Samsung гарантира

10 години без „Burn-in” eфект
Važi od 01/01/2019 do 31/03/2019 Isteklo
10 години без „Burn-in” eфект

Што е „Burn-in” eфект?

 

Tраен недостаток поради кој на екранот се гледа контура на сликата која била активна подолг временски период.

Пикселите стануваат трајно оштетени и ја задржуваат бојата од содржината која била претходно прикажана во дредено времетраење.

Тоа значи дека тој логотип или слика остануваат трајно видливи на екранот, без оглед на содржината којашто моментално ја гледа корисникот.

 

„Burn-in” ефектот предизвикан е од гледање на филмови, вести, спортски канали или од играње на видео игри, поради големиот број на статичка содржина на екранот. 

Сите модели на Samsung остварија одличен резултат на тестот „Без burn-in ефекти” и затоа корисниците можат да уживаат во најдобриот квалитет на сликата без страв од „духови на екранот”.

 

Промената што ја носи Samsung Quantum dot технологијата се состои во тоа што, и покрај гледањето на истата, непроменета содржина подолг временски период, на  QLED телевизорите нема „Burn-in” eфект, те. „духови на екранот”. За разлика од Quantum dot технологијата, технологиите коишто се користат во другите телевизори имаат органски компоненти, кои со текот на времето ги губат своите својства и доведуваат до појавата „духови на екранот”. Samsung QLED телевизорите поставуваат и врвни HDR стандарди и овозможуваат извонредно искуство на гледање на телевизија, меѓу другото и благодарение на оваа заштита за која гаранцијата трае 10 години. Oваа гаранција е особено импресивна со оглед на тоа што QLED TВ имаат 64 пати повеќе бои од стандардните UHD TВ. 

 

10 години гаранција без „Burn-in” eфект важи за сите QLED TВ модели од 2018 година купени во периодот од 01.01.2019 дo 31.03.2019.

 

Овде погледајте ја листата на производи:

 

 • QE49Q6FNATXXH
 • QE55Q6FNATXXH
 • QE55Q7FNATXXH
 • QE55Q8CNATXXH
 • QE55Q8DNATXXH
 • QE55Q8FNATXXH
 • QE55Q9FNATXXH
 • QE65Q6FNATXXH
 • QE65Q7FNATXXH
 • QE65Q8CNATXXH
 • QE65Q8DNATXXH
 • QE65Q8FNATXXH
 • QE65Q9FNATXXH
 • QE75Q6FNATXXH
 • QE75Q7FNATXXH
 • QE75Q8DNATXXH
 • QE75Q9FNATXXH
 • QE82Q6FNATXXH

 

10-годишната гаранција се остварува со испраќање на следниве податоци на е-пошта адресата ce.promo@samsung.com и тоа во рок од 60 дена од датумот на издавање на сметката: име, презиме, е-пошта адреса, поштенска адреса (поради достава на гаранцијата), скенирана фискална сметка од продажното место, модел и сериски број на уредот.

 

За повеќе информации кликнете на линкот: Услови на промотивните акции