Odnosi širine i visine (veličine slike) i promena izgleda sadržaja koji se prikazuje?

P: Koji su odnosi širine i visine (veličine slike) dostupne i kako da promenim izgled sadržaja koji se prikazuje na televizoru Samsung?


Većina televizijskih programa i video sadržaja se prikazuju u širokom formatu. Neki programi i video sadržaji se ne prikazuju ovom formatu i ne popunjavaju ceo ekran. Možete ručno promeniti veličinu slike prilikom gledanja televizijskih programa i video sadržaja (dostupne veličine slike se mogu razlikovati u zavisnosti od izvora sadržaja koji prikazujete). Za više informacija pogledajte uputstvo za korisnike u delu „Veličina slike i ulazni signal“.


Postoji osam različitih opcija za postavljanje veličine slike: *U zavisnosti od signala.


1. 16:9: ovo je standardna veličina za gledanje sadržaja i najodgovarajuća za većinu televizijskih kanala.


2. 4:3: ova veličina sužava sliku horizontalno.


3. Pametni prikaz 1: Smanjivanje slike u režimu 16:9 za 50%. Ovaj režim je dostupan samo za LED televizore u HDMI režimu


4. Pametni prikaz 2: Smanjivanje slike u režimu 16:9 za 25%. Ovaj režim je dostupan samo za LED televizore u HDMI i DTV režimu.


5. Screen fit: Prikazivanje cele slike bez isecanja delova – slika se prilagođava kako bi se cela slika prikazivala preko celog ekrana.


6. Široki zum: Uvećavanje slike na više od 4:3. Uvećana slika može da se pomera nagore i nadole.

7. Automatska širina: Automatski prati veličinu slike koja se emituje kako bi prikazivao sliku u veličini za koju je predviđena.


8. Zum: Uvećavanje slike širokog formata 16:9 po vertikali radi uklapanja na veličinu ekrana. Ovo se koristi za prikazivanje slika koje su proizveden u Cinemascope formatu (crne trake se nalaze na vrhu i na dnu slike). Uvećana slika može da se pomera nagore i nadole.


Napomena: neke slike koje su u formatu 4:3 images se emituju u formatu 16:9 gde se crne trake dodaju na levu i desnu stranu slike.

Zahvaljujemo na povratnim informacijama

Niste pronašli ono što ste tražili? Tu smo da bismo vam pomogli.

Onlajn

Live Chat

Razgovarajte s agentom uživo.

Pošaljite nam Email

Odgovorićemo Vam u roku od 24 sata na zahtev

Pozovite

+381 11 321 68 99Opšta podrška

Ponedeljak - Petak : 09h do 18h

* Za sve upite vezane za štampač posetite HP website .

Podrška licem-u-lice

Servis Lokacije

Saznajte više o tome kako možete da dobijete pomoć licem-u-lice.

Kontaktirajte Nas