Uživajte u svakom trenutku uz Samsung Galaxy A9

11/10/2018
Galaxy A9 crni roze plavi zadnja strana

Inovativna zadnja četvorostruka kamera, pouzdana baterija, prvoklasni dizajn i moćne nove funkcije za izuzetne performanse koje traju ceo dan, čine ovaj uređaj idealnim za one koji znaju šta hoće i ne ustručavaju se da se oko toga i potrude.

Beograd – 11. oktobar 2018. – Samsung Galaxy A9, napravljen za one koji vole da istražuju i uhvate svaki trenutak, prvi put na svetu predstavlja četvorostruku zadnju kameru. Novi pametni telefon kompanije Samsung dolazi sa nizom inovativnih funkcija. Uređaj će biti dostupan u Srbiji u drugoj polovini  novembra.

Galaxy A9 osmišljen je za one koji znaju šta hoće i ne ustručavaju se da se oko toga i potrude. Bez obzira na to da li je reč o snimanju avanturističkog selfija ili ultimativnog panoramskog snimka, Galaxy A9 je savršen partner za beleženje i deljenje svakodnevnih avantura.

“Mi zaista razumemo potrebu za stvarnim inovacijama u dinamičnom svetu koji pokreće vizuelna komunikacija,” rekao je DJ Koh, predsednik i generalni direktor Divizije za IT i mobilne komunikacije kompanije Samsung Electronics. “Nadograđujući našu tradiciju u oblasti razvoja kamera za mobilne telefone, predstavljamo sledeću generaciju tehnologije u okviru cele Galaxy serije uređaja. Želimo da što većem broju korisnika omogućimo vrhunske inovacije. Drago nam je što to obećanje možemo da ispunimo, i što prvi put predstavljamo vodeću tehnologiju kamera za telefone na uređaju Galaxy A9”.

U svetu u kome su svi stalno povezani i u kome se momenti i sećanja, od onih svakodnevnih do onih koji se dešavaju samo jednom u životu, beleže i dele u trenutku, pametni telefon je korisnicima postao mnogo više od prostog telefona. Zato je Galaxy A9 pun Samsungovih najboljih inovacija u oblasti kamera, kako bi omogućio svim korisnicima da postignu više i svaki dan otkriju neke nove mogućnosti.

Inovativna zadnja kamera sa četiri objektiva omogućava korisniku da bez napora snimi dinamične fotografije.

  • Dvostruko optičko uveličanje donosi detaljne snimke u gro planu, čak i iz daleka.

  • Ultra širokim objektivom moguće je praviti profesionalne fotografije uz opciju za optimizaciju scene. Pomoću funkcije veštačke inteligencije koja omogućava prepoznavanje scena, kamera je pametnija i u stanju da identifikuje ono što korisnik snima i shodno tome prilagodi podešavanja obezbeđujući istog trenutka najbolju moguću fotografiju.

  • Sa dubinskim objektivom moguće je ručno podešavanje dubine polja fotografije i izoštravanje predmeta fotografije za neverovatne slike koje izgledaju kao da ih je slikao profesionalac.

  • Sa glavnim objektivom od 24 MP fotografije su jasne i živopisne, kako pri uslovima jake svetlosti tako i pri niskoj osvetljenosti, u bilo koje doba dana.

Pouzdana baterija od 3.800mAh[1] donosi život bez ograničenja i uživanje u dugotrajnim performansama Galaxy A9. Korisnik može bez ograničenja da zabeleži sve što želi, da čuva više, a briše manje sa memorijom Galaxy A9 uređaja od 128 GB i mogućnošću proširenja do 512 GB.

Dizajnirane da pojednostave život, funkcije Galaxy A9 kao što su Bixby[2], Samsung Pay[3] i Samsung Health omogućavaju korisniku da iskoristi mnoge dobrobiti koje Galaxy A9 nudi a koje se odnose na mogućnost istovremenog obavljanja više različitih zadataka, uključujući i aplikaciju App Pair.

Nastavljajući Samsungovu tradiciju prvoklasnog dizajna, Galaxy A9 je dostupan u tri jedinstvene boje: crna, plava i ružičasta[4], sa elegantnim ergonomskim dizajnom koji savršeno staje u jednu ruku i 3D zakrivljenom staklenom zadnjom maskom za vrhunski kvalitet i udobnost.
Za više informacija o uređaju Galaxy A9, molimo posetite http://www.samsungmobilepress.com news.samsung.com/galaxy ili www.samsung.com/galaxy

 

[1] Tipična vrednost pri testiranju u spoljnoj laboratoriji. Tipična vrednost je procenjena prosečna vrednost koja uzima u obzir devijacije kapaciteta baterije među različitim uzorcima baterija testiranim u skladu sa standardom IEC 61960. Garantovani (minimalni) kapacitet je 3.720 mAh. Stvarno trajanje baterije može da varira u zavisnosti od mreže, načina upotrebe i drugih faktora.

[2] Dostupnost servisa glasovne kontrole Bixby može da varira u zavisnosti od tržišta, a Bixby voice podržava samo Bixby 1.0

[3] Dostupnost ovog servisa može da varira u zavisnosti od zemlje

[4] Dostupne boje mogu da variraju u zavisnosti od zemlje 

galaxy crni i roze iskošeni pogled

Samsung Galaxy A9 specifikacije proizvoda:  

 

  Galaxy A9

Ekran

6.3” Full HD+ Super AMOLED, 1080x2220

*Ekran se meri dijagonalno, kao pun pravougaonik bez uzimanja u obzir zakrivljenih ivica

Kamera

Zadnja: četvorostruka kamera

  - Glavna kamera: 24MP AF, F1.7

  - Telefoto kamera: 2X optičko uveličanje, 10MP AF, F2.4

  - Ultra široki objektiv: 120°, 8MP, F2.4

- Dubinska: 5MP, F2.2

Prednja: 24MP, F2.0

Telo uređaja

162,5 x 77 x 7,8 mm, 183g

AP

Osmojezgarni Octa Core (2,2GHz Quad + 1,8GHz Quad)

Memorija[1]

6GB RAM, 128GB + MicroSD Slot (do 512GB)

8GB RAM, 128GB + MicroSD Slot (do 512GB)*

*Može da se razlikuje od tržišta do tržišta i među različitim operaterima

*Memorija dostupna korisniku manja je od ukupne memorije, zbog čuvanja operativnog sistema i softvera koji pokreće funkcionalnosti uređaja. Stvarna korisnička memorija zavisiće od operatera i može da se promeni nakon ažuriranja softvera.

Baterija

3.800mAh (tipična)

*Tipična vrednost pri testiranju u spoljnoj laboratoriji. Tipična vrednost je procenjena prosečna vrednost koja uzima u obzir devijacije kapaciteta baterije među različitim uzorcima baterija testiranim u skladu sa standardom IEC 61960. Garantovani (minimalni) kapacitet je 3.720 mAh. Stvarno trajanje baterije može da varira u zavisnosti od mreže, načina upotrebe i drugih faktora.

OS

Android 8.0 (Oreo)

Mreža

2CA, LTE Cat.6

Povezivanje

Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), VHT80 MIMO,  Bluetooth® v 5.0 (LE do 2Mbps), ANT+, USB Type-C, NFC, lokacija (GPS,  Galileo*, Glonass, BeiDou*)

*Pokrivenost servisima Galileo i BeiDou može da bude ograničena.

Plaćanja

Samsung Pay (NFC)*

*Dostupnost može da zavisi od zemlje, uređaja, funkcionalnosti, izdavača kartice i prodavca

Senzor

Merač ubrzanja (akcelerometar), senzor za otisak prsta, žiroskop, geomagnetni senzor, Halov senzor, senzor blizine, senzor za RGB svetlost

Audio

MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR, AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA

Video

MP3,M4A,3GA,AAC,OGG,OGA,WAV,WMA,AMR,AWB,FLAC,MID,MIDI, XMF,MXMF,IMY,RTTTL,RTX,OTA

 

[1] Stvarna dostupnost prostora za čuvanje podataka može da zavisi od fabrički instaliranog softvera