Samsung istražio: Evropljani potroše sedam dana godišnje putujući na posao

19/12/2014

45 minuta dnevno izgubi se na dnevne migracije

Samsung istrazio Evropljani potrose sedam dana godisnje putujuci na posao

 

Svaki dan milion ljudi u Evropi se probudi, ustane iz kreveta, obuče i krene na posao. Evropljani prosečno troše nešto manje od 45 minuta putujući svaki dan na posao i s posla, što znači da provedu više od sedam punih dana putujući svake godine, dokazalo je nedavno istraživanje koje je sproveo Samsung Electronics.

Kako dani postaju sve kraći a zimsko vreme postavlja svoje uslove, od 40 posto evropskih putnika koji redovno koriste javni gradski prevoz za dnevne obveze, gotovo pola je u potrazi za inovativnim načinima kako bi ovo „neproduktivno" vreme pretvorili u nešto što bi ih ispunilo i pomoglo, da učine ova svakodnevna putovanja zanimljivijim.

Istraživanje koje je proveo Samsung Mobile Europe utvrdilo je da se prosečno putovanje s posla i nazad znatno razlikuje širom Evrope. Belgijanci su tako zabeležili najduže putovanje, svakodnevno putujući 52 minuta i 48 sekundi, u poređenju sa radnicima u Velikoj Britaniji koji su zabeležili najkraće dnevno putovanje od 36 minuta i 53 sekunde.

 

PROSEČNO UTROŠENO VREME PUTOVANJA ZA SVAKU EVROPSKU ZEMLJU:

Belgija: 52,80 minuta

Italija: 51,89 minuta

Španija: 51,63 minuta

Grčka: 49,40 minuta

Austrija: 47,51 minuta

Holandija: 42,50 minuta

Švajcarska: 42,36 minuta

Poljska: 41,86 minuta

Portugal: 41,80 minuta

Rumunija: 41,36 minuta

Nemačka: 39,62 minuta

Velika Britanija: 36,88 minuta
 
Većina putnika redovno koristi automobil (61%). Nešto više od deset posto ispitanika služi se biciklom kao omiljenim prevoznim sredstvom dok 20 posto na posao ide peške. Broj pešaka se u zimskim mesecima znatno smanjuje, kako zbog lošijih vremenskih uslova sve više zaposlenih koristi javni gradski prevoz. 23 posto Belgijanaca i 23 posto Italijana najviše voli da putuje vozom, dok 37 posto poljskih putnika preferira autobus.

Kako bi svoje putovanje na posao i s posla učinili zanimljivijim, 64 posto Europljana uglavnom sluša muziku, dok ostatak provodi vreme gledajući prolaznike ili ne radeći apsolutno ništa.

S više od 150 miliona putnika koji dnevno putuju na posao i s posla, ukupan broj dana izgubljenih na prevoz brzo prerasta u godine izgubljenog vremena. Kada bi se izračunao ukupan broj sati potrošenih na prevoz došli bismo do brojke od 13.000 godina izgubljenog vremena.

Moderni putnici nisu baš bili zainteresovani za tehnologiju koja bi ih zabavljala tokom putovanja pa samo manji deo putnika, tačnije dva procenta koristi tablete a čak se tri posto putnika služi laptopovima za vreme 45-minutne dnevne vožnje.

Sada se, više nego ikada, putnicima nudi prilika da u potpunosti iskoriste vreme koje korisnici provedu putujući na posao i s posla, upotpunjujući ga sa zabavnim sadržajem.

Samsung je za novi Galaxy Tab S sklopio partnerstvo s kompanijama poput Netflixa, Deezera i Marvela, kako bi udovoljio različitim vrstama zabave koju putnici vole. Super AMOLED, najbolji ekran na tržištu, obogaćuje život bojama i sadržajem, tako da putnici mogu gledati apsolutno sve, od romantične komedije do blockbustera iz svojih mesta u prevozu te tako pretvaraju svoje putovanje u nešto čemu se svakodnevno raduju.

Galaxy Tab S je najtanji i najlakši dosadašnji Samsung tablet, koji objedinjuje poslednju generaciju uređaja sa širokim izborom sadržaja koji putnicima omogućava zabavu bez premca. Galaxy Tab S je, takođe, opremljen naprednim alatima za produktivnost koji korisnicima olakšavaju obavljanje više zadataka istovremeno. Usto, Galaxy Tab S zadržava prenosni dizajn sa izuzetnom slobodom, zahvaljujući izuzetno štedljivom načinu rada koji omogućava sate uživanja u zabavi, bez brige o pražnjenju baterije.

Ovaj divan uređaj predstavlja savršeni dodatak bilo kojem zimskom putovanju a bogate boje omogućuju putnicima da za vreme putovanja na posao i sa posla urone u potpuno drugi svet, u kojem neće mariti za vreme putovanja tj. kašnjenja (29 posto), velik broj putnika (16 posto) i glasne ljude (17 posto). Činjenica je da saobraćajne gužve (46 posto), spori vozači (37 posto) i vozači koji često menjaju trake (28 posto) predstavljaju bolne tačke vozačima.

Please input News Image