Проширена стварност AR | Мобилни телефони Samsung Galaxy S9 и S9+

Проширена стварност AR

Imagine ce prezintă un telefon Galaxy S9+ care are afișat pe ecran un selfie făcut de Galaxy S9 sau Galaxy S9+, precum și baloane cu emoticoane de realitate augmentată

AR емотикони

Претвори го својот селфи во емотикони и гледај како пораките стануваат уште позабавни.

Направи виртуелна верзија на себеси и прати им ја на сите за да ги пратат твоите движења и изрази на лицето.

*Некои движења или изрази на лицето можеби нема да бидат препознаени.

Subiectul selfie-ului mărit, emoticon RA într-un cerc mai mic poziționat în dreapta

Персонализиран емотикони

Фали се со својот стил емотикони

Покажи свој личен стил! Од коса до облека може да направиш емотикони што изгледа исто како тебе, само во виртуелниот свет. 

*Сликата служи само како илустрација.  Содржината е предмет на измени.

*Кликни за да пробаш нови изгледи.

Emoticon RA pe toată lungimea
Emoticon RA pe toată lungimea
Emoticon RA pe toată lungimea
Emoticon RA pe toată lungimea
Emoticon RA pe toată lungimea
Emoticon RA pe toată lungimea
Emoticon RA pe toată lungimea
Emoticon RA pe toată lungimea
Emoticon RA pe toată lungimea
Emoticon RA pe toată lungimea
Emoticon RA pe toată lungimea
Emoticon RA pe toată lungimea
Emoticon RA pe toată lungimea
Emoticon RA pe toată lungimea
Emoticon RA pe toată lungimea
Emoticon RA pe toată lungimea
Emoticon RA pe toată lungimea
Emoticon RA pe toată lungimea
Emoticon RA pe toată lungimea
Emoticon RA pe toată lungimea
Emoticon RA pe toată lungimea
Emoticon RA pe toată lungimea
Emoticon RA pe toată lungimea
Emoticon RA pe toată lungimea
Emoticon RA pe toată lungimea
Emoticon RA pe toată lungimea
Emoticon RA pe toată lungimea
Emoticon RA pe toată lungimea
Emoticon RA pe toată lungimea
Emoticon RA pe toată lungimea
Emoticon RA pe toată lungimea
Emoticon RA pe toată lungimea
Emoticon RA pe toată lungimea
Emoticon RA pe toată lungimea
Emoticon RA pe toată lungimea
Emoticon RA pe toată lungimea
Emoticon RA pe toată lungimea
Emoticon RA pe toată lungimea
Emoticon RA pe toată lungimea
Emoticon RA pe toată lungimea
Emoticon RA pe toată lungimea
Emoticon RA pe toată lungimea
Emoticon RA pe toată lungimea
Emoticon RA pe toată lungimea
Emoticon RA pe toată lungimea
Emoticon RA pe toată lungimea
Emoticon RA pe toată lungimea
Emoticon RA pe toată lungimea
Emoticon RA pe toată lungimea
Emoticon RA pe toată lungimea
Emoticon RA pe toată lungimea
Emoticon RA pe toată lungimea
Emoticon RA pe toată lungimea
Emoticon RA pe toată lungimea
Emoticon RA pe toată lungimea
Emoticon RA pe toată lungimea
Emoticon RA pe toată lungimea
Emoticon RA pe toată lungimea
Emoticon RA pe toată lungimea
Emoticon RA pe toată lungimea
Emoticon RA pe toată lungimea
Emoticon RA pe toată lungimea
Emoticon RA pe toată lungimea
Emoticon RA pe toată lungimea

Анимиран AR емотикони

Оживеј ги своите емоции.

Биди ѕвезда на следниот анимиран хит.  Сними видеоснимка со својот емотикони што зборува, пее или прави гримаси.  Потоа сподели го со своите пријатели.

Clip video filmat cu un telefon Galaxy S9 sau Galaxy S9+ cu o persoană care are diferite expresii ale feței și emoticonul RA video care o imită poziționat în partea dreaptă a ecranului Imagine surprinsă cu un telefon Galaxy S9 sau Galaxy S9+ cu o persoană care are diferite expresii ale feței și emoticonul RA video care o imită poziționat în partea dreaptă a ecranului

Експресивна AR

Зборовите не може да го искажат тоа што може емотиконот.

Изрази го тоа со својот AR емотикони. Автоматски се прават 18 лепенки што прикажуваат широк спектар на емоции, што ти дава дополнителен начин на изразување кога пишуваш пораки. 

*Апликации што не поддржуваат анимирани GIF, сепак, може да пратат лепенки AR емотикони како слика.

 
 
 

Еве како да направиш свој личен AR емотикони.

Чекор 1

Отвори ја апликацијата Камера.

Чекор 2

Кликни AR Emoji, потоа Направи аватар.

Чекор 3

Следи ги инструкциите на екранот.

Чекор 4

Персонализирај го Emoji

Чекор 5

Забави се со својот AR Emoji!

Преведување во живо

Сега зборуваме со твојот јазик.

Истражи го светот со својот рачен преведувач - камерата. Веднаш ќе ги разбереш јазиците од целиот свет во реално време.

*Достапноста на оваа функција може да се разликува во зависност од државата.

*Неопходно е пријавување на Samsung налогот и на мрежата (Wi-Fi или интернет-конекција). Брзината на преведување може да се разликува во зависност од интернет-врската и бројот на зборови. Оваа функција е ограничена на избраните јазици.  Види детален список на јазиците на страницата: http://www.samsung.com/global/galaxy/apps/bixby/vision/.

Imagine a unei persoane care ține în mână un telefon Galaxy S9+ cu un semn de traducere pe ecran și fotografia netradusă în fundal

Bixby Vision

Подобри го својот свет со својот AR-помошник

Бараш ресторан во своја близина? Сакаш да го знаеш бројот на калориите во твојот оброк? Само отвори ја камерата или сликата и стартувај го Bixby Vision.

Симулирана слика Bixby Vision GUI за Место со фотографија направена на Galaxy S9 или на Galaxy S9+
Место
Симулирана слика Bixby Vision GUI за Слика со фотографија направена на Galaxy S9 или на Galaxy S9+
Слика
Симулирана слика Bixby Vision GUI за Шопинг со фотографија направена на Galaxy S9 или на Galaxy S9+
Шопинг
Симулирана слика Bixby Vision GUI за Вино со фотографија направена на Galaxy S9 или на Galaxy S9+
Вино
Симулирана слика Bixby Vision GUI за Храна со фотографија направена на Galaxy S9 или на Galaxy S9+
Храна

*Сликата служи само како илустрација.
*Достапноста на оваа функција може да се разликува во зависност од државата.

Брзи команди Bixby

Твоето ново виртуелно Јас е само на клик од тебе

Направи свој AR емотикони со помош на брзи команди Bixby.

*Неопходно е пријавување на Samsung налогот и на мрежата (Wi-Fi или интернет-конекција) за да се користат целосно функциите Bixby. Bixby Voice ги препознава само избраните јазици и акценти/дијалекти.

Imagine a unei femei cu brațul în afară în tip ce își face un selfie cu Galaxy S9+

Здраво, Bixby, направи мој емотикони.

ПРЕКУ ЦЕЛИОТ ЕКРАН