilnost uređaja prilagođenih ubrzanom načinu života.

 

„Ovi uređaji rezultat su naše vizije da korisnicima pružimo nova i drugačija iskustva, kao i besprekornu funkcionalnost i postojanost – na poslu ili u slobodno vreme, kod kuće ili van nje. Novo normalno korisnicima omogućava da u potpunosti iskoriste svoje uređaje, nudeći nove oblike povezivanja, rada i komunikacije“, rekao je TM Roh, dajući jasnu naznaku o kakvim uređajima je reč.

 

Šest meseci inovacija

TM Roh preuzeo je vođstvo nad odeljenjem za mobilne komunikacije pre šest meseci, donevši  svežinu i inovativnost u pogledu novih tehnologija, sa velikim ulaganjima na polju istraživanja i razvoja, ali i implementacije 5G mreže. „Od preklopnih telefona do 5G mreže, korisnicima neprestano nudimo nove oblike tehnologija. Veoma sam uzbuđen da vidim naše inovacije u praksi, jer tek onda kada menjaju kvalitet života na bolje, one pokazuju svoju pravu vrednost“, objasnio je TM Roh.

 

Brojne saradnje sa partnerima

U svom blogu, TM Roh podseća i na saradnju Samsunga sa mnogobrojnim partnerima, koja je rezultirala novim mogućnostima. „Izuzetno cenim moć naše partnerske mreže. Oduvek sam verovao da zajednički možemo da stvaramo inovacije koje nude vrhunsko korisničko iskustvo“, istakao je Roh. Među partnerima nalaze se kompanije kao što su Google, Microsoft, Netflix i Spotify, što je znatno olakšalo sinhronizaciju Samsung uređaja sa računarima i unapredilo kvalitet video poziva, za bolji osećaj povezanosti tokom trenutne epidemiološke situacije.

 

Agilnost kao ključ

TM Roh je u svojoj objavi naglasio i važnost uređaja u kontekstu brze svakodnevice, gde je korisniku iznad svega potrebna agilnost. „Ovi uređaji prilagođeni su za rad, igru i multitasking, lako se uklapajući u različite životne stilove. Ovakav strateški pristup doneo nam je potpuno nov pogled na tehnologiju“, zaključio je Roh.

 

Samsung Unpacked, na kojem će biti predstavljeno pet najnovijih uređaja, održaće se 5. avgusta 2020. godine, prenosom uživo iz Južne Koreje. Praćenje događaja biće omogućeno putem linka