Novi inovativni SUHD televizor

10/01/2015

SUHD TV dolazi sa Samsungovom displej tehnologijom, SUHD re-mastering mehanizmom i Smart TV funkcijama koje pokreće Tizen

Novi inovativni SUHD televizo

Predstavljamo vam novu liniju SUHD televizora koji postavljaju nove standarde na planu UHD sadržaja i podižu iskustvo gledanja na novi nivo. Inovativni SUHD TV prevazilazi ograničenja prethodnih displeja i nudi superiorni kvalitet slike sa neverovatnim kontrastom, odličnu osvetljenost i boje.

Samsungovi SUHD TV uređaji poseduju čitav niz novih funkcija. SUHD re-mastering mehanizam nudi potpuno novo iskustvo gledanja uz elegantni zakrivljeni dizajn, a Smart TV funkcije sada pokreće Tizen koji gledaocima omogućava lak pristup omiljenim sadržajima.

„Naše inovativno nasleđe i duh nastavljaju da pomeraju granice kućne zabave ka novim mogućnostima“, izjavio je H. S. Kim, predsednik poslovne jedinice za vizuelni displej u kompaniji Samsung Electronics. „Bez obzira na izvor sadržaja, Samsung pruža vodeći kvalitet slike u industriji i nastaviće to da čini sa svojim SUHD televizorima.“

Samsung SUHD televizori predstavljaju revolucinarni korak napred na planu kontrasta, osvetljenosti, reprodukcije boje i detalja za superiorni kvalitet slike, koristeći Samsungovu ekološku nano-kristalnu tehnologiju i inteligentan SUHD mehanizam za re-mastering kvalitet slike. Nano-kristalni poluprovodnik SUHD TV-a prenosi različite boje svetla zavisno od veličine, pri čemu pruža najčistije boje i najveću svetlosnu efikasnost današnjice. Ova tehnologija proizvodi širok spektar preciznijih boja i korisnicima pruža 64 puta više boje od konvencionalnih televizora. SUHD re-mastering mehanizam automatski analizira osvetljenost slika kako bi na minimum sveo dodatanu potrošnju struje uz vrhunske nivoe kontrasta, proizvodeći slike sa tamnijim crnim nijansama i povećanom osvetljenošću za 2.5 puta od konvencionalnih televizora i dvostruko više tačaka za prilagođavanje boja od najpreciznijeg displeja.

Samsung je nedavno uspostavio partnerstvo sa Fox Innovation Lab za re-mastering više scena iz filma koji je dobio visoke ocene kritike, Egzodus Ridlija Skota, posebno za SUHD TV. Rezultat je bio spektakularan, sa mnogo živopisnijim bojama i vernim scenama.

Koristeći ideje iz savremene umetnosti i arhitekture, Samsungovi modeli su dizajnirani i unapređeni zahvaljujući modernim i minimalističkim idejama. Tako će Samsung SUHD TV JS9500 imati Samsungov Chamfer dizajn okvira koji daje više dubine TV ekranu, a elegantan okvir čini i da TV izgleda kao umetničko delo kada se postavi na zid. Model SUHD TV JS900 ima nežni Shiring dizajn sa teksturom na pozadini.

Novina u 2015. godini je da će svi Samsungovi Smart TV uređaji, uključujući novi SUHD TV, koristiti Tizen, otvorenu platformu koja podržava vebstandard za programiranje TV aplikacije. Ova Samsungova platforma ima mnogo novih funkcija i veći izbor sadržaja. Neke od njih su: novi Smart Hub, opcija Quick Connect, mogućnost gledanja TV programa provajdera Amazon, Comcast, DIRECTV, M-GO, Samsung Sports Live, Milk Video i Brifing na TV-u (Samsung Smart televizori sada mogu da budu ponašaju kao alarmi i sinhronizuju se sa Samsungovim mobilnim uređajima, pri čemu se uključuju i prikazuju važne informacije kao što su tačno vreme, dnevna vremenska prognoza i vaš raspored na velikom ekranu.

Samsung će ponuditi tri nove serije SUHD TV-a – JS9500, JS9000 i JS8500 – u devet veličina ekrana, od 48 do 88 inča.