Дизајн и дисплеј | Samsung Galaxy S9 i S9+

ДИЗАЈН

Slika prikazuje ugao Galaxy S9+ izbliza  

Безконечен екран

Види повеќе. Држи помалку.

Прошири го погледот со овој грандиозен дисплеј од работ до работ што удобно ти лежи во раката.  Рабовите се благо закривени овозможувајќи поглед што изгледа неограничено со минимални визуелни пречки.

*Безконечен екран: целосно фронтално стакло од работ до работ без рамка.

*Екранот измерен дијагонално како полн правоаголник не земајќи ги предвид заоблените агли. 

*Мерено дијагонално, димензиите на екранот на Galaxy S9 изнесуваат 5,8 инчи кога се мери како полн правоаголник и 5,6 инчи кога ќе се земат предвид заоблените агли, димензиите на екранот на Galaxy S9+ изнесуваат 6,2 инчи кога се мери како полн правоаголник и 6,1 инчи кога ќе се земат предвид заоблените агли.

*Мерено дијагонално, димензиите на екранот на Galaxy S9 изнесуваат 146,5 mm (5,8 инчи) кога се мери како полн правоаголник и 143,3 mm (5,6 инчи) кога ќе се земат предвид заоблените агли, димензиите на екранот на Galaxy S9+ изнесуваат 158,1 mm (6,2 инчи) кога се мери како полн правоаголник и 154,5 mm (6,1 инчи) кога ќе се земат предвид заоблените агли. 

Ilustrovana ikonica Galaxy S9

0.0

Galaxy S9 570ppi

Ilustrovana ikonica Galaxy S9+

0.0

Galaxy S9+ 529ppi

Ilustrovana ikonica Galaxy S9 Pogled izbliza na Galaxy S9+ gde se vidi gornji deo telefona, a na ekranu je prikazana slika semena maslačka

Поглед што остава без здив

Прифати го искуството на гледање на голем екран.

Односот на димензиите 18,5:9 ти носи вистински кинематографски поглед.   А стереозвучниците од AKG и унапредениот Dolby Atmos нудат чист звук што рамномерно го исполнува просторот.

Pogled izbliza na Galaxy S9+ pod uglom kako bi se video Infinity displej koji ostavlja bez daha
Drag

Напредно подобрување на контрастот

Види ги своите фотографии така како што е предвидено да бидат видени.

Гледај ги своите фотографии и видеоснимки полни со живот на овој светол дисплеј.  Екранот го зголемува контрастот кога си надвор – така што твоите пријатели и ти можете да ги видите сите неверојатни детали на екранот сред бел ден.

*Опцијата Автоматска осветленост мора да биде вклучена во менито Нагодувања.

Slika napravljena na Galaxy S9+ uređaju pri slabom osvetljenju na kojoj je jedna polovina slike jasna, a druga tamnija da prikaže napredno poboljšanje kontrasta

Целосно единство

Невидливите детали прават голема разлика.

Елегантно и неверојатно.  Екранот и работ се стопуваат во едно за да дадат елегантен дизајн. Истовремено, скенерот на окото е скриен во горниот раб за да се стави акцент на безконечен екран.

Rendgenski snimak Galaxy S9+ na kojem se vidi unutrašnji hardver
Pogled spreda na Galaxy S9+

Дизајн од задната страна

Дизајниран да се држи во рака.

Galaxy S9 и S9+ имаат преубав дизајн што е замислен удобно да ти лежи во раката. Камерата е совршено во рамнина со задната страна за да се добие измазнета површина.  Сензорот за отпечатоците на прстите е ергономски поставен така што овозможува да го отклучиш телефонот со еден едноставен допир.

Fotografija osobe koja drži Galaxy S9+ kako bi se video položaj skenera otisaka prstiju

Што има во кутијата.

*Содржината на кутијата може да се разликува во зависност од државата или од операторот.

Слика на кутија за Galaxy S9 и Galaxy S9+ со дополнителна опрема