Welcome to the
!
Please enjoy our special offers for you
Lokalne vesti

Grejanje i hlađenje bez strujanja vazduha: Samsung Wind-Free™ Deluxe

04/08/2020

Beograd, 27. jul 2020. godine – Kompanija Samsung Electronics Air Conditioner Europe B.V. (SEACE) zvanično je predstavila novi model zidnih klima uređaja Wind-Free™ Deluxe, sa jedinstvenom tehnologijom hlađenja i funkcijama za pametno upravljanje. Kada se radi o VRF sistemima (sistemi promenljivih fluida), Samsung proširuje svoju liniju zidnih jedinica na srednje i velike privredne objekte, poput hotela i poslovnih zgrada, dok Wind-Free™ Deluxe tehnologija u EHS toplotnim pumpama (sistem ekonomičnog grejanja) omogućava uspostavljanje sveobuhvatnog rešenja za grejanje i hlađenje stambenih prostora.  

 

„Predstavljanjem nove linije Samsung klima uređaja ranije ove godine, ojačali smo svoju ulogu predvodnika na tržištu inovativnih proizvoda za hlađenje i grejanje. Međutim, naš cilj oduvek je bio da Wind-Free™ tehnologiju učinimo dostupnom široj javnosti, a uz najnoviji Deluxe model u mogućnosti smo da tako nešto i ostvarimo“, istakao je Xavier Feys, potpredsednik sektora pretprodaje, razvoja poslovanja i korisničkih usluga u SEACE.

 

Inovativna tehnologija hlađenja

 

Wind-Free™ Deluxe je, slično zidnim modelima za stambene primene, opremljen jedinstvenom tehnologijom koja dom čini znatno prijatnijim i udobnijim, uz pomoć više hiljada mikroskopski sitnih otvora za ujednačenu distribuciju svežeg vazduha. Pri korišćenju Wind-Free™ režima, vazduh se tiho i lagano distribuira, čime se stvara „okruženje bez strujanja vazduha“[1].   

 

Pametan rad

 

Upravljanje Wind-Free™ Deluxe tehnologijom odvija se preko žičanih ili bežičnih jedinica, opremljenih unapređenim funkcijama za regulaciju unutrašnjeg vazduha. Takođe, moguće je i daljinsko rukovanje jedinicom i njen nadzor putem aplikacije SmartThings, kao i Bixby[2] glasovnih komandi, što korisnicima omogućava da uključuju i isključuju klima uređaj, biraju željeni režim hlađenja, zakazuju izvršavanje radnji i nadgledaju potrošnju struje.

 

Jednostavna montaža

 

Uz nosač sa točkićima, za koji su potrebna samo dva šrafa, nova Wind-Free™ Deluxe jedinica konstruisana je tako da montaža i servisiranje budu još lakši i brži  u odnosu na uobičajene zidne modele. Rezultat je čak 45 odsto kraće vreme montaže nego kod konvencionalnih modela[3]. Osim toga, zahvaljujući vazdušnim filterima postavljenim sa spoljne strane, servisiranje se može obaviti bez otvaranja jedinice.

 

TDM Plus

 

U sklopu asortimana EHS moguće je kombinovati Wind-Free™ Deluxe sa sistemom TDM Plus, koji kombinuje sisteme vazduh-voda (A2W) i vazduh-vazduh (A2A), pružajući sveobuhvatno rešenje za klimatizaciju doma. Mogu se koristiti tokom čitave godine za hlađenje, kao i podno i radijatorsko grejanje. Takođe, moguće je maksimalno iskoristiti potencijal sistema povezivanjem na pametnu mrežu ili solarne panele.

 

Paleta proizvoda

 

Modeli Wind-Free™ Deluxe kompanije Samsung dostupni su u varijantama VRF (promenljivi protok fluida) i kao sistem ekonomičnog grejanja EHS.
 

-        Kapacitet jedinica VRF dostupan je u rasponu od 1,5 do 8,2 kW i može se nabaviti sa kompletnim elektronskim ekspanzionim ventilom (EEV) ili bez njega.
 

-        Kapacitet jedinica EHS dostupan je u rasponu od 1,5 do 8,2 kW i može se nabaviti samo sa kompletnim elektronskim ekspanzionim ventilom (EEV).
 

-        Raspoloživost paleta proizvoda može se razlikovati na lokalnim tržištima.

 

 

 

[1] ASHRAE (Američko udruženje inženjera za rashladne, grejne i sisteme za klimatizaciju) definiše „okruženje bez strujanja vazduha” kao okruženje u kome je brzina vazdušne struje bez prisustva hladnog istrujavanja niža od 0,15 m/s.

 

[2] Neophodna je Wi-Fi veza i nalog u aplikaciji Samsung SmartThings. Wi-Fi oprema naručuje se zasebno. Neophodan je iOS 10.0 ili noviji, odnosno Android 5.0 ili noviji. Mogu biti potrebni dodatni uslovi radi korišćenja aplikacije SmartThings u srednjim i većim poslovnim zgradama. Dostupnost opisanih funkcija može zavisiti od izvedbe sistema. Glasovne komande Bixby podržavaju engleski (US, UK, indijski), kineski, korejski, francuski, nemački, italijanski, portugalski i španski jezik.

 

[3] Testirano upoređivanjem modela AM022TNVDKHEU sa konvencionalnim modelom Samsung AM022JNVDKHEU pod specifičnim uslovima. U zavisnosti od specifičnih uslova i upotrebe moguća su odstupanja.

Grejanje i hlađenje bez strujanja vazduha: Samsung Wind-Free™ Deluxe Grejanje i hlađenje bez strujanja vazduha: Samsung Wind-Free™ Deluxe