Samsung objavio ažurirano uputstvo za korisnike Galaxy Note7

10/09/2016

Seul/Beograd, 10. septembar 2016. 

Pre samo nedelju dana, Samsung je najavio globalni program zamene uređaja Galaxy Note7, kao meru predustrožnosti zbog problema sa baterijom. Od tog trenutka intenzivno radimo kako bismo ubrzali isporuku novih uređaja i završili program zamene, uz istovremeno smanjenje bilo kakve nelagodnosti za naše korisnike.

U toku prošle nedelje, uočili smo da se među našim korisnicima pojavila zabrinutost i zato želimo da naglasimo važnost zamene proizvoda.

„Naš ključni prioritet je bezbednost korisnika. Molimo naše korisnike da isključe svoje Galaxy Note7 uređaje i da ih zamene u najkraćem mogućem roku“ izjavio je DJ Koh, predsednik Divizije mobilnih komunikacija u kompaniji Samsung Electronics.„Ubrzavamo isporuku novih uređaja kako bi oni bili isporučeni kroz program zamene na najpraktičniji mogući način, uz poštovanje važeće regulative. Iskreno se zahvaljujemo našim kupcima na razumevanju i strpljenju.“

Iako je broj prijavljenih incidenata vrlo mali, Samsung ulaže značajne napore kako bi korisnicima osigurao neophodnu podršku. Samsung je identifikovao seriju uređaja kod koje se pojavljuje problem i prekinuo prodaju i isporuku tih uređaja. Korisnici Galaxy Note7 uređaja u Europi se savetuju da isključe uređaje i da ih u što kraćem roku dostave na mesto kupovine.

Kupci Galaxy Note7 se savetuju da za dalje informacije posete http://www.samsung.com/rs/note7exchange/ ili pozovu centar podrške za proizvode i kupce, na telefon 011 321 68 99.

Test