Pogodan za celu porodicu: Samsung predstavlja Galaxy Tab A 10.5”

02/08/2018
novi tab a 10.5

Seul/Beograd, 1. avgust 2018. – Kompanija Samsung predstavila je Samsung Galaxy Tab A 10.5’’, novi tablet osmišljen da omogući zabavu čitavoj porodici, kod kuće i u pokretu. 

Opremljen novim zabavnim opcijama, pogodnim za porodičnu upotrebu i unapređenim audio i vizuelnim karakteristikama, Galaxy Tab A 10.5’’ je idealan za uživanje u omiljenim filmovima ili serijama, kod kuće ili van nje. Uz dodatne funkcije povezivanja, kao što je Samsungova SmartThings platforma, upravljanje domom postaje lakše, gde god se nalazili. 

“Ponosni smo što možemo da najavimo najnoviji Galaxy Tab A 10.5’’, koji donosi Samsungov inovativni dizajn u jednom uređaju idealnom za celu porodicu”, rekao je DJ Koh, predsednik i generalni direktor Divizije za IT i mobilne komunikacije kompanije Samsung Electronics. “Osveženog dizajna, sa unapređenim roditeljskim kontrolama i novim mogućnostima povezivanja unutar doma, Galaxy Tab A 10.5’’ je idealan za moderno domaćinstvo.” 

Osmišljen za svakog člana porodice, Galaxy Tab A 10.5 nudi uživanje u zabavnim sadržajima, uz funkcije koje će jednostavno koristiti i deca i roditelji, omogućavajući pravo iskustvo porodične zabave. Na ovom uređaju, prijatelji i porodica mogu zajedno da gledaju filmove, igraju igrice, slušaju muziku ili pretražuju sadržaje na ekranu od 10,5 inča, sa razmerom u odnosu 16:10 i tankim okvirima. Četvorostruki (quad) zvučnici ugrađeni su u svaki ugao tableta za autentičan 3D zvuk, uz audio podršku koju pruža Dolby Atmos. 

Samsung Galaxy Tab A 10.5’’ takođe omogućava roditeljima da imaju kontrolu nad sadržajem i vremenom upotrebe, kroz program rada za decu (Kids Mode). Kids Mode je interfejs kompanije Samsung namenjen deci, dizajniran tako da i učenje i uživanje u zabavnim sadržajima budu jednostavni, bezbedni i zabavni. Ovaj program rada ima dečiji pretraživač, funkciju Galaxy za decu (Galaxy for Kids) i osam aplikacija najpoznatijih proizvođača porodičnih zabavnih sadržaja, uključujuči LEGO Batman i Ninjago, namenjenih deci. Roditelji takođe mogu da koriste program rada za više korisnika (Multi User Mode) na uređaju Tab A 10.5’’ kako bi kreirali različite korisničke naloge na istom uređaju. Na taj način, mogu kreirati jedan nalog za sebe, a drugi za decu, kako bi dobili veću funkcionalnost istog tableta. 

Upravljanje porodičnim aktivnostima i uređajima u domu nikada nije bilo lakše nego pomoću Samsung Galaxy Tab A 10.5’’ i njegovih unapređenih funkcija povezivanja. Samsungova stalno uključena oglasna tabla (Always On Daily Board) donosi integrisane svakodnevne informacije u okviru jednostavnog pregleda prikazanog na aplikaciji koja je kućni kontrolni centar. Ovaj pregled obuhvata sat, kalendar, kao i digitalnu biblioteku fotografija. Korisnicima je sada lakše da kontrolišu i okruženje u svom domu, preko svog porodičnog tableta Galaxy Tab A 10.5’’ i njegove SmartThings aplikacije. Kućne uređaje koji su povezani na SmartThings Cloud servis moguće je sada kontrolisati pomoću jednostavnog dodira dugmeta. Bez obzira na to da li pripremate svoj dom za odlazak na spavanje ili vam je potrebno da podignete unutrašnju temperaturu tokom kišnog dana, pametne kontrole funkcija unutar doma olakšavaju vam kontrolu nad vašim domom, povezanim na internet stvari (IoT).1

Samsung Galaxy Tab A 10.5’’ Specifikacije proizvoda 

Ekran

10,5” WUXGA (1920x1200) TFT LCD

Čipset

Qualcomm® Snapdragon™ 450 Octa Core (1,8GHz) (sa osam jezgara)

Podrška za lte

LTE Cat.6

Memorija

3GB + 32GB, microSD do 400GB

Kamera

8MP AF + 5MP sa blicom

Portovi

USB 2.0 (Tip C)

Senzori

Merač ubrzanja, kompas, žiroskop, RGB senzor, Halov senzor

Bežično povezivanje

Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Wi-Fi Direct, Bluetooth® 4.2

GPS

GPS + GLONASS + BeiDou

Dimenzije, težina

260,0 x 161,1 x 8,0

529g (Wi-Fi), 534g (LTE)

Kapacitet baterije

7.300mAh

OS/upgrade

Android 8.1

Video

Snimanje: FHD @ 30fps

Reprodukcija: FHD @ 60fps