Samsung predstavio Galaxy TabPro S, 2-u-1 tablet uređaj sa Windows 10 operativnim sistemom

06/01/2016

Vrhunski tablet omogućava potpunu funkcionalnost PC notebook računara i nudi najproduktivnije iskustvo rada u pokretu

Samsung predstavio Galaxy TabPro S, 2-u-1 tablet uređaj sa Windows 10 operativnim sistemom
Samsung predstavio Galaxy TabPro S, 2-u-1 tablet uređaj sa Windows 10 operativnim sistemom Samsung predstavio Galaxy TabPro S, 2-u-1 tablet uređaj sa Windows 10 operativnim sistemom

Las Vegas/Beograd - 6. januar 2016. – Samsung je na sajmu CES 2016. predstavio Galaxy TabPro S, koji spaja Samsungovu tehnologiju svetske klase i Majkrosoftov Windows 10 operativni sistem u jedan vrhunski tablet. Integracijom najpopularnijih funkcija laptop i tablet uređaja, korisnici sada imaju pristup potpunoj funkcionalnosti PC notebook računara u lakom tabletu za najproduktivnije iskustvo rada u pokretu.

“Galaxy TabPro S donosi ravnotežu najboljih osobina Samsungovog Galaxy Tab uređaja sa bogatstvom funkcija Windows 10 operativnog sistema za najnaprednije iskustvo korišćenja tableta dostupno na tržištu", izjavio je Dong Đin Ko, predsednik i šef Divizije mobilnih komunikacija u kompaniji Samsung Electronics. "Izrazito smo uzbuđeni što sarađujemo sa Majkrosoftom kako bismo obezbedili 2-u-1 tablet koji zaista omogućava ljudima da uživaju u produktivnosti i povezivanju na najvažnije načine, kroz jednu mobilnu stanicu dizajniranu za sve namene.

Galaxy TabPro S odgovara na potrebe visoko efikasnih korisnika koji traže način da svoju produktivnost kod kuće, na poslu ili u pokretu dovedu do najvišeg mogućeg nivoa. Tablet donosi potpunu funkcionalnost PC uređaja, sa Windows 10 Home ili Windows 10 Pro za poslovne korisnike, tako da individualni i poslovni korisnici mogu da uživaju u svim odlikama i funkcijama Windows 10 operativnog sistema, kao i u kompatibilnosti sa njihovom postojećom IT infrastrukturom.

Debljine samo 6,3 milimetra i mase od samo 693 grama, Galaxy TabPro S je dizajniran tako da je lako nosiv. Poklopac sa tastaturom regularne veličine, koji dolazi zajedno s uređajem, dodatno unapređuje njegovu upotrebljivost. Fleksibilna šarka koja drži tastaturu omogućava optimalan dvostruki ugao gledanja za najjasniju sliku u bilo kakvim okolnostima. Uz to, Pogo priključak Galaxy TabProS tastature eliminiše potrebu za uparivanjem ili odvojenim punjenjem. Taktilni miš (trackpad) omogućavajući laku kontrolu.

Donoseći prvi Super AMOLED ekran za Windows na tržište, Galaxy TabPro S odlikuje se ekranom koji omogućava “multitouch” kontrolu sa dubljim kontrastom boja, sa 94 procenta prirodnih tonova, kako bi prikazao realistične boje i preciznije detalje, donoseći najbolji doživljaj uživanja u vizuelnim sadržajima u svojoj klasi. Lagani, 12-inčni AMOLED ekran sa ekonomičnom potrošnjom energije omogućava korisnicima da uživaju u video igrama, filmovima i drugim popularnim vidovima zabave sa bojama koje su jasnije i preciznije nego ikada do sad.

Galaxy TabPro S donosi naprednu Samsungovu tehnologiju kojom povećava performanse i ekonomičnost potrošnje do maksimuma. Ovo je prvi tablet sa Windows operativnim sistemom koji podržava LTE Cat 6 za najbrže i najnaprednije iskustvo povezivanja. Sa poboljšanim funkcijama brzog punjenja, baterija Galaxy TabPro S uređaja može potpuno da se napuni za samo 2,5 časa, a nudi čak do 10,5 trajanja baterije* za celodnevnu upotrebu. Kako bi obezbedio moćne performanse, Galaxy TabPro S opremljen je najnovijom generacijom Intel Core M procesora, dizajniranih za 2-u-1 tablet uređaje bez ventilatora, koji se odlikuju potrošnjom od samo 4,5 W kako bi se eliminisala buka i efikasnost povećala na najveću moguću meru.

Za više informacija o ovom saopštenju, uključujući fotografije i srodne članke u Samsung Newsroom redakciji, molimo vas da posetite news.samsung.com/global/samsung-unveils-galaxy-tabpro-s-2-in-1-tablet-with-windows-10-optimized-for-productivity-and-the-best-in-mobility ili www.samsungmobilepress.com


Specifikacije Galaxy TabPro S uređaja


OS

Windows 10 Home, Windows 10 Pro

Mreža

LTE Cat.6 **

AP

Intel Core M procesor šeste generacije (Dual Core 2,2GHz)

Ekran

12” 2160x1440 Super AMOLED

Kamera

5MP AF(zadnja), 5MP (prednja)

Video

MP4, 3GP, WMV, ASF, AVI, MKV

Audio

MP3, AAC, WAV, WMA, AMR, FLAC

Povezivanje

Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac MIMO, Wi-Fi Direct, NFC, Bluetooth4.1

GPS

GPS, GLONASS

Senzor

Akcelerometar, Halov senzor, svetlosni senzor

Memorija

4GB (RAM), 128GB/ 256GB SSD

Dimenzije/masa

290,3 x 198,8 x 6,3 mm, 693 g (Wi-Fi), 696 g (LTE)

Baterija

5.200mAh (39,5W, 7,6V)

*Trajanje baterije se zasniva na internom testiranju koje je sproveo Samsung. Rezultati mogu da variraju u zavisnosti od načina upotrebe